90% av dere tør ikke lese dette innlegget! (Om facebook-statuser)

Jeg er som regel ikke av dem som irriterer meg mest over folks statuser på facebook. Folk får skrive hva de vil for min del. Om de vil skryte, klage, sitere, dele gleder eller sorger, eller bare fortelle hva de vil ha til middag, så er det helt greit for meg. Jeg synes til og med mange av disse  statusene kan være ganske koselige. Noe som har irritert meg en stund er statuser som slutter med «90% av dere tør ikke å kopiere og bruke denne teksten! Tør du??»

Meldingen begynner som regel med meninger om «krig, fred, religion og politikk og sånt» for så å oppfordre andre til å kopiere statusen hvis «du tør».

Det er jo en helt idiotisk ting å henge seg opp i, men når jeg først har begynt… Ja, da er det vanskelig å slutte. Det er jo ikke det at budskapene i disse meldingene er provoserende. Som regel er de jo veldig «politisk korrekte» om hvor verden burde være, og jeg liker jo slike ting… vanligvis.

Så hvorfor i alle dager irriterer de meg da?

Jeg mener nå at hvis man virkelig brenner for en sak, så klarer man å formulere sine egne meninger om det, uten å måtte kopiere noe som andre har skrevet.

Jeg synes også hele opplegget med «TØR DU??» blir litt barnslig. Hvorvidt man velger å kopiere teksten som sin egen staus har da utrolig lite med mot å gjøre! Kanskje man rett og slett ikke er enig med tekstens budskap, kanskje man synes formuleringen var dårlig (det synes jeg titt og ofte), kanskje man har bedre ting å skrive? Eller kanskje man er litt som meg, og synes rett og slett at det blir litt teit.

Enda merkeligere blir det hvis samme person legger ut ganske så motstridende statusmeldinger rett etter hverandre. En dag blir det lagt ut en melding om barn i fjerne land som ikke har vann eller brød og om at vi må hjelpe dem. Dagen etter limer personen inn en statusoppdatering om at vi må da jammen hjelpe barn i Norge før vi i det hele tatt tenker på å hjelpe folk i andre land.

Da kan man jo lure på om alle som legger ut disse statusene faktisk har lest og forstått det de selv legger ut, eller om det er frasen «tør du??» som har gjort nytten sin.

Nå kan det jo hende at mange av de som legger ut disse statusene faktisk tenker over det de legger ut, og har disse meningene som blir gjengitt. Jeg nekter dog å tro at det er tilfelle for de som legger ut flere pr. dag, og i tillegg presterer å legge ut statuser som sier det stikk motsatte av hverandre.
….

Nå som det er sagt, skal jeg fortsette å kose meg med hverdagslige statusoppdateringer på facebook, og ikke henge meg opp i at det  er «søstrenes, brødrenes, barnas, mødrenes, fedrenes og nevøens uke», hele tiden, og alt på en gang 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 tanker om “90% av dere tør ikke lese dette innlegget! (Om facebook-statuser)

 1. FLOTT!!!
  Carina Josefine er tydeligvis et meget tenkende og reflekterende menneske på en søndags ettermiddag! Det gir mening det du sier der gitt.
  Sjelden å oppleve at du irriterer deg over noe. . så je TØR å kommentere det litt.

 2. FLOTT!!!
  Carina Josefine er tydeligvis et meget tenkende og reflekterende menneske på en søndags ettermiddag! Det gir mening det du sier der gitt.
  Sjelden å oppleve at du irriterer deg over noe. . så je TØR å kommentere det litt.

 3. Det er vel bare enda et eksempel på at mange ikke tenker før de publiserer både det ene og det andre for hele verden… Og så fremstår det bare som – ja, tankeløst.
  Enten det er e-post, facebook, eller andre sosiale medier er det en god regel å stoppe opp et par sekunder og sjekke at hjerne er tilkoblet før man trykker «send» 🙂

 4. Det er vel bare enda et eksempel på at mange ikke tenker før de publiserer både det ene og det andre for hele verden… Og så fremstår det bare som – ja, tankeløst.
  Enten det er e-post, facebook, eller andre sosiale medier er det en god regel å stoppe opp et par sekunder og sjekke at hjerne er tilkoblet før man trykker «send» 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting