Ja, tenk at Tinka-min har blitt 9 år! Og ikke bare det, jeg vil påstå at hun er friskere enn hun noen gang har vært! Joda, hun har ett anfall eller to nå og da. Men det takler vi 🙂

På denne tiden i fjor holdt det på å toppe seg med mageproblemene hennes. Hver omgang hun hadde fikk oss til å tenke “is this it? Er det nå organene hennes takker for seg?” Hun rakk knapt å komme seg før det var på’n igjen. Sånn kunne hun ikke gå. hun ble jo skikkelig dårlig Mamma snakket også om å komme hjem fra Spania for Tinkas skyld. Det ble vel ikke sagt rett ut, men vi tenkte nok begge at mye tydet på at mange års medisiner hadde gjort sitt med organene hennes, og at nå var nok snart nok. Vi bestemte oss for å ta Tinka til veterinær for en helsjekk, et skikkelig krafttak for å finne ut hva som var galt.  Tinka ble sjekket for parasitter i tarmen og nyre- og leververdier ble sjekket. Med untak av litt for høye leververdier (som er normalt for en hund på fenemal)fant vi ikke no på prøvene.  Til tross for at Tinka ikke var i toppform bestemte vi oss for å dra på trening med Lillehammer brukshundklubb. Det synes vi jo er stas begge to! Jeg hadde med kylling som godbiter, det skal jo være så skånsomt for magen. Helt tilfeldig begynte jeg å kose med en annen hund på treningen. Jeg spurte eieren om hunden kunne få en liten kyllingbit. Det kunne han ikke, sa eieren, for det var noe av det verste en matintolerant hund kunne få. Da følte jeg at alt bare falt på plass. Tinka hadde faktisk blitt verre når hun fikk kylling. Dagen etter dro vi å kjøpte mat beregnet på hunder med matintoleranse. Etter dette har Tinka ikke hatt en eneste omgang med magevondt og diare. Og det er så godt! Dette fortjener hun !

Tinka har det altså helt flott, og i stedet for å tro på det vi hørte da hun var ung at vi “kunne ikke regne med at hun ble mer enn 7-8 år”, tenker vi heller at 9 år er ingen alder!

Hver eneste dag tenker jeg på hvor heldig jeg er, for at akkurat jeg får ha denne herlige og spesielle hunden hos meg, og at jeg får oppleve det båndet vi har.

I dag har vi vært lenge ute og lekt, og tatt noen bilder i anledning bursdagen 🙂

Gratulerer med dagen, verdens beste Tinka !! 🙂

Det blir nok litt ekstra godis i dag ! (Godis for matintolerante hunder selvsagt… 😉 )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Verdens beste Tinka har bursdag!

 1. Ja, det er sant Carina Josefine; Alle som får oppleve å ha en slik hund er priviligerte!!
  Sjøl hadde jeg vel den opplevelsen på 70-tallet med en colliehanne ved navn “Snapper”.
  Så jeg vet hvor mye en hund kan bety for ens liv.
  Og jeg er veldig glad for at jeg får dele denne utrolig spesielle hunden med deg!!
  Man glømmer liksom helt alle rasefeilene ( altfor stor, rett øre, lange tufser bak ørene, tenna på tørk…. lista er lang) når man blir kjent med Tinka!!
  Som vi ofte snakker om nå for tida; 9 år er ingen alder!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting