I dag har Tinka vært hos dyrlegen og fått operert bort en jursvulst. Vi har planlagt operasjonen i ett par uker nå, men jeg har bevisst ikke skrevet noe om den. Dersom noe skulle gå galt ville jeg nok ikke klart å fortelle hvordan det gikk med det første. Derfor ville jeg helst ikke fortelle om det til så mange.

Det å fjerne en ukomplisert svulst er jo  i seg selv ikke en stor operasjon. Når man har med en epilepsihund å gjøre derimot, er alt som innebærer narkose en big deal. Det må  taes forhåndsregler om blandt annet langsom innsovning og oppvåkning.
Eva, som utførte operasjonen hadde sjekket opp på forhånd og hadde stesolid og andre bakcups på plass.

Tinka har hatt en klump i juret  i seks år nå. Da den ble oppdaget, anså dyrlegen det som en større risiko å legge Tinka i narkose, enn det var å gamble på at den ikke skulle utvikle seg. Seks år senere begynte den å forandre seg, jeg kunne ikke lenger tømme juret for væske, og dermed ble den plagsom. Så nå hadde vi ikke noe valg lenger. Med alt Tinka har vært gjennom i sitt liv var det ikke snakk om at en klump i puppen skulle få hverken plage henne, eller spre seg, så lenge vi kunne gjøre noe med det!

Vi dro til dyrlegen tidlig i dag morges, og vi fikk være hos henne til de startet operasjonen. Jeg og Mamma dro for å handle og litt mens vi ventet. Å bare sitte og vente hadde blitt altfor nervepirrende. 40 minutter senere ringte Eva og sa at nå var de ferdige, og at det var nok ikke lenge før Tinka våknet. Mamma tok en usving, og vi hastet inn på dyrlegekontoret igjen. Sist gang Tinka ble operert, og dyrlegen ringte for å si at alt hadde gått bra, ble vi så lettet og glade at Mamma kjørte på rødt lys, i et lyskryss midt i Lillehammer. Så en usving var jo ikke ille. Eva sa at alt hadde gått bra. De hadde operert med bare en lett narkose og lokalbedøvelse.
Da vi kom, var Tinka såvidt våken. Hun slo to slag med halen og var tydelig glad for at jeg kom. Bortsett fra det var hun ganske så sløv. Jeg la meg på golvet ved siden av henne, og da sovnet hun litt igjen.

 

Hater se hundene mine slik… 🙁

Jeg tror nok vi satt der nesten en time til, før Eva  sa at nå kunne vi dra hjem når vi følte oss klare for det. De hadde ingen betenkeligheter med å sende henne hjem da, men om vi ville, kunne vi sitte lengre. Det satt jeg stor pris på. Det er vondt å dra hjem før man føler seg trygg.
Tinka hadde da allerede vært såvidt oppe på bena, var tydelig oppmerksom på hva som skjedde rundt henne, og vi følte oss trygge på å dra.

 

Litt mer våken her 🙂

Vel hjemme gikk hun selv fra bilen og inn. Vi ordnet oss med to madrasser på stuegolvet, og stengte Beardistrolla på gangen. Vi fant frem pledd for å holde henne god og varm, siden kropptemperaturen har lett for å synke etter en operasjon.

 

Chloe leker gjerne sykesøster

Hun er fortsatt veldig trøtt, og slapp, men det er nok normalt. I skrivet vi fikk med oss, stod det at hunden kan være trøtt resten av dagen. Det stod forresten også at hunden må luftes i bånd… Vel, DET skjer ikke. Tinka er jo så rolig og lydig når hun er ute. Utover det stod det at vi skal holde oss i ro 3-4 dager, og ta stingene om 12-14 dager.

 

Våken, men trøtt

Klart man skal drikke av “stettglass” når man er syk…

 

Bilde av bandasjen er jo viktig…

Jeg er jo veldig nysgjerrig av meg (noen vil vel kanskje kalle det groteskt),  så jeg spurte selvsagt etter å se svulsten de hadde operert ut. Jeg synes sånt er veldig interessant. Dessuten har den tingen plaget oss i seks år. Klart jeg ville se. Jeg tok selvsagt bilder også. Hvis du er litt som meg og synes slikt er litt interessant, kan du se dem her.  Jeg la dem ikke her, av hensyn til de som synes slikt er ekkelt.

Nå skal jeg og Tinka stjele tilbake madrassene våre fra kattene… 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “Tinka’s operasjon. Alt ser heldigvis ut til å gå bra :)

 1. Slapp av og kos dekk resten av dagen… det føles som mange kilo er tatt vekk fra “mine skuldre” idag!
  Og du, CJ: får håpe ingen poliser leser detta da du måtte nevne både røde lys og u-sving! Er ikke sikker på at døm forstår HVOR mye man kan gjøre for Tinka sin skyld.

 2. Så godt at det gikk bra med Tinka-jenta di 🙂

  Må ha vært nevepirrende både tiden førut operasjonen og mens de holdt på 🙁

  koselig bilde der Tinka ligger under teppet 🙂 Og drikker av stetteglass…hehe.
  Regner med hun får godt stell av deg ja 😉

 3. God bedring til Tinka! Håper hun kommer seg fort! 🙂
  Det er virkelig ikke gøy når dyrene ikke har det bra, men ser ut som hun får veldig godt stell av deg i alle fall! 🙂

 4. Så bra oprasjonen og narkosen gikk bra for Tinka! Er aldri gøy å se de syke, eller bedøvet/borte.
  Hærlig bilde av Tinka og Chloe på madrassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting