Livskvalitet med en epi-hund

Jeg satt nettopp og fyllte ut en undersøkelse for eiere av hunder med epilepsi. Den handlet om hundens anfall, og ikke minst om hvordan anfallene påvirker familien til hunden. Man skulle blandt annet krysse av på ulike skalaer. Etter jeg hadde fyllt ut hele siden, skulle jeg se over svarene mine, for å se at jeg ikke hadde krysset feil noe sted. Da jeg kom til det nederste av disse stoppet jeg opp.

«Overall, your own quality of life caring for an epileptic dog» – «Much Increased»

Det hadde kommet så naturlig for meg da jeg fylte ut svarene, men nå fikk det meg til å stoppe og tenke. Synes jeg virkelig at jeg hadde fått økt livskvalitet ved å ta vare på en epileptisk hund?  Jo, det stemte nok det. Jeg kunne ikke sette krysset noe annet sted på skalaen.

Å ha Tinka har lært meg så mye. Om å virkelig sette andre først, hele tiden. Og få så mye tilbake. Å vite at hun har et godt liv på grunn av meg. Det varmer.

Jeg vet at jeg kan beholde roen, når jeg egentlig føler for å få panikk. Jeg vet at jeg har en styrke jeg kan hente frem, selv når jeg tror jeg ikke klarer mer. Enda så mye redd jeg har vært pga sydommen hennes, vil jeg si at dette har gitt meg en trygghet på meg selv, som jeg ikke hadde tidligere.

Jeg tror forøvrig de som skal analysere disse svarene vil få mange, for dem, uforståelige svar. Joda, vi bekymrer oss omtrent i hjel, vi setter livet på hodet, bruker altfor mye penger hos dyrlegen,  og selvsagt begrenser bikkja alt av sosialt liv. Så kommer spørsmålet om hvor mye dette egentlig plager oss.

Jeg tror overaskende mange vil krysse av på «Not bothered at all» 🙂

 

(Bildet av Tinka er fra i fjor vinter)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 tanker om “Livskvalitet med en epi-hund

  1. SANT!!!
    Skulle Jeg ha svart på dette skjemaet etter å ha levd tett på «DEKK» (deg og Tinka) i mange år ,….. hadde jeg svart det samme! Tinka-dyret har lært oss myyyye!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting