De aller kjæreste, og de aller fleste barndomsminner jeg har, er om hunder. Hunder som på en eller annen måte har beriket livet, og satt spor etter seg. Jeg har lyst til å dele noen av disse minnene med dere. Heldigvis har Mamma vært flink til å ta bilder og sette de inn i album, og det gjør det jo mye lettere å dele disse minnene med andre. Etterhvert som jeg tenkte gjennom hvilke hunder som måtte være med, og fant frem bilder, skjønte jeg jo at en post ikke ble nok. Derfor må jeg dele opp fortellingen om “hundene i mitt liv” i flere deler. Husk at noen av disse bildene er over 27 år gamle, og kvaliteten deretter. Men det har jo sin sjarm det også 🙂

 

Hundene i mitt liv – The early years (det hørtes så mye finere ut på engelsk!)

 

De første hundene jeg ble kjent med var Sheltiene Pepsi og Dingen. De var allerede i familien da jeg ble født.

Dette bildet av meg og Dingen ble brukt til julekort min aller første jul:

 

 

Jeg tror nok ikke hverken Pepsi eller Dingen var spesielt glade i meg, og det kan jeg i grunn godt forstå…

 

Her er det Pepsi som får gjennomgå. Stakkars hund…


Selvsagt er hundene til for min underholdning!

 


Litt jobb var det jo også med disse bikkjene våre


Rett før jeg ble to år flyttet vi fra Nord-Troms, til Østlandet. Der bosatte vi oss  langt fra andre folk, og enda lenger fra andre barn. Jeg hadde rett og slett ikke noe særlig med lekekompiser.  Mamma og Pappa bestemte seg for at jeg burde få en hund, som jeg kunne leke med og ha selskap av. I flere uker gikk de og sa til meg at “Nå skal vi snart hente en Kompis til deg”. Når hunden kom, var det en selfølgelighet for meg at hunden het nettopp Kompiz (selvom de voksne nok hadde andre planer). Og Kompiz ble det!

 

 

Kompiz var en Colliehanne, og er nok grunnen til at Colliehanner står mitt hjerte nær. En dag skal ha en Colliegutt igjen, det har jeg bestemt meg for. Jeg vet bare ikke når.

 

Jeg og Kompiz hadde utrolig mye glede av hverandre

 

Og jammen fungerte han som barnevakt også…

 

Her har en annen hund gjort “inntrykk” på meg, ved å lage bitemerker over ene øyet mitt. Selv husker jeg hverken hunden som bet, eller selve biteepisoden.  Jeg husker bare at jeg var veldig bestemt på at det var ikke hunden som var dum, det var eieren, som hadde satt ut hunden der han hadde. Det husker jeg at vi snakket vi en del om.

 

Her er jeg og Kompiz utenfor huset vårt på Lillehammer. (Ja, jeg hadde klippet panneluggen selv…)

 

Kompiz fikk jeg beholde til jeg var godt inn i tenårene, og det kan nok hende det kommer et par bilder av han senere også.

 

Av andre hunder som jeg husker godt fra denne tiden, må jeg nevne Glyn (Sheltiehanne). Han var gammel og blind da han kom til oss, og pleide å sette snuten sin i låret mitt og følge etter meg. Da følte han seg trygg.

 

 

Pappa sin Collietispe, Ladina, må også nevnes. Hun var ikke så veldig grei mot folk flest, men for meg var hun kjempekul. Ja, bortsett fra at hun hadde en lei uvane med å bite av neseknuppen på bamsene mine…

 

Hun elsket å lekesloss, og jeg husker godt at hun pleide å bite meg i rompa!

 

Jeg tror nok det var avgjort allerede den gang, at jeg aldri skulle leve en dag av mitt liv uten hund 🙂

I neste del skal jeg fortelle om hundene som kom til oss etter vi flyttet til Sørlandet, om min aller første hund som liksom var mitt ansvar, som jeg selv fikk skrive under kontrakten på, samt noen collietisper jeg aldri kommer til å glemme.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 thoughts on “Hundene i mitt liv – Del 1

 1. Kjempefine bilder!:) Jeg måtte le av det bildet med hunden med klærne på!:) Det husker jeg vi også gjorde med hunden jeg vokste opp med!:)

  Ønsker deg en kjempefin torsdags ettermiddag!:)

  Bloggklem fra Toril

 2. Så koselige hunde/barneminner 🙂
  …og mange artige bilder…hihi 🙂 Lo godt av flere.
  Gleder meg til neste runde. Artig at du vil dele med oss 🙂

  Jeg angrer for at vi ikke fikk tak i dyr da barna var små 🙁 Synes det er en vedifull berikelse med dyr i livet.

 3. S¨å hærlig innlegg 🙂 Kjempekoselig å lese, og se på bildene 🙂 Jeg er også vokst opp med dyr, og det er jeg så glad for. 🙂 Å når jeg da flyttet for meg sjøl, måtte jeg så klart ha min egen hund og katt.

 4. Lenge siden jeg har kommentert bloggen din nå, men jeg leser 🙂
  Koselig å se dine tidligere hunder, og særlig artig at du har hatt en Kompiz du også 🙂 Lo godt av bildet der hunden dro deg bort fra videoen, hærlig!!

  God helg til deg og dine!

 5. Så fine bilder. Jeg var helt syk etter hund som unge, maste og maste om hund. Jeg mener unger har veldig godt av å voke opp sammen med dyr, og da spesielt hunder selvsagt 🙂
  Heidi postet nylig Slutt på frihetenMy Profile

 6. Utrolig gøy å lese om hundene du har hatt! Gleder meg til fortsettelsen. Selv skrev jeg søknader i bøtter og spann om å få hund, men det fikk jeg ikke før jeg flyttet ut hjemmefra. Jeg fikk ha undulater og gullfisk, ikke helt det samme, men jeg var glad i de for det.

  Mine barn kommer til å bo i en dyrehage. Det blir nok flere katter når jeg får mer plass, og hund blir det så fort utdannelsen er i boks. Gleder meg som en unge til å ha hund igjen!

 7. Hei Carina,

  har sittet og lest og sett bilder på bloggen din her, gøy og se gamle bilder:)
  Jeg var forvert for Demi en stund, og eide Sonnie, de var fantastiske begge 2:))
  Og jeg husker jo selvfølgelig også Kompiz. Var helt topp å komme ut til dere på Fevik og hilse på og kose med vofsene der før vi fikk Demi og Sonnie hjem.
  For tida så har jeg staffordshire bull terrier, men ønsker meg som deg en Collie hanne igjen en dag.
  Håper dere har det fint alle sammen, hils din mor. 🙂
  mvh
  Janne

  1. Hei ! Så koselig at du husker Demi! 🙂

   Jeg har også veldig lyst på en Collie-hanne igjen. Jeg blir helt syk når jeg ser Colliehanner, og hanvalper for tiden!

   Hyggelig at du tok deg tid til å titte litt, og at du la igjen en liten hilsen 🙂

   Klem fra Carina
   Carina Josefine postet nylig Søvn og SponsorpakkeMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting