Hipp Hurra for Tinka-min som fyller 10 år!

Tenk at vi skulle komme hit da! Det er så rart å tenke på. På en side kan jeg ikke fatte og begripe at den lekne og spreke hunden min er hele ti år! Hun virker da ikke så gammel, dessuten kan jeg jo ikke ha hatt henne lenge? Tiden har jo bare flydd!

Samtidig er jeg veldig klar over akkurat hvor gammel hun er. Da hun fikk epilepsi-diagnosen for 9 år siden, og hun startet på medisiner, sa neurologen at hun kom ikke til å bli eldre en åtte år. Dermed brant tallet “åtte” seg fast i hodet mitt. Alt vi skulle oppleve, og alt vi skulle gjøre, måtte vi gjøre før hun ble åtte. For da var det slutt.

Plutselig var hun ni år, og mens jeg skrev dette innlegget på bloggen i fjor, begynte jeg så smått å håpe, og tro,  på at jeg skulle få skrive et lignende innlegg neste år også.

Og det fikk jeg!

 

 

I dag har jeg tenkt mye på hvor mye vi har vært gjennom sammen, på godt og vondt.

Jeg husker alle de nettene hvor du fikk anfall på anfall, og jeg var sikker på at dette var slutten. Jeg husker jo alle de vonde episodene, men det jeg har tenkt aller mest på, er hvor mye gøy vi har hatt det! Vi har krabbet (ja, krabbet…) rundt på agilitybaner, vunnet litt også (når vi ikke krabbet fullt så mye), reist til Spania sammen, vært på teltturer, og på bilturer.

 

 

Hver eneste dag, uansett hvor travelt vi har hatt det, har vi alltid hatt tid til lek og kos. Vi trenger det, Tinka og jeg, “oss-tid”. Hver kveld legger hun hodet sitt på hodeputen min, og jeg legger armen min rundt henne, og hver kveld tenker jeg på hvor heldig jeg er.

Tinka har hatt et godt nettverk rundt seg. Uten Mamma som har stilt opp for både meg og Tinka, og uten flinke dyrleger, som har tatt seg godt av henne, hadde vi nok ikke kunnet feire 10-årsdag. Og uten menneskene på Epil-K9 listen, hadde jeg gått fra vettet for lengst! Tusen, tusen takk til alle sammen 🙂

Jeg vil også gi en stooor takk til alle venner, og familie, som har brydd seg, tatt hensyn, og godtatt at Tinka har vært med overalt, i løpet av årene som har gått! For Tinka kan jo ikke være hjemme alene, må vite.

 

 

Kjære Tinka-min, jeg er så glad for at du valgte meg! At det var akkurat jeg, som skulle få være så heldig! Jeg er så utrolig stolt av deg! GRATULERER med dagen, min aller kjæreste! Jeg er så glad i deg! 

 

(På grunn av Frisbee sin pjuskemage har vi utsatt feiringen en dag eller to. Bursdagsselskap hvor vi må løpe ut flere ganger i timen, for at Frisbee skal få gjort sitt, var ikke så fristende.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 thoughts on “Hipp Hurra for min aller kjæreste Tinka!

 1. Ha, ha, ha….
  Jeg tenkte.. med èn gang jeg så innlegget ditt;
  Dette skal jeg klare å lese … uten å gråte…….
  NÅ renner tårene.
  Jeg vet hva du og Tinka-dyret har vært igjennom de 9 siste årene,
  Jeg har bare vært en liten del av det, en del jeg ikke ville vært foruten.
  Det har vist meg en styrke fra både hund og eier som jeg ikke trodde fantes.
  Og det er vel unødvendig å si at jeg ønsker dre enda mange gode år sammen.
  Vi tar det som kommer, CJ; Alt heretter er bonus-minner som vi samler i hjertene våre slik vi alltid har gjort.

 2. Gratulerer med dagen, Tinka! Jeg har aldri møtt deg i virkeligheten, men historiene mammaen din forteller om deg gjør at du har sneket deg inn i hjertet mitt.
  Nå er det jo du som skal ha en klem og litt kos, siden det er du som har bursdag, men siden jeg ikke får gitt deg en klem, håper jeg du og mammaen din kan gi hverandre en klem fra meg!
  Og så boffer Nairo på den mest lekne måten han kan og gratulerer han også 🙂
  Kjersti postet nylig Nye ting i heimenMy Profile

 3. CARINA JOSEFINE; DU ER SÅ BESKJEDEN!
  ALLE SOM HAR KJENT DERE NOEN ÅR VET AT DENNE DAGEN
  HADDE ALDRI DERE FÅTT OPPLEVD UTEN DEG!
  Derfor er jeg sikker på at jeg på Tinka sine vegne kan si en stor T A K K …
  for at nettopp du ble “tildelt” som hennes mamma…. eller en mamma Tinka fikk lov til å velge.

 4. Kjære Tinka!

  Gratulerer så masse med dagen, Tinka. Vi håper du vil ta med morsan (og kanskje en ulldott eller to til) på en liten biltur til sommer’n, og besøke oss i det nye huset. Det er lenge siden vi har sett dere, og en ti-åring er ekstra stas å få på besøk 🙂
  Kos deg så masse når det blir feiring, og hils menneskefolket ditt 😀

  Stor klem fra oss i Drøbak (vel, Marianne er fortsatt redd for hunder, og vinker i stedet :P)

  1. Tusen takk for koselig bursdagshilsen!

   Det tar vi som en invitasjon! Det hadde vært veldig koselig å se dere igjen 🙂

   Marianne var da ganske tøff når vi var på besøk sist! (Tøff: Turte å være i samme hus som et utforutsigbar Frisbeetroll.)
   Carina Josefine postet nylig Tinka sin BursdagsfeiringMy Profile

 5. Gratulerer til Tinka lang på etterskudd:)
  Første hunden heime heitte og Tinka, men var ei boxerjente. Ho hadde og epilepsi, og eg huskar kor skremande det var første gongene ho fekk anfall, vi visste jo ikkje heilt kva det var.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting