Tips: Hvordan finne ut om noen bruker dine bilder

I dag fant jeg et bilde av Chloe på en kinesisk side. Bildet ligger under overskriften «Katter som er klare til jul» (sånn circa…), så det er jo relativt uskyldig bruk av bildet. Likevel ble jeg  irritert over at de faktisk har satt sin egen logo på bildet! Det var jo bare frekt!

Etter å ha søkt gjennom et tilfeldig utvalg av bildene mine, fant jeg et par av dem brukt blandt annet på profilsider i sosiale nettverk. Ikke noe alvorlig, eller krenkende, men fortsatt litt irriterende.

Jeg har fått spørsmål fra folk som ønsker å bruke bildene mine, og da har jeg alltid sagt ja. Mamma henter ut bilder til kennel-sida, og om jeg har tatt bilder av andres dyr, eller fra situasjoner hvor andre har vært med, er det klart at de kan ta de bildene de vil ha. Vanligvis synes jeg det er kjempekoselig om noen liker et av bildene mine så godt at de har lyst til å bruke det til noe.

Så det er jo ikke det som er problemet, at jeg rett og slett er gjerrig på bildene mine. De fleste av bildene jeg legger ut er jo heller ikke av veldig privat karakter, og det skader hverken meg, eller dyrene, om noen bruker dem.

Det er rett og slett snakk om folkeskikk. Man skal rett og slett ikke ta andres tekst, eller bilder, uten å spørre om lov først! Kan man, av eller annen grunn, ikke spørre om lov, så skriver man hvem som er forfatter/fotograf, og linker til stedet man har funnet teksten/bildet.

Det finnes flere sider på internett hvor du kan laste opp bildene dine, for så å se om de finnes andre steder på nett. Jeg synes det er greit å bruke Google.

Man går til google.com sitt bildesøk, og drar det bildet man vil søke etter, over i Google. Google vil da laste opp bildet ditt, og søke etter identiske og lignende bilder.

 

 

Vips, så fant man Chloe på kinesisk:

 

 

 

Selv ikke Google finner alle krinker og kroker på nett. Det at du ikke finner noen match for bildet ditt, betyr ikke nødvendigvis at bildet ditt er «trygt». Et par av bildene mine fikk ingen match, enda jeg vet de ligger ute. Derimot fikk andre bilder flere matcher enn jeg hadde trodd…

 

I dag har jeg vært på besøk hos Unni. Vi har pyntet litt på Leha, som skal på Valpeshow i helga (LYKKE TIL!), og vi har latt bikkjene leke med Dogsmart. Det var gøy å se hvor forskjellige teknikker de ulike hundene hadde for å få tak i godisen. Jeg skal få redigert sammen en liten video av det snart 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 tanker om “Tips: Hvordan finne ut om noen bruker dine bilder

 1. Irriterende da!
  Jeg var borti et lignende tilfelle hos meg, men det var et bilde av et skilt som ble «lånt». Helt tilfeldig at jeg kom over det på veggen til ei på fb.
  Hos deg er det jo bilde av en av kattene dine, det blir litt annerledes, mer personlig på en måte. Og du har også veldig god kvalitet på bildene dine.
  Heidi postet nylig De første dageneMy Profile

 2. Kinesere er ikke så nøye på copyright og lignende. Men sikkert litt irriterende uansett. Enda godt det ikke var en dyrebutikk eller annen kommersiell virksomhet da. Du som er så snill og deler bildene dine også da.

 3. Vel, kineserene er ikke kjent for å vite hva copyright er. Jeg tittet på et populært kinesisk tv-show her om dagen, og da spilte dem plutselig av både Dovregubbens hall, og Fangene på fortet melodien. Men er likevel irriterende når de stjeler.

  Om det så er aldri så forbaska irriterende, får du ta det som et kompliment. 😛
  Litt usikker på hvordan du skal gå frem for å få en KINESISK side til å fjerne det. Jeg må si jeg ikke snakker det flytende ennå. 😛
  Tonje postet nylig Filledukke i snøenMy Profile

 4. Så kjedelig 🙁

  Jeg prøver alltid å linke tilbake, men det hender jeg finner google-bilder på f.eks. andre blogger hvor det ikke er link, så da kan heller ikke jeg linke. Men det er jo egentlig ufint av meg!

  Ikke så rart at bildene dine blir stjelt – alle sammen er jo SUPRE og SPESIELLE 😀
  Snedig med det google-bildesøket. Var ikke klar over det.
  gro postet nylig UtslittMy Profile

 5. Tusen takk for tips! Huff så kjedelig da! Da jeg var på nettby ble noen av bildene mine brukt til en nettbygruppe uten at jeg ble forespurt. Det var irriterende, og jeg kontaktet moderatorene for gruppen og spurte om de hadde fått lov. Bildet ble fjernet.

  Jeg opplevde også at et bilde av Corvette (abyssinerhunnkatten vår) også ble brukt til å opprette en falsk blogg (som en hevneaksjon mot meg) i den tro å lure mine bloggvenner at jeg hadde fått ny blogg. Det var heldigvis et par av mine rasekattvenner (som også blogger) som oppdaget bloggen ved at de fikk en kommentar på sin blogg.

  I første innlegg stod det: «Jeg har fått kattunger». Første bildet var et bilde av et kull som ble født 25.12.2007, og bildet ble lagt ut på den bloggen ved juletider i 2009. Rasekattvenninnene mine kommenterte som anonym på den bloggen hvor de skrev at de kjente igjen kattungene på bildet, og innlegg og bilde ble slettet. Rasekattvennene mine skrev også en anonym kommentar på den bloggen hvor de skrev at de kjente igjen katten på bildet. Det endte med at bloggen ble slettet noen minutter senere. Det verste var at noen av mine bloggvenner hadde mottatt flere kommentarer fra den falske bloggen med bildet av Corvette.

  Ønsker deg en kjempefin fredag, og en riktig god og fin helg!:)
  Abyhakrilas postet nylig HIMMELSK # 68My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting