I sponsorpakken fra Dyrebutikken Bristols.no fikk vi med en boks med tørket kattemynte (Catnip) . Dette kan man gni på leker, og kloremøbler, som man vil at katten skal bruke. Hvor sterkt ulike katter reagerer på kattemynte er individulet, men alle husets katter elsker det! De reagerte faktisk på denne boksen mens den enda lå uåpnet i pappesken. Jeg har hørt at tørket kattemynte ofte fanger oppmerksomheten til katter som vanligvis ikke reagerer på Catnip-spray o.l.

Kattene mine gnir seg inntil alt som har kattemynte på seg, og koser seg virkelig når de får leker med kattemynte, eller jeg sprayer noe med Catnip-sprayen. Jeg bestemte meg derfor for å bruke kattemynten til noe jeg har hatt lyst til lenge: Lage “kattemynte-koseputer”!

 

 

På forsiden av puta brukte jeg blått/rosa stoff, mens på bakiden brukte jeg dobbelt opp med stoff, hvor det ytterste er et mykt pusestoff. Etter å ha sydd sammen sidene, sydde jeg på en liten blå/rosa sløyfte. Inni putene puttet jeg vatt (selvsagt brannsikker og allergitestet vatt…), som jeg hadde dyppet i boksen med kattemynte.

 

Jeg ble veldig fornøyd med koseputene, jeg 😀

 

Blå/rosa foran, offwhite pusestoff bak.

 

Jeg sydde rosa til begge jentene, og blå til alle guttene.

 

Kattene er morro å sy til. De blir alltid så glade for alt de får. Kattemynte-koseputene var inget untak. De rullet rundt, holdt puten tett, og gned seg inntil den.

 

 

 

 

 

 

Det var bra de fikk en hver. Lillepus og Bly med nesten litt uvenner, før jeg ble ferdig med de rosa putene. Dermed erklærer jeg “kattemynte-koseputene” for vellykkede 🙂

 

Jeg lagde også en ekstra blå kosepute. Den skal sendes til lille Dioz. Der vil den samle masse “hjemmelukt”, som blir godt for Dioz å ha med seg, når han flytter hjemmefra.

Dioz har blitt 9 uker, og Toril har latt meg få låne bilder av henne, for å holde dere oppdatert:

 

Dioz sammen med mamma’n sin, Nadina

 

Dario Dioz, og hans nydelige søster Dixie Rose

 

Tusen takk for lånet av bildene, Toril! “Kattemynte-kosepute” er på vei til Dioz’en vår! 🙂

 

En stor takk sendes til Bristols.no også. Pakken fra dere har gitt oss så mye morro. Hver eneste dag er produktene fra dere i bruk! Og pakken er enda ikke tom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 thoughts on “Kattemynte Kosepute

 1. Åååååå – så fine puter og puser! Hvis du lager flere av disse vil jeg gjerne kjøpe, de var helt nydelige vettu 🙂
  De dyrene dine er virkelig heldige, de må ha den besteste mamma’n i verden…..
  Koselige bilder, de oser av trivsel og velvære 🙂 All min beundring til deg altså!
  Ha en fin helg alle dere små og stor 😉

  1. Har du guttepus eller jentepus du da? Evt en guttepus som vil ha jentepute? Dømmer ingen jeg :p Bly har lagt sin elsk på en råååååsa pute…

   Send meg adressen din på epost. Lover ikke at jeg får gjort det med en gang, men skal gjøre det så fort skuldrene mine går med på å sy mere :p

   Ellers tuuusen takk for kjempekoselig kommentar, Irene 🙂
   Carina Josefine postet nylig Kattemynte KoseputeMy Profile

 2. De posene var kjempefine!:) Ei venninne i katteklubben av meg syr også slike puter, og når kattene er på utstilling legger jeg en slik pute inn i utstillingsburene deres. Alle kattene våre er helt ville etter sin pute, og de ligger og koser og koser med den. Dario Dioz kommer til å få verdens beste matmor! 🙂 Det er jeg sikker på! 🙂

  Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin helg!:)
  Abyhakrilas postet nylig HIMMELSK # 70My Profile

 3. Herlige puseputer, tydeligvis med stor suksess!
  Ser for meg en større pute med deilig kattemyntelukt til prinsessepusen her, hun elsker å ligge på puter og glo utover sitt prinsesserike 🙂

  Gratulerer med kommende pusunge, han er jo absolutt et nydelig eksemplar av rasen – han kommer jo til dyrenes mekka 🙂
  Myrte postet nylig Hundreogfemtien….My Profile

 4. Myrte sa det jo så flott; Dioz kommer til dyrenes mekka 😉

  KJEMPEFLOTTE puter du har sydd 🙂
  Ser jo at de virkelig setter pris på dem 🙂
  Tror jeg tar meg en tur ‘borti svingen’ i mitt neste liv jeg også :p
  gro postet nylig “Spion”My Profile

   1. Oi, Carina! Takk for at du skrev inne på facebooksiden min om å sende kattemynteposer. Så kjempesnillt av deg! Jeg har veeeeldig lyst på kattemynteposer!

    Dagene her er litt kaotiske for tiden. Men jeg har faktisk begynt å sy littegrann selv i dag. Det går ikke så fort og blir ikke helt perfekt. Jeg håper å få til noe kos lell. Jeg syr varmeposer (til å varme i microen) for å legge på vondter i kroppen og prøver meg frem litt med ris, fuglefrø og helkorn (hver for seg, altså). Jeg har brukt helkorn tidligere, men har lyst til å prøve forskjellig.

    Det går litt sånn i rykk og napp :-). Og jeg har et par pusejenter som maser noe aldeles fenomenalt om oppmerksomhet for tiden. Så de hadde helt sikkert hatt godt av noe å kose seg ekstra med.

    Hva vil du ha for kattemynteposene?
    Kari Viken Olsen postet nylig x-faktoren er hvitMy Profile

 5. Så nydelige puter 🙂
  Tydeligvis veldig vellykket prosjekt, kattene oser jo av velvære og kos 🙂
  Kunne ønske jeg var like kreativ slik at den lille pusen min også kunne få en sånn pute. Skulle du noen gang lage noen til overs som du vil tjene litt penger på stiller jeg med og pusen i kø 🙂

  Håper du har hatt en fin helg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting