Laserleker til katter har blitt veldig populært. Samtidig er det mange som er veldig skeptiske til denne typen leker. Jeg var derfor veldig spent på å prøve Laser-Musa fra Cat it, som vi fikk i Sponsorpakken fra Bristols.no. Dette er, som navnet sier, et laserlys som lager en rød prikk på gulvet, som kattene elsker å jage rundt.

 

 

De som er skeptiske til laserleker er ofte bekymret for om laserlyset kan skade katten. Selvsagt skal man aldri lyse rett inn i øynene på katten (eller noe annet levende vesen), men etter å ha søkt rundt på nettet om info om dette har jeg forstått det slik at lasere som selges som leker ikke sterkere enn 1 milliwatt. Et menneske kan se inn i en laserstråle på 5 mW i omtrent ti sekunder før øyet tar varig skade av det. Ettersom man uansett aldri skal lyse rett i noens øyne, og aldri la barn leke med laserleker uten tilsyn, skulle ikke dette være noe problem. Man bør for sikkerhets skyld heller aldri bruke leken på fliser/underlag som reflekterer lyset.

Da synes jeg det er mere hold i det andre argumentet som ofte blir brukt mot laserleker, nemlig at katten kan bli veldig frustrert over å aldri kunne fange prikken, og dermed bli i overkant fiksert av den røde prikken og hvor den er, selv etter leken er over. Katter liker å fange et “bytte” som de kan ta å føle på. Laserprikken lar seg ikke fange, om de slår på den med foten, føler de jo ingenting!

Dette har dog ikke lagt noen demper på lekelysten til mine katter. I forkant av at vi brukte leken for første gang, leste jeg noen gode tips på internett:

– Avslutt ALLTID leken med å ta frem en annen leke som kattene fysisk kan fange! Dette er for at kattene skal avslutte leken med mestringsfølelse, i stedet for frustrasjon. Bruk gjerne favorittleken til katten, slik at du er sikker på å få deres oppmerksomhet. Dioz får fjærpinnen sin, Lillepus får sin lille røde plastikkball, mens Chloe får sin rosa fluffy lekeball.

– Gjør katten vant til at prikken kommer, og forsvinner, på samme sted. For eksempel på et bestemt sted på gulvet, eller ved din egen skotupp. Dermed slipper kattene å løpe huset rundt å lete etter den etter leken er avsluttet.

 

Jeg holder aldri på mer enn noen minutter om gangen, men i de minuttene er kattene på sitt aller mest aktive. Til og med Lillepus, som ikke er så lett å aktivisere, løper og hopper rundt etter den røde prikken. Det er jo super trim for henne, ettersom hun er på “slanker’n” og trenger all den mosjonen hun kan få! Jeg får kattene til å løpe rundt på gulvet, opp i sofaen, under bordet, over stoler osv.

Personlig synes jeg laserleken er innmari praktisk, fordi jeg kan leke med kattene fra sofaen! Selvom jeg sikkert kunne ha godt av litt mosjon jeg også…

Jeg kunne jo fortsette med å fortelle mer om hva kattene synes om Laserleken, men jeg synes en video forteller mer:

 


Vanligvis prøver jeg å leke med én om gangen, da er de absolutt mest aktive. For videoen sin skyld, var alle “kattungene” med her.

 

 

 

 

Lillepus har nok skjønt at det er en viss sammenheng mellom “musa” som jeg holder i hånden, og prikken på gulvet. Likevel synes hun det er morro.

 

Konklusjon: Cat it Lasermus er en artig leke, som kattene er veldig ivrige etter, og som stimulerer til aktivitet. Kjempefin for katter som trenger mosjon! Det er nok lurt å være litt bevisst på hvordan man styrer leken, og ikke minst på hvordan man avslutter den, samt på at ikke overdriver.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 thoughts on “Kattene tester: Laser Leke!

 1. Laserlys elsker også Nadina og Dixie! 🙂 Ha, ha, ha! 🙂 Lo kjempegodt av hvor ivrige de var når de lekte! 🙂 Kjempeherlig video! 🙂 Enn om Aros også kunne røre seg. Han bare ser dumt på laserlyset. Bare jeg tar frem laserlyset så er Dixie og Nadina på gulvet, og de vet godt hva som skal skje! 🙂

  Ønsker deg en kjempefin kveld videre! 🙂

  Purr, purr fra Toril og kattene
  Toril postet nylig BANANELSKEDE ABYSSINERHUNNKATTER! 🙂My Profile

 2. Og så har man sånne (som min Frøken Fillå Driddkatt 🙂 -Ja hu hette det og er faktisk ein veldig søt pus) som er REDD for sånn “rare” laserdotter. 🙂

 3. Nømenn, dette ser VELDIG spennende ut! Mitt favorittbytte er faktisk en solflekk som dukker opp på kjøkkengulvet når det er fint vær ute. Denne laserdingsen ligner litt på solflekken min! Jeg tror jeg skal få jentene mine til å sjekke ut den her!

 4. WOW EN SLIK EN VIL JEG OXO HA! DETTE MÅ JEG JO BARE TVINNE RUNDT MAMMAS LILLEFINGER,ALTSÅ!
  MJAU HAREPUS

 5. Ikke lenge siden jeg så advarsel om å leke med dyr (hunder og katter) og laser, tror det var på et tv program. Tror det gikk på det samme som du skriver om, hvordan man skal leke med den, avslutte osv.

  Du skriver kjempegode omtaler, og får med alt 🙂
  Heidi postet nylig Det går fremoverMy Profile

  1. Jeg synes det er litt viktig å være oppmerksom på disse tingene. At katten aldri opplever noen tilfredsstillelse i leken, bør man ta på alvor. Har man dette i bakhodet, og klarer å tilrettelegge det slik at man har en lekeøkt/mosjonsøkt, som avsluttes med noe annet, som kan gi katten denne mestringen, så tror jeg både likevel katt og eier kan ha glede av en slik leke.

   Jeg skal hvertfall fortsette å gi dem andre favorittleker som en avslutning 🙂

   I går styrte jeg laserlyset opp en skinkebit jeg hadde lagt på gulvet. Det var mestring nok for Lillepus :p
   Carina Josefine postet nylig Kattene tester: Laser Leke! My Profile

 6. Ny pakke (liten) med litt hundpremier er på vei. Kan jo ikke diskriminere de som har hund! Tipper du har den i dag eller i morra.

  En veldig fin omtale. Flott at du også får frem at man skal gjøre ting riktig og være forsiktig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting