Kattene tester: Laser Leke!

Laserleker til katter har blitt veldig populært. Samtidig er det mange som er veldig skeptiske til denne typen leker. Jeg var derfor veldig spent på å prøve Laser-Musa fra Cat it, som vi fikk i Sponsorpakken fra Bristols.no. Dette er, som navnet sier, et laserlys som lager en rød prikk på gulvet, som kattene elsker å jage rundt.

 

 

De som er skeptiske til laserleker er ofte bekymret for om laserlyset kan skade katten. Selvsagt skal man aldri lyse rett inn i øynene på katten (eller noe annet levende vesen), men etter å ha søkt rundt på nettet om info om dette har jeg forstått det slik at lasere som selges som leker ikke sterkere enn 1 milliwatt. Et menneske kan se inn i en laserstråle på 5 mW i omtrent ti sekunder før øyet tar varig skade av det. Ettersom man uansett aldri skal lyse rett i noens øyne, og aldri la barn leke med laserleker uten tilsyn, skulle ikke dette være noe problem. Man bør for sikkerhets skyld heller aldri bruke leken på fliser/underlag som reflekterer lyset.

Da synes jeg det er mere hold i det andre argumentet som ofte blir brukt mot laserleker, nemlig at katten kan bli veldig frustrert over å aldri kunne fange prikken, og dermed bli i overkant fiksert av den røde prikken og hvor den er, selv etter leken er over. Katter liker å fange et «bytte» som de kan ta å føle på. Laserprikken lar seg ikke fange, om de slår på den med foten, føler de jo ingenting!

Dette har dog ikke lagt noen demper på lekelysten til mine katter. I forkant av at vi brukte leken for første gang, leste jeg noen gode tips på internett:

– Avslutt ALLTID leken med å ta frem en annen leke som kattene fysisk kan fange! Dette er for at kattene skal avslutte leken med mestringsfølelse, i stedet for frustrasjon. Bruk gjerne favorittleken til katten, slik at du er sikker på å få deres oppmerksomhet. Dioz får fjærpinnen sin, Lillepus får sin lille røde plastikkball, mens Chloe får sin rosa fluffy lekeball.

– Gjør katten vant til at prikken kommer, og forsvinner, på samme sted. For eksempel på et bestemt sted på gulvet, eller ved din egen skotupp. Dermed slipper kattene å løpe huset rundt å lete etter den etter leken er avsluttet.

 

Jeg holder aldri på mer enn noen minutter om gangen, men i de minuttene er kattene på sitt aller mest aktive. Til og med Lillepus, som ikke er så lett å aktivisere, løper og hopper rundt etter den røde prikken. Det er jo super trim for henne, ettersom hun er på «slanker’n» og trenger all den mosjonen hun kan få! Jeg får kattene til å løpe rundt på gulvet, opp i sofaen, under bordet, over stoler osv.

Personlig synes jeg laserleken er innmari praktisk, fordi jeg kan leke med kattene fra sofaen! Selvom jeg sikkert kunne ha godt av litt mosjon jeg også…

Jeg kunne jo fortsette med å fortelle mer om hva kattene synes om Laserleken, men jeg synes en video forteller mer:

 


Vanligvis prøver jeg å leke med én om gangen, da er de absolutt mest aktive. For videoen sin skyld, var alle «kattungene» med her.

 

 

 

 

Lillepus har nok skjønt at det er en viss sammenheng mellom «musa» som jeg holder i hånden, og prikken på gulvet. Likevel synes hun det er morro.

 

Konklusjon: Cat it Lasermus er en artig leke, som kattene er veldig ivrige etter, og som stimulerer til aktivitet. Kjempefin for katter som trenger mosjon! Det er nok lurt å være litt bevisst på hvordan man styrer leken, og ikke minst på hvordan man avslutter den, samt på at ikke overdriver.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 kommentarer til “Kattene tester: Laser Leke!”

Legg igjen en kommentar

CommentLuv badge

Subscribe without commenting

Facebook

Kontakt

Send en epost til bortisvingen@gmail.com eller bruk kontaktskjemaet
ommeg3

Hundetrener

Arkiv

Sgeh

Skandinavisk gruppe for etisk hundehold

Pass På Pus

Sponsorer

Tusen takk for at dere gjør det mulig for meg å holde konkurranser her på bloggen!

Bloglovin’

bloglovin

Instagram