Kattegården er ferdig!

De som følger oss på facebook har fått oppdateringer og bilder fra hva vi har drevet med de siste dagene. Til dere som ikke er på facebook kan jeg jo fortelle at vi har holdt på med kattegården. I dette innlegget skrev jeg om at jeg ønsket meg kattegård, og om at dette var noe jeg hadde store planer om å få til. De siste ukene har jeg gjort litt når været, energien og musklene har latt meg. Og sakte men sikkert har det gått fra å være nettingruller og pllank på bakken, til å bli en fiks ferdig kattegård!

Kattegården ble ferdig ganske sent i gård kveld, og bildene er tatt i skumringen. Dermed er ikke bildene de aller beste kvalitetsmessig, men akkurat nå spiller det ingen rolle. Jeg skal nå uansett vise frem kattene sin første tur ut i den ferdige gården:

 

Gården er litt over 5 meter lang, og omtrent 1,60 meter bred

 

Lune liggeplasser og klatretre

 

Jentenes første nysgjerrige skritt ut

 

Til og med Chloe synes det er fint å være ute i gården

 

Dioz tester klatretreet

 

klatretreet er en gren som hadde knekt av et gammelt og stort tre. Platene jeg har satt på kommer fra et ødelagt klatrestativ.

 

 

 

 

Kattegården «by night». Klart man har lys i taket! 

 

For å gå litt tilbake til de utfordringene/kriteriene jeg listet opp da jeg først skrev om mine planer:

 

– Kattegården kan ikke koste noe særlig. Aller helst skal den ikke koste noe som helst.

Litt har den kostet meg, men slett ikke mye. Netting, og det meste av treverket har jeg funnet i låven til Mamma. Det jeg har brukt penger på er:

4 ruller myggnetting fra Biltema: Totalt 160 kr (Hvis noen lurer på hvorfor jeg har trekt hele gården med myggnetting, så er det fordi Lillepus og Dioz, mener alt av insekter skal smakes på…)

1 rull ståltråd: 30 kr

1 pakke kramper og 1 pakke spiker: Omtrent 50 kr

Lister til 4 kr meter’n: Omtrent 50 kr

 

– Det skal lages minimalt med merker på selve huset.

Litt merker har det blitt, men de fleste av disse er bittesmå spikerhull. De store spikerne og krampene er spikret i treverket som er lagt utenpå veggene.

 

– Kroppen min er jo selvsagt ikke helt med på mine planer, og jeg klarer ikke gjøre så mye om gangen. Så her blir det babysteps!

Ja, det har gått litt sakte, fra jeg begynte til den stod ferdig, og jeg kjenner godt på kroppen at jeg har gjort litt mer enn det jeg burde. Men det er absolutt verdt det! Bare det å kunne åpne døra for å få inn frisk luft, er jo «nytt» for oss. Det ble det jo slutt på da jeg fikk innekatter.

 

Kattene er ute i gården så fort jeg åpner døra. Jentene tusler inn og ut en del, mens Dioz vil ikke komme inn i det hele tatt, annet enn for å prøve å hente ut oss andre. Da kommer han løpende helt i hundre, og prøver å få oss med ut: «Kom kom, se hva vi haaaar!!». Alle tre liker å sitte og se på fugler og insekter som flyr rundt utenfor. Tenk så mye å se, lukte, og høre på, for en liten innekatt.

Rundt midnatt i går skulle jeg lukke igjen døra for kvelden. Da satt Dioz fortsatt der ute og lyttet og tittet, men det var så vidt han klarte å holde øynene oppe, og kroppen var så sliten at han nesten segnet sammen. Men ute skulle han altså være. Til slutt måtte jeg bære han inn for å få lukket døren. Da sloknet lille Dioz med en gang, med hodet fullt av nye inntrykk.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 kommentarer til “Kattegården er ferdig!”

Legg igjen en kommentar

CommentLuv badge

Subscribe without commenting

Facebook

Kontakt

Send en epost til bortisvingen@gmail.com eller bruk kontaktskjemaet
ommeg3

Hundetrener

Arkiv

Sgeh

Skandinavisk gruppe for etisk hundehold

Pass På Pus

Sponsorer

Tusen takk for at dere gjør det mulig for meg å holde konkurranser her på bloggen!

Bloglovin’

bloglovin

Instagram