Kattegården er ferdig!

De som følger oss på facebook har fått oppdateringer og bilder fra hva vi har drevet med de siste dagene. Til dere som ikke er på facebook kan jeg jo fortelle at vi har holdt på med kattegården. I dette innlegget skrev jeg om at jeg ønsket meg kattegård, og om at dette var noe jeg hadde store planer om å få til. De siste ukene har jeg gjort litt når været, energien og musklene har latt meg. Og sakte men sikkert har det gått fra å være nettingruller og pllank på bakken, til å bli en fiks ferdig kattegård!

Kattegården ble ferdig ganske sent i gård kveld, og bildene er tatt i skumringen. Dermed er ikke bildene de aller beste kvalitetsmessig, men akkurat nå spiller det ingen rolle. Jeg skal nå uansett vise frem kattene sin første tur ut i den ferdige gården:

 

Gården er litt over 5 meter lang, og omtrent 1,60 meter bred

 

Lune liggeplasser og klatretre

 

Jentenes første nysgjerrige skritt ut

 

Til og med Chloe synes det er fint å være ute i gården

 

Dioz tester klatretreet

 

klatretreet er en gren som hadde knekt av et gammelt og stort tre. Platene jeg har satt på kommer fra et ødelagt klatrestativ.

 

 

 

 

Kattegården «by night». Klart man har lys i taket! 

 

For å gå litt tilbake til de utfordringene/kriteriene jeg listet opp da jeg først skrev om mine planer:

 

– Kattegården kan ikke koste noe særlig. Aller helst skal den ikke koste noe som helst.

Litt har den kostet meg, men slett ikke mye. Netting, og det meste av treverket har jeg funnet i låven til Mamma. Det jeg har brukt penger på er:

4 ruller myggnetting fra Biltema: Totalt 160 kr (Hvis noen lurer på hvorfor jeg har trekt hele gården med myggnetting, så er det fordi Lillepus og Dioz, mener alt av insekter skal smakes på…)

1 rull ståltråd: 30 kr

1 pakke kramper og 1 pakke spiker: Omtrent 50 kr

Lister til 4 kr meter’n: Omtrent 50 kr

 

– Det skal lages minimalt med merker på selve huset.

Litt merker har det blitt, men de fleste av disse er bittesmå spikerhull. De store spikerne og krampene er spikret i treverket som er lagt utenpå veggene.

 

– Kroppen min er jo selvsagt ikke helt med på mine planer, og jeg klarer ikke gjøre så mye om gangen. Så her blir det babysteps!

Ja, det har gått litt sakte, fra jeg begynte til den stod ferdig, og jeg kjenner godt på kroppen at jeg har gjort litt mer enn det jeg burde. Men det er absolutt verdt det! Bare det å kunne åpne døra for å få inn frisk luft, er jo «nytt» for oss. Det ble det jo slutt på da jeg fikk innekatter.

 

Kattene er ute i gården så fort jeg åpner døra. Jentene tusler inn og ut en del, mens Dioz vil ikke komme inn i det hele tatt, annet enn for å prøve å hente ut oss andre. Da kommer han løpende helt i hundre, og prøver å få oss med ut: «Kom kom, se hva vi haaaar!!». Alle tre liker å sitte og se på fugler og insekter som flyr rundt utenfor. Tenk så mye å se, lukte, og høre på, for en liten innekatt.

Rundt midnatt i går skulle jeg lukke igjen døra for kvelden. Da satt Dioz fortsatt der ute og lyttet og tittet, men det var så vidt han klarte å holde øynene oppe, og kroppen var så sliten at han nesten segnet sammen. Men ute skulle han altså være. Til slutt måtte jeg bære han inn for å få lukket døren. Da sloknet lille Dioz med en gang, med hodet fullt av nye inntrykk.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 tanker om “Kattegården er ferdig!

 1. Gratulerer så mye med ny kattegård! Den var kjempefin! 🙂 Dette vil kattene komme til å elske, og det gjør hos oss også. Nå som det har vært godt og varmt vær har kattene kost seg ute. Særlig lille Dixie som synes det er spennende med insekter og fuglelyder. Hun vil nesten ikke inn om kvelden. Nadina får plutselig det med å klatre til toppen av nettingen hun hvis hun ser et insekt hun absolutt vil ha tak i. Da må jeg hjelpe henne ned igjen.

  Den kattegården din var kjempefin! 🙂

  Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god pinse! 🙂

  Purr, purr fra Toril og kattene

 2. Så flink du har vært, og det ble veldig bra! Der vil det bli godt å være i sommer ja 🙂 <3
  Ha en fin pinse!

 3. Så flink du er! Må være verdens beste belønning at kattene ikke vil gå inn, men bare være der ute 🙂 Og i denne varmen må det jo være en superfordel at man kan sette opp døra og få litt luft. Ordentlig fint ble det!

 4. Så flott den ble!
  Om du laster ned serien «My cat from Hell» så får du sikkert mange flere idèer til hva du kan gjøre i kattegården for og gjøre den enda mer innbydende for kattene dine. Kan nesten ikke vente til jeg har råd til og få innkledd den ene verandaen min.

  God helg fra V, Q&M 😀
  Veronica postet nylig Litt prat og trekking av vinneren!My Profile

 5. HEI HEI.
  Du stille mi tid,(ordtrykker eg bruker)du har virkelig vert flink,kor flott pusene dine har fått det #BÆRRE LÆKKERT# ja der må dei kose seg skikkelig,og så er du trygge for dei.Må gratulere pusene og deg med flott utestue.
  Ønsker deg ei flott uke med alle dine venner,flotte hunder og puser du har.STOR KLEM fra Magnhild:=)
  gillisbloggen postet nylig noen bilder over eigendomen vårMy Profile

 6. GRATULERER MED UTEGÅRDEN, DEN BLE KJEMPE LÆKKER !!!
  KOS I MASSE MED DEN I SOMMER, EN FLOTT INVISTERING!
  MJAU HAREPUS VOFFS FRA KITO

 7. Åååå så heldige pus er å ha egen luftegård, vi er misunnelige!!! Det må gjøre godt i hjertet å vite at de har tilgang til frisk luft hver dag! Gleder meg til å gjøre det samme snart….

  Mjaumjau fra Guttaboyz og meg 😀
  CavallyCoon Ett Katteliv postet nylig Nydeligste!My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting