Gress i kattegården min?? – Dioz tester kattegress

I den siste sponsorpakken vår fra dyrebutikken Bristols.no, var det med en ny pakke kattegress. Vi har testet kattegress tidligere, og du kan lese om hvordan det gikk, og litt om kattegress generelt her.  Jeg skal ikke gjenta meg selv for mye, men hovedgrunnen til at katter gjerne vil ha gress, er at gresset hjelper fordøyelsessystemet og regulerer magen. Katter som får gå ute ordner som regel med dette selv, hvertfall på sommerstid. Innekatter som ikke har den muligheten, kan sette stor pris på, og ha nytte av, kattegress.

Gresset fra Catit, som vi testet forrige gang, kom med en boks fyllt med jord og frø, slik at alt jeg måtte gjøre var å fylle på vann. Denne gangen fikk vi en refillpose fra Vitakraft, som vår sponsor kanskje hadde tenkt at vi skulle bruke i denne boksen. Det fikk vi ikke gjort, for den boksen gikk med i flyttingen tidligere i vår.

Jeg fikk en plante til bursdagen min i fjor, som selvsagt døde etter kort tid. Jeg er jo håpløs med alt av blomster og planter. Potten til den avdøde planten passet fint til kattegresset. Jeg fulgt instruksjonene, puttet frøende i jorda, dekket med omtrent en centimeter jord, og fyllte på vann til jorda var mettet.

En ukes tid senere hadde vi kattegress klart til servering! Jeg satte gresset ut i kattegården. Dioz er jo veldig glad i å spise gress når jeg tar han med ut i hagen, men gress i kattegården syntes han var rart til å begynne med:

 

 

De fleste bildene ble ikke så gode, på grunn av skygger og dårlige farger. Derfor ble det en liten tegneserie i stedet. Innen jeg innså at jeg burde tatt nye bilder, var kattegresset halvveis oppspist…

 

 

Jeg var usikker på hvor mye frø jeg skulle putte i, så jeg brukte omtrent halve posen. I ettertid ser jeg at jeg kunne nok hatt i litt mer frø, men nå har vi hvertfall så vi kan fylle på.

 

Alle må dele! 

 

Vitakraft har for øvrig også slike ferdige bokser hvor man bare fyller på vann (link til produkt). Jeg synes det er både praktisk og enkelt, spesielt for oss som ikke eier grønne fingre i det hele tatt. Det er dog ikke å legge skjul på at disse ferdigboksene ikke er særlig dekorative. Er man opptatt av interiør, og hvordan ting ser ut, er det altså ikke verre enn å kjøpe en refillpose og bruke en potte du liker.

Jeg har lest om katter som ikke er interessert i kattegress i det hele tatt. Jeg tror at katter som får gå ute generelt er mindre interessert. I tillegg varierer det nok fra katt til katt. Dioz og Lillepus er for eksempel mye mer ivrig på gresset enn det Chloe er, selvom de er innkatter alle tre.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 kommentarer til “Gress i kattegården min?? – Dioz tester kattegress”

Legg igjen en kommentar

CommentLuv badge

Subscribe without commenting

Facebook

Kontakt

Send en epost til bortisvingen@gmail.com eller bruk kontaktskjemaet
ommeg3

Hundetrener

Arkiv

Sgeh

Skandinavisk gruppe for etisk hundehold

Pass På Pus

Sponsorer

Tusen takk for at dere gjør det mulig for meg å holde konkurranser her på bloggen!

Bloglovin’

bloglovin

Instagram