I den siste sponsorpakken vår fra dyrebutikken Bristols.no, var det med en ny pakke kattegress. Vi har testet kattegress tidligere, og du kan lese om hvordan det gikk, og litt om kattegress generelt her.  Jeg skal ikke gjenta meg selv for mye, men hovedgrunnen til at katter gjerne vil ha gress, er at gresset hjelper fordøyelsessystemet og regulerer magen. Katter som får gå ute ordner som regel med dette selv, hvertfall på sommerstid. Innekatter som ikke har den muligheten, kan sette stor pris på, og ha nytte av, kattegress.

Gresset fra Catit, som vi testet forrige gang, kom med en boks fyllt med jord og frø, slik at alt jeg måtte gjøre var å fylle på vann. Denne gangen fikk vi en refillpose fra Vitakraft, som vår sponsor kanskje hadde tenkt at vi skulle bruke i denne boksen. Det fikk vi ikke gjort, for den boksen gikk med i flyttingen tidligere i vår.

Jeg fikk en plante til bursdagen min i fjor, som selvsagt døde etter kort tid. Jeg er jo håpløs med alt av blomster og planter. Potten til den avdøde planten passet fint til kattegresset. Jeg fulgt instruksjonene, puttet frøende i jorda, dekket med omtrent en centimeter jord, og fyllte på vann til jorda var mettet.

En ukes tid senere hadde vi kattegress klart til servering! Jeg satte gresset ut i kattegården. Dioz er jo veldig glad i å spise gress når jeg tar han med ut i hagen, men gress i kattegården syntes han var rart til å begynne med:

 

 

De fleste bildene ble ikke så gode, på grunn av skygger og dårlige farger. Derfor ble det en liten tegneserie i stedet. Innen jeg innså at jeg burde tatt nye bilder, var kattegresset halvveis oppspist…

 

 

Jeg var usikker på hvor mye frø jeg skulle putte i, så jeg brukte omtrent halve posen. I ettertid ser jeg at jeg kunne nok hatt i litt mer frø, men nå har vi hvertfall så vi kan fylle på.

 

Alle må dele! 

 

Vitakraft har for øvrig også slike ferdige bokser hvor man bare fyller på vann (link til produkt). Jeg synes det er både praktisk og enkelt, spesielt for oss som ikke eier grønne fingre i det hele tatt. Det er dog ikke å legge skjul på at disse ferdigboksene ikke er særlig dekorative. Er man opptatt av interiør, og hvordan ting ser ut, er det altså ikke verre enn å kjøpe en refillpose og bruke en potte du liker.

Jeg har lest om katter som ikke er interessert i kattegress i det hele tatt. Jeg tror at katter som får gå ute generelt er mindre interessert. I tillegg varierer det nok fra katt til katt. Dioz og Lillepus er for eksempel mye mer ivrig på gresset enn det Chloe er, selvom de er innkatter alle tre.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 thoughts on “Gress i kattegården min?? – Dioz tester kattegress

 1. Her i huset har jeg som regel en skål med kattegress stående konstant, da Quatro er veldig glad i det(det ser jeg når jeg skuffer bæsj og de henger sammen, hehe) men har funnet et favoritt merke, refill posene til Trixie. Spirer godt og ser skikkelig grønt og friskt ut, i tillegg til at de holder lenge. Vitakraft sine frø ligger nederst på lista for og si det slik. Spirer lite og gresset ser ikke så grønt og apetittelig ut(ja, jeg er litt rar) men de duger som “nødstilfelle” om ikke annet er og finne.
  Veronica postet nylig Morris 1 år!My Profile

 2. nam nam det ser jammen sant godt ut!
  når jeg og kito er ute og jeg begynner å spise gress så kommer kito voffs og jafser i sig alt ja så da sitter jeg der da uten noget ting!
  men jammen sant var dette gresset som jeres mammsen har ordnet til jer noget jeg skal ta å snakke både en og to ganger om med min mammse, tusen takk for tipset,
  mjau fra harepus.

 3. Har fått mange tilbakemeldinger fra kunder som har katter som kun spiser Vitakraft sitt kattegress, og ikke noe annet.
  Først trodde jeg det var tilfeldig, men har flere kunder som ikke vil ha noe annet. Er vi utsolgt venter de heller 2-3 dager til vi får det inn igjen. Merkelig, men sant!

 4. Namm, gress! Vi har ikke sjekket ut det der gresset, men vi spiser ofte hagegress..særlig når det er ferskt 😀 Likevel er nok Vitakraft nammenamm, særlig om vinteren, vi kan jo ikke grave heller, eller vi gidder da ikke grave i snøen 😀

  Isak og Mjå

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting