LP-konkurranse med Tinka

I går var vi altfor slitne til å skrive referat fra selv LP-konkurransen, men nå som vi har fått slappet av, skal dere få se hvordan det gikk med oss.

 

Vi ble delt opp i tre grupper for fellesdekk, så når det var vår tur var vi i grunn veldig klare for å dekke. Derfor ble vi litt småredde da det viste seg at vi skulle jo selvsagt vise frem tennene først. Det var vi jo ikke klare for! Vi satt allerede på rekke og rad, og det var for sent å stikke av nå. Ikke nok med at dommeren var hankjønn, han hadde caps på også! Stort verre enn det, kunne det vel ikke bli, tenkte jeg, og så for meg Tinka ligge på ryggen og krølle seg sammen til en ball, slik hun gjorde på trening for en uke siden.

«Er hunden klar»,  sa dommeren, og rev meg meg ut av mine marerittstanker om hvordan Tinka ville oppføre seg. «Ja?», sa jeg usikkert. Dommern bøyde seg ned til Tinka, dro opp leppene hennes, og vips så var det hele over, før hverken jeg eller Tinka egentlig skjønte hva som hadde skjedd.

 

 

Ti poeng, og full pott! Jeg tror det hele gikk så fort, og uten noe nøling eller kløning fra dommerens side, så forstod Tinka rett og slett ikke hva som holdt på å skje, før det var for sent å protestere. Jeg var utrolig lettet, da vi endelig begynte på fellesdekken.

 

 

Jeg synes det gikk greit nok med de fleste øvelsene. Dekk fra holdt var Tinka dog ikke særlig interessert i. Gresset var vått og ekkelt, og hun syntes det var bare tull. Hun hadde jo tross alt allerede ligget i to minutter under fellesdekken. Det får da være måte på, mente hun.  På flere av øvelsene fikk vi trekk for avslutningen, altså utgangsstillingen. Tinka er jo vant til å sitte foran meg, ikke ved siden av. Dermed ble et par skjeve sitter, og dobbeltkommandoer.

 

Tinka stod faktisk, på «stå under marjs». Hun snudde seg dog etter meg da jeg skulle gå bak henne. Det fikk vi trekk for, men bare det at hun ikke satte seg med en gang hun fikk beskjed om å stå, var i grunn en liten seier i seg selv.

 

Tinka venter på inkallingen

 

Jeg synes Tinka var veldig flink, jeg. Dette er jo helt anderledes enn alt hun har holdt på med tidligere. Ikke bare måtte nye ting læres inn, men gamle vaner og mønstre måtte brytes. Alt på én uke.

Vi endte opp med 144,5 poeng totalt, og en andreplass! Det må man da si seg fornøyd med!

Vi fikk til og med premie! En 10-kilos sekk med hundemat fra Hills.

 

Premieutdeling

 

Fra venstre: første plass, andre plass og tredje plass. De som vant var innmari flinke, og hunden var så blid og glad gjennom alle øvelsene. Kjempegøy å se på!


 

Da har vi prøvd det. Når jeg ser tilbake på vår én ukes lange LP-karriere, kan jeg nok forstå hvorfor noen synes dette er en givende sport å holde på med. Det handler mye om samarbeid, og man kommer nok absolutt lengst med positiv trening, og en hund som er lykkelig og oppmerksom. For Tinka, som vil ha fart, springing, og hopping, blir nok LP for tregt og tørt. Jeg kan være enig med henne, selvom LP passer min kondis mye bedre enn agility… Men gøy har vi hatt det, denne uka!

Så… Hva skal vi finne på å prøve nå da? Rally-lydighet? Freestyle?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 kommentarer til “LP-konkurranse med Tinka”

Legg igjen en kommentar

CommentLuv badge

Subscribe without commenting

Facebook

Kontakt

Send en epost til bortisvingen@gmail.com eller bruk kontaktskjemaet
ommeg3

Hundetrener

Arkiv

Sgeh

Skandinavisk gruppe for etisk hundehold

Pass På Pus

Sponsorer

Tusen takk for at dere gjør det mulig for meg å holde konkurranser her på bloggen!

Bloglovin’

bloglovin

Instagram