Dioz har det litt leit om dagen, med jeksler som bryter seg opp av tannkjøttet. Dette irriterer nok veldig. Derfor prøver han så godt han kan å lindre ved å klø seg. Som følge av dette har han fått både sår, og sår hud, like ved tinningen. Han har blitt sjekket av to dyrleger, ved to forskjellige anledninger, som begge var ganske sikre på at det var tannfelling og kløing som er årsak til sårene hans. Uansett hvor nøye jeg slipte ned klørne hans, klarte han fortsatt å klø seg til blods.

Vi har blitt anbefalt å bruke skjerm, så her om dagen gikk vi til innkjøp av en slik. Jeg har aldri sett maken til hjelpesløs katt. Ikke kunne ha hoppe opp på benken etter mat, ikke klarte han å gå – han måtte krabbe, og han satt fast midt i døråpningen til sovehuset. Han var så fortvilet, stakkar. Dessuten skrapte skjermen mot sårene hans, når han satte seg fast – Noe han gjorde titt og ofte.

 

 

Jeg var invitert bort på hjemmelagt pizza den dagen, og hadde veldig lite lyst til å avlyse, for å være hjemme med pus.

Jeg hadde nok vært innom tanken på potesokker tidligere, men katter går vel ikke med sokker? Dessuten hadde jeg jo ingen som var små nok. Pizza’n skulle serveres om 45 minutter, og med 30 minutter kjøretid hver vei til nærmeste dyrebutikk, hadde vi ikke tid til å dra å kjøpe en gang.

Så hva gjør man?

Jo, man drar frem symaskinen og syr turbosokker! Jeg kaller dem turbosokker, ikke fordi Dioz løper så fort i dem, men for å understreke at de ble sydd på veldig kort tid. Da skal liksom skjeve sømmer, mangel på sømmer, og et generelt lite pent design, være unskyldt!

 

Sokkene er av fleece, og festes med borrelås

 

Dioz med sokkene sine

 

Jeg sydde sokkene såpass lange at de går et lite stykke oppover foten. De er også smalere øverst, for at de ikke så lett skal skli av. En annen ting man bør ha i tankene når man syr potesokker, er at man må ungå tykke og ubehagelige sømmer inn mot foten/beinet.

 

Første gangen i satte på sokkene var han ikke helt fornøyd…

 

 

Nå har Dioz gått med sokkene sine et par dager allerede, og har vendt seg til dem. Han har ikke fått klødd seg blods heller, så det kan se ut til at vi har funnet en løsning.

 

Det går til og med an å leke med sokker på! 

 

Ønsker dere en fin torsdag! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

32 thoughts on “Katten med støvl… uhm… SOKKENE

 1. Det er stygt å le, og jeg synes oppriktig synd på lillegutt som har fått sår. Men jeg tror allikevel ikke jeg klarer å komme på noe som er mer komisk enn et dyr med sokker av ett eller annet slag på potene/labbene. De er så komiske!
  Husker første hunden min fikk sokker på forlabbene en periode da han hadde sår på snuta. Han reagerte med å løfte forlabbene så høyt som bare en oppvisningshest kan (du vet sånne hester som konkurrerer i “lydighet”, aner ikke hva den riktige betegnelsen på den sporten er), og selv om det lyste irritasjon av han, var han utrolig elegant 😉
  God bedring til Dioz!
  Kjersti postet nylig Maleri i gaveMy Profile

 2. Det der var jo smart, og en mye bedre løsning enn den dumme lampeskjermen. Du får ta patent på kattesokkene.

  Aldri før opplevd at kattungene blør seg til blods når de feller tenner, men noe må de vel gjøre for å prøve å få slutt på den ekle kløen. (Vet jo selv at kløe kan få en stakkar til å bli helt gal). Her i huset har det brukt å gå veldig hardt utover bøker og aviser når tannkløen setter inn.
  Ororina postet nylig WelcomeMy Profile

 3. Jeg måtte bare le da jeg så videoen av Dioz jeg også! 😀 Kjempebra at han ble vant til dem, og det skal du ha at du er kreativ! Dette er jo mye bedre enn lampeskjerm! Med lampeskjerm blir de jo så hjelpeløse, og de har vanskeligheter med å spise og drikke. Hører fra de som har Demitriz at han også sliter når han nå får ned nytennene sine. Søster Dixie har ikke slitt, men hun velger å svelge tørrfórbitene hele. Nå for tiden har Dixie sin 2.løpetid, men matmor er streng. Barnebrud blir hun ikke!

  Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke! 🙂

  Purr, purr fra Toril og kattene! 🙂

  Klem fra Toril
  Toril postet nylig IKKE KJØP KATTA I SEKKEN HVIS DU SKAL KJØPE RASEKATT!My Profile

 4. Så lurt! 🙂
  Du må blogge om utstillingen du nettopp var på(om du har noe og blogge om da selvfølgelig:)) Jeg er sååå nyskjerrig på hvordan det gikk denne gangen(selv om jeg har lest resultatene fra Torill:)) SKulle jo egentlig dit selv, uten katt. Det ble desverre ikke noe av denne gangen, men neste år er jeg på plass med begge kattene om alt går slik det skal:)
  Veronica postet nylig Hamster hengekøyerMy Profile

 5. Kunne du delt “oppskriften”/framgangsmåten med oss også? Pusen min må ha en til “permanent” bruk, men jeg og synåla er ikke alltid like gode venner, kan man si :p

  1. Hei! Dette var gjort veldig enkelt. Jeg er ikke så komplisert når det gjelder håndarbeid.

   Jeg klippet til to tøystykker (fleece) “passe lange”, og avrundet for foten i den ene enden. Jeg sydde de sammen på vrangen ed maskin, og sydde borrelåsen på for hånd til slutt. Jeg kan prøve meg på en mer detaljert forklaring med bilder etterhvert 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting