Nå har jeg, Tinka og Lillepus kommet hjem fra en koselig tur nede ved vannet.

Den begynte faktisk litt ubehagelig. Da vi kom ned dit var det fortsatt litt sol, og noen mennesker der nede. Jeg pleier å ha Lillepus i buret, til vi kommer ned på stranden, og får oversikt over evt. hunder som også er der. En dame, kom opp og begynte å spørre meg ut om hva jeg hadde i buret. Jeg sa jo at jeg hadde en katt i buret. Da fortsatte hun å spørre om hvor jeg skulle med katten, og hvorfor. Hun var både sur og uhøflig, så jeg begynte så smått å bli irritert. “Lillepusen min har da like stor rett til å være på stranda som alle andre”, tenkte jeg.

I ett forsøk på å bryte den ukoselige stemningen spurte jeg om hun ville hilse på Lillepus. Det ville hun. Da Lillepus kom ut av buret, ble damen helt anderledes. Hun koste med Lillepus, skrøt av hvor fin sele hun hadde, og av halsbåndet som var merket med navn og nummer. Vi pratet litt, før jeg tok katten og hunden min, og ruslet videre.

Etterpå tenkte jeg på om damen kanskje mistenkte meg for å planlegge å sette igjen katten min der nede, eller rett og slett dumpe henne. Det er jo mye av det i disse dager, og det så kanskje litt mistenkelig ut, der jeg kom med katten i bur, og svingte inn på en folketom sti, inn i skogen.  Det var helt rart hvordan damen gikk fra å være sur og uhøflig, til søt og blid, så fort hun fikk hilse på Lillepus.

 

Jeg tok noen bilder da vi kom frem til plassen der vi pleier å hvile. Innen vi kom dit hadde det begynt å bli skumring. Det er derfor både varierende lys og kvalitet på bildene. Noen er tatt med blits, andre uten.

 

 Vakreste Tinka

 

 Tatt nesten samtidig med det forrige, men uten blitz

 

 

Den halen sier vel noe slikt som “Jeg skal erobre Mjøsa!”

 

 Lillepus hører noen andre mennesker. Andre mennesker, på HENNES strand!! 

 

Man ser da hvertfall glade ører, og en hale…

 

 

 Mitt favorittbilde

 

Det er noe spesielt med å ha med disse to på tur. Det er morsomt å gå tur med Beardisen, det er glede hele veien. Det samme er det med lille Dioz-vimsekopp. Det er liv og latter. Når jeg tar med Tinka og Lillepus er det ro. Vi bare rusler, koser oss, stopper opp nå og da for kos og godis, og rusler videre. Uten et ord. Jeg elsker disse turene.  Det er vel det som må kalles “balsam for sjelen”.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 thoughts on “Balsam for sjelen – kveldstur med Tinka og Lillepus

 1. Åååh, så fine bilder! Slike fine kveldsturer er virkelig balsam for sjelen ja. Nydelige alle bildene, vet faktisk ikke hvilke jeg likte best, de med eller de uten blits. Kanskje mest stemning i de uten, men jeg er søren ikke sikker 😛 Ser i hvert fall ut som en deilig kveld 🙂
  Emilie postet nylig “Den er dessverre ondartet”My Profile

 2. Nydelige bilder 🙂
  Og så stor som Lillepus “ser ut” til å være.

  Store muligheter for at damen trodde katten skulle bli igjen, er vel ikke så mange som er på tur med hund og katt 😉 (uten at det er noe galt med det altså, men i forhold til hva noen kan tenke)
  Heidi postet nylig Ull blir til tullMy Profile

  1. Stor – som i kraftig benbygning, ikke sant?! Og bare det! :p

   Jeg begynte å tenke på det etterpå jeg også, at det var kanskje “rart” i forhold til den typiske “hund og eier – ekvipasjen”. Men det fallt meg liksom ikke inn med en gang. Man dumper jo ikke en Lillepus!

   Hun skjønte vel uansett at det ikke var planen da katten hadde sele/bånd, og halsbånd med navn og nummer på.
   Carina Josefine postet nylig Balsam for sjelen – kveldstur med Tinka og Lillepus My Profile

 3. Den dagen DU dumper et dyr, kommer ikke… 😉 Du var rette personen å mistenke for noe sånt ja…., hihi!
  Stemningsbilder, kjempefine! Vakre dyr. Koselig å se Lillepus igjen også <3

  1. Man dumper jo ikke en LILLEPUS! Men damen visst jo ikke at det var en ekte Lillepus jeg hadde i buret, og hun visste jo ikke at hun som bar på buret elsker Lillepusen sin så så høyt. Dersom det var dumping hun hadde i tankene, skal hun hvertfall ha skryt for å sjekke det opp! 🙂
   Carina Josefine postet nylig Vannhund og fjasejenterMy Profile

 4. Kjempekoselig for Lillepus at hun fikk være med deg og Tinka på tur, og for noen kjempefine og koselige bilder du viser! 🙂 Jeg føler jeg ble med dere på tur jeg! 🙂

  Du kommer aldri i livet til å dumpe dyr! Den dagen kommer ikke sier jeg også!

  Ønsker deg en kjempefin onsdag! 🙂

  Purr, purr og klem fra Toril og kattene
  Toril postet nylig BILDER FRA KKMN SIN UTSTILLING 04.08 – 05.08.2012!:)My Profile

 5. Skjønner at den dama ble litt mistenkelig, for det er jo ikke noe vanlig syn med katt på gåtur ved mjøsa. ( og det er jo på en måte bra at hun reagerer ) Men bra hu skiftet om etter å ha hilst på henne da. 😉
  Fine bilder 🙂

 6. Du er så flink å ta bilder, både med og uten blits 🙂
  Det var bra damen roet seg ned, men man kan vel også si at hvis henne mistenkte deg for å sette igjen pus, så var hun en dyktig medborger (som at hun bryr seg om det)

  Ha en strålende uke!!

  Mjauuuu
  CavallyCoon Ett Katteliv postet nylig 2 days in Athens, GreeceMy Profile

 7. Uff, sikkert ikke en hyggelig opplevelse det med damen! Men ja, det kunne jo hende at hun trodde du skulle dumpe henne. 🙁 Utrolig dumt at det skjer så mye dumping..

  ahh, bildene dine fikk meg lyst til å prøve å få på Neko selen!(
  Og ta med Neko på en tur. Han har begynt å gå fint i sele, men jeg får så utrolig mange blikk. “Katt i sele, kafarsken???” ….

 8. Ja damen trodde sikkert du skulle dumpe henne, rett og slett. Det er jo ikke så ofte man ser folk ta med kattene sine rundt. Kult at du gjør det forresten, det synes sikkert pusen er artig! 🙂 Fine bilder, de siste var veldig stilig.
  LP postet nylig Is à la CasperMy Profile

  1. Lillepus er jo hvertfall halvt hund i hodet sitt, så det skulle jo bare mangle :p

   Dessuten er jeg veldig bevisst på at jeg har valgt å holde en veldig aktiv katt som innekatt, og da må man jo bare gjøre opp for det med turer og trening. Dessuten er det kjempekoselig å ha henne med meg 🙂
   Carina Josefine postet nylig Vannhund og fjasejenterMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting