Vaksine og helsesjekk for kattene

I dag var det tid for revaksinasjon av alle pusekattene, utenom Dioz. På Biri Dyreklinikk er det «Drop-in» mellom klokken åtte ogti, og vi var derfor oppe ubehagelig tidlig. Jeg pakka mine tre kattepuser inn i bager og bur, og dro deretter for å hente Mamma, og hennes to pusegutter. I fjor dro jeg med hele gjengen alene, men jeg skal innrømme at det var veldig greit å ha med Mamma denne gangen. Fem pusekatter er ikke bare bare å dra med seg på dyrlegetur, enda så snille de er.

For snille var dem. Junior survet dog både frem og tilbake, og mens han ventet på tur. Han synes hele opplegget var rimelig kjipt. Kattungene sa ikke en lyd på hele turen (Ja, for selvom Lillepus er 1,5 år og Chloe, Bly og Bowler er nesten to, så er de faktisk «kattungene»).

 

Hele gjengen linet opp på venterommet: Junior, Bly, Lillepus, Bowler og Chloe

 

Alle kattene fikk en rask helsesjekk. De ble lyttet på, tenner og ører ble sjekket, og mager ble klemt på (spesielt Lillepus sin hengemage).

 

Først ut var Junior, som var veldig fornøyd med å komme ut av buret sitt.

 

Dyrlegen sa Junior hadde et «rart» bitt. «Hvaforno?» sa jeg. Jo, han hadde et lite underbitt, forklarte dyrlegen. Nå har han dog klart seg alldeles utmerket med underbittet sitt i ti år, og kan klare seg fint med det bittet han har i ti år til, mente jeg. Og det var vi vel enige om.  Ellers var det ikke noe å utsette på eldstepusen vår 🙂

 

Begge Mamma sine gutter var selvsagt også i godt humør på bordet. Det er de jo alltid.

 

Etter å ha sjekket og vaksinert tre så snille gutter, bemerket dyrlegen hvor greie og medgjørlige de var. Mamma ble selvsagt veldig stolt, og sa at «alle våre katter er slik». Jeg sa, halvveis på spøk, at det burde hun kanskje ikke sagt riktig enda. Det var jo fortsatt et par frøkner som ikke hadde vært på bordet. Jeg satte den største bagen på bordet, og hentet ut en småfornærmet Lillepus. «Åh, hu der, ja…», sa Mamma, med et tonefall som sa meget tydelig hva hun og Lillepus synes om hverandre. Jeg så at dyrlegen brått ble litt usikker på hva slags katt hun hadde fått på bordet sitt.

«Er hun ikke snill?», spurte dyrlegen. «Joda», sa jeg, «Hun KAN være verdens søteste…»

 

 

Lillepus la seg bestemt ned på bordet. Når lillepus gjør seg tung, så er hun VELDIG tung. At Mamma skulle stå å være «moralsk støtte» for Lillepus, var jo egentlig bare dumt, ettersom Mamma sine følelser (eller mangel på slike) for Lillepus, så absolutt er gjensidige. De to har bare kommet litt feil ut av det, med hverandre. Så fort jeg la fra meg kameraet, og strøk på den småsure pusen, ble hun fort mye blidere. Innen dyrlegen var ferdig med undersøkelsene sine, gned hun seg fornøyd mot hendene mine, koste seg, og syntes i grunn at alt var helt greit.

 

 

Jeg var litt redd for at Chloe skulle få en lei opplevelse hos dyrlegen nå. Hun har kommet seg veldig i gemyttet, etter alle de leie dyrlegeturene hun hadde da hun var syk, og jeg ville ikke at hun skulle få en vond opplevelse nå, så tett opp til utstillingen. Derfor ba jeg dyrlegen være litt ekstra forsiktig med Chloe, og det var hun.

Tenk at Chloe faktisk stod og koste seg på bordet, når dyrlegen koste med henne! Det hadde jeg aldri trodd at jeg skulle få se.

 

 

Dyrlegen sa at alle kattene våre så veldig friske og fine ut. Det varmer meg veldig i hjertet å høre det, spesielt om pusefrøknene. Det har jo ikke alltid vært en selvfølge når det gjelder de to.

Dessuten var det veldig godt å se at «utstillingskattene» våre var vennlige og trygge. Selvsagt blir det noe helt annet på utstilling, men man kan jo alltids håpe på at de takler det også.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 kommentarer til “Vaksine og helsesjekk for kattene”

Legg igjen en kommentar

CommentLuv badge

Subscribe without commenting

Facebook

Kontakt

Send en epost til bortisvingen@gmail.com eller bruk kontaktskjemaet
ommeg3

Hundetrener

Arkiv

Sgeh

Skandinavisk gruppe for etisk hundehold

Pass På Pus

Sponsorer

Tusen takk for at dere gjør det mulig for meg å holde konkurranser her på bloggen!

Bloglovin’

bloglovin

Instagram