Vaksine og helsesjekk for kattene

I dag var det tid for revaksinasjon av alle pusekattene, utenom Dioz. På Biri Dyreklinikk er det «Drop-in» mellom klokken åtte ogti, og vi var derfor oppe ubehagelig tidlig. Jeg pakka mine tre kattepuser inn i bager og bur, og dro deretter for å hente Mamma, og hennes to pusegutter. I fjor dro jeg med hele gjengen alene, men jeg skal innrømme at det var veldig greit å ha med Mamma denne gangen. Fem pusekatter er ikke bare bare å dra med seg på dyrlegetur, enda så snille de er.

For snille var dem. Junior survet dog både frem og tilbake, og mens han ventet på tur. Han synes hele opplegget var rimelig kjipt. Kattungene sa ikke en lyd på hele turen (Ja, for selvom Lillepus er 1,5 år og Chloe, Bly og Bowler er nesten to, så er de faktisk «kattungene»).

 

Hele gjengen linet opp på venterommet: Junior, Bly, Lillepus, Bowler og Chloe

 

Alle kattene fikk en rask helsesjekk. De ble lyttet på, tenner og ører ble sjekket, og mager ble klemt på (spesielt Lillepus sin hengemage).

 

Først ut var Junior, som var veldig fornøyd med å komme ut av buret sitt.

 

Dyrlegen sa Junior hadde et «rart» bitt. «Hvaforno?» sa jeg. Jo, han hadde et lite underbitt, forklarte dyrlegen. Nå har han dog klart seg alldeles utmerket med underbittet sitt i ti år, og kan klare seg fint med det bittet han har i ti år til, mente jeg. Og det var vi vel enige om.  Ellers var det ikke noe å utsette på eldstepusen vår 🙂

 

Begge Mamma sine gutter var selvsagt også i godt humør på bordet. Det er de jo alltid.

 

Etter å ha sjekket og vaksinert tre så snille gutter, bemerket dyrlegen hvor greie og medgjørlige de var. Mamma ble selvsagt veldig stolt, og sa at «alle våre katter er slik». Jeg sa, halvveis på spøk, at det burde hun kanskje ikke sagt riktig enda. Det var jo fortsatt et par frøkner som ikke hadde vært på bordet. Jeg satte den største bagen på bordet, og hentet ut en småfornærmet Lillepus. «Åh, hu der, ja…», sa Mamma, med et tonefall som sa meget tydelig hva hun og Lillepus synes om hverandre. Jeg så at dyrlegen brått ble litt usikker på hva slags katt hun hadde fått på bordet sitt.

«Er hun ikke snill?», spurte dyrlegen. «Joda», sa jeg, «Hun KAN være verdens søteste…»

 

 

Lillepus la seg bestemt ned på bordet. Når lillepus gjør seg tung, så er hun VELDIG tung. At Mamma skulle stå å være «moralsk støtte» for Lillepus, var jo egentlig bare dumt, ettersom Mamma sine følelser (eller mangel på slike) for Lillepus, så absolutt er gjensidige. De to har bare kommet litt feil ut av det, med hverandre. Så fort jeg la fra meg kameraet, og strøk på den småsure pusen, ble hun fort mye blidere. Innen dyrlegen var ferdig med undersøkelsene sine, gned hun seg fornøyd mot hendene mine, koste seg, og syntes i grunn at alt var helt greit.

 

 

Jeg var litt redd for at Chloe skulle få en lei opplevelse hos dyrlegen nå. Hun har kommet seg veldig i gemyttet, etter alle de leie dyrlegeturene hun hadde da hun var syk, og jeg ville ikke at hun skulle få en vond opplevelse nå, så tett opp til utstillingen. Derfor ba jeg dyrlegen være litt ekstra forsiktig med Chloe, og det var hun.

Tenk at Chloe faktisk stod og koste seg på bordet, når dyrlegen koste med henne! Det hadde jeg aldri trodd at jeg skulle få se.

 

 

Dyrlegen sa at alle kattene våre så veldig friske og fine ut. Det varmer meg veldig i hjertet å høre det, spesielt om pusefrøknene. Det har jo ikke alltid vært en selvfølge når det gjelder de to.

Dessuten var det veldig godt å se at «utstillingskattene» våre var vennlige og trygge. Selvsagt blir det noe helt annet på utstilling, men man kan jo alltids håpe på at de takler det også.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 tanker om “Vaksine og helsesjekk for kattene

 1. Så utrolig deilig at alle fikk en positiv opplevelse på bordet, og at alle oppførte seg bra! Sist jeg hadde en ikke-vettaskremt hund med til veterinæren må ha vært i 1996…
  Mulig det er noe jeg ikke har fått med meg, men er det noe spesielt med magen til Lillepus? Siden du skriver at hun har hengemage, mener jeg.
  Kjersti postet nylig Ti bein på turMy Profile

  • Ja, altså hun har jo hengemage. Ser helt ut som et typisk «kastratheng», som man gjerne forbinder med litt tunge kastrerte hankatter. Lillepus fikk sitt heng lenge før hun var kastrert, og dyrlegene trodde først det var jurene, og innbildt drektighet.

   Da vi kom oss til en annen dyrlege sa hun at det var ganske normalt at katter som hadde vært mye syke, og hadde hatt vanskelig for å ta til seg næring på grunn av det, får en slik mage, når de blir «bråfriske».

   Kroppen tror at den fortsatt må være på sparebluss.

   Det var jo dette som skjedde med Lillepus. Hun var jo syk frem til hun var åtte måneder, og plutselig ble hun helt fin. Nesten over natta.

   Uansett hvorfor hengemagen er der, så er det ikke noe å gjøre med den. Den kan ikke slankes bort. Den må bare få være der. Den er veldig myk og god, og jeg kaller den «kosemage» 🙂
   Carina Josefine postet nylig Vaksine og helsesjekk for katteneMy Profile

 2. Hei
  Så bra at alle var flinke hos vetrinæren 🙂 Jeg skal dessverre ikke på Adlekatten i år, for utstillingen er samme helg som jeg arrangerer julebord for campinggjestene på Rokosjøen…så da måtte jeg prioritere det :/
  Ha en super uke og lykke til på Adelkatten 🙂
  Klem
  Monika Taarneby postet nylig Den aller første snøen…My Profile

 3. Oj, oj! Den dyr(e)legen pleier også vi og dra til, vi bare mååå, sies det..akk ja! Men det er igrunnen ganske greit da, vi får jo sjekket både det ene og det andre og så får vi vaksiner og slikt. Synes alle pusene dine var veldig flinke jeg, det er ikke så greit å skulle stå på «utstilling» på det bordet og bli klemt på.

  Ha en fortsatt fin uke 🙂
  Isak og Mjå postet nylig Mjå goes alternative!My Profile

 4. helt fantastiske kattepuser som er så flinke, men så må det sies att det har mye med hvem som er dyrlege oxo da, godt att alt gikk fint fint:-)
  herlige billeder:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting