Vi tester: Dog (Cat?) Miracle Puzzle

Vi har testet Dog Miracle Puzzle, en hjernetrimsleke fra Nina Ottosson. I likhet med hjernetrimslekene vi har testet før, går den ut på at hunden skal bruke hodet, og finne ut ut hvordan den kan få tak i godbitene som du gjemmer. Her gjemmer du godbitene under, oppi, og mellom fargerike klosser.

 

 

For å lese litt mer om Nina Ottosson sine leker, kan du for eksempel lese gjesteinnlegget jeg skrev for Bristol.no sin blogg for en tid tilbake.

Tidligere har jo Tinka vært et selvsagt valg, når jeg skal vise frem hjernetrimsleker, men akkurat denne gangen skal Frisbee få den æren. Han har med tidligere leker vært litt vanskelig å motivere, men med denne var ikke det noe problem. I tillegg til å være ivrig, hadde han en veldig smart måte å løseoppgaven på:

 

 

Som dere så på videoen løftet han klossene som var i veien for godisen, rett og slett ut av boksen, med munnen. FMed andre hjernetrimleker vi har prøvd, har Frisbee veivet hele bretter over enve med foten, så fort han får sjansen. Jeg ble faktisk så overasket over teknikken hans, at jeg mpåtte se han gjøre det flere ganger, før jeg var overbevist om at det ikke bare var tilfeldigheter.

Både Carlisha og Tinka bruker snuten og dytter klossene hulter til bulter. Det gjør jo at det blir et veldig rot nede i boksen, og vanskelig å få tak i godisen. Jeg venter på at de skal skjønne det samme som Frisbee, at det er lurere å få klossene ut av boksen. Carlisha bruker i tillegg labbene. Dette gjør hun ofte bare på lykke og fromme, og jeg synes hun tar en altfor lettvinn løsning når hun gjør dette. Derfor setter jeg, etter tips fra Nina Ottoson sin webside, leken opp på en krakk når jeg leker med Carlisha. Dermed får hun ikke gravd bort klossene med potene. På denne websiden får du nyttige tips og info om alle Nina Ottosson lekene, og kan anbefales.

 

Lillepus fikk også prøve leken, og beviste at denne leken burde ha fått navnet Dog AND CAT Miracle Puzzle:

 

 

Nå er det jo ikke alle katter som vil gjøre hva som helst for godis, men for matglade puser, som kanskje også er innekatter, eller trenger litt ekstra stimuli i perioder, så er Nina Ottoson lekene absolutt verdt en titt.Vi har jo nå vært så heldige å få hele tre forskjellige Nina Ottosson leker.

 

 

I tilleg til Miracle Puzzle, har vi testen Dog Spinny og Dog smart. Jeg kan ikke gi noe fasitsvar på hvilke av disse som er best, vanskeligst eller lettest. Jeg har tre bikkjetroll, hvorav hver enkelt har sin favoritt. Carlisha forstod ikke først hva hun skulle gjøre med Dog Smart. Derimot var hun en racer på Dog Spinny. Denne fattet ikke Frisbee særlig interesse for til å begynne med, men han synes Miracle Puzzle er veldig morro. Tinka foretrekker Dog Smart. Jeg tror dog at de fleste hunder kan lære seg å like hvilken som helst av disse lekene, med motivasjon og hjelp fra deg, forutsatt at hunden liker å bruke hodet, og jobbe for godbiter.

Fordelen med Miracle Puzzle, fremfor de andre to, er at her er mulighetene for variasjon omtrent uendelige. Men både Dog smart og Dog Spinny, er det begrenset med hulerom du kan legge godbitene i. Med Miracle Puzzle bygger du opp «puslespillet» på forskjellige måter, og i forskjellige lag, alt ettersom hvor vanskelig, eller lett, du vil gjøre det.

 

Her følger noen eksempler på hvordan du kan legge klossene for tre ulike vanskelighetsgrader:

 

Ett lag, ingen klosser overlapper hverandre, de er lette å få tak i, og flytte på. Godbiter kan legges både oppi og under klossene.

 

To lag, klossene overlapper hverandre, og blir vanskeligere å flytte på. Hunden (evt katten) må starte med de øverste klossene. Nå ligger ikke godisen bare enten oppi eller under, men også i hulerom mellom klossene.

 

Enda flere lag, og klosser. Klossene må fjernes i riktig rekkefølge, fra toppen og ned. I tillegg kan du bruke små lokk over godisen på toppen.

 

Jeg hat tidligere ytret min begeistring for slike leker, og jeg blir bare mer og mer glad i dem, jo mere vi holder på. De er virkelig gull verdt på dager hvor man har bikkjer (eller katter) som kjeder seg, men man ikke har overskudd til å dra på trening eller lange turer.

Husk at felles for alle disse lekene, er at hunden ikke bør få holde på med lekene alene! Du bør alltid «leke» sammen med den.

 

Dog Miracle Puzzle får du kjøpt hos Bristols.no – Dyrebutikk på nett.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 tanker om “Vi tester: Dog (Cat?) Miracle Puzzle

  1. hihi denne leken var da bare smart ! en slik en må mine to 4bente venner få, snart jul så kansje julenissen har noget til de to under juletræet i år oxo:-)
    herlige filmer 🙂 og smarte dyr du har morsomt å se på 🙂
    fredags hilsen fra oss tre

  2. Tror de fleste hunder trenger litt hjernetrim iblant, så slik sett er det bra det finnes forskjellige leker å få tak i. Denne tror jeg at jeg ville unngått til Amanda, pga små deler og utålmodig hund… Men de andre du har testet (dog spinny og dog smart) og den vi har selv er slik som er greie til Amanda. Blir sikkert enklere når hun blir voksen…

    Er så bra at det blir satt fokus på slike leker og at hunder trenger å trene hodet litt også. Er fremdeles de som går og går med hunden for at den skal bli sliten, og ikke har anelse om at hunden stort sett blir mer tilfreds av å få trene hele seg.
    Heidi postet nylig Godbitball, potesokker og kjøttbeinMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting