Go’bitball fra Catit – Genialt for «Lillepuser»

Det er jo ikke lenge siden jeg viste frem Lillepus en alternativ måte å mate Lillepus på, med Dog Miracle Puzzle. Derfor hadde vi egentlig tenkt å vente litt med flere alternative fóringsmetoder for alltid-sultne pusekatter. Jeg er veldig glad i alt som får Lillepus til å bruke mer tid og energi på å spise. Dessuten virker hun så fornøyd når hun får noe å jobbe med.

Da vi fikk sponsorpakken fra Bristols.no kunne vi derfor ikke la denne ligge særlig lenge, uten å prøve.

 

 

Godbitballen fra Cat it kan fylles opp med godis, eller små fórkuler. Du putter godisen inn i et hull på toppen, skrur på lokket, og rister godbitene nedover i labyrinten, som finnes inne i ballen. Deretter er det opp til katten å få dem ut. Katten kan rulle den bortover med snuten, eller labbene, slik at godisen detter ut.

Med slike leker, er det alltid Lillepus som få være testpus. Chloe lar seg ikke motivere av godis, og jeg vil helst ikke ende opp med en godisball full av most banan (som jo er favorittgodisen til Dioz). Lillepus er mer enn nok motivert av tørrfóret hun får til vanlig. Derfor er denne typen leker perfekt til henne: lek og hodebry, samtidig som hun bruker mer tid og energi på matporsjonen sin.

 

 

Det er klart at slike leker ikke passer alle katter. Katten må til en viss grad la seg motivere av mat, for å ha full glede av dem. Når det er sagt, tror jeg nok mange flere kunne vurdere om katten deres kunne ha nytte og glede av noe slikt. Jeg er medlem på ganske mange facebooksider og forum som handler om katt, og et av spørsmålene som går igjen, er hva man kan gjøre med en katt som spiser for mye, fort fort, og er for lat til å røre på seg. VOILA – godbitball! I begynnelsen trenger katten kanskje at du både viser, og oppmuntrer. Noen anbefaler å legge litt tørket catnip inn i ballen, for å trigge kattens interesse. Det kan også være lurt å introdusere ballen for katten når den er sulten.

 

 

På innpakningen står det at dersom man lukker igjen lokket, slik at det blir helt tett, kan ballen brukes som en vanlig lekeball. Lillepusen min er slett ikke dum, men foreløpig har hun problemer med å forstå når ballen er tom. Jeg ønsker ikke at hun skal jobbe med ballen uten at det er muligheter for at hun blir belønnet med godis som detter ut. Jeg fjerner derfor ballen når den er tom, og putter den i skuffen til neste fóring. Jeg synes det høres forvirrende og frustrerende ut for katten, at av og til er det godis der, av og til ikke.

Lillepus brukte få sekunder på å skjønne at dette var en av mennesketrollets nye metoder å mate henne på, og gikk straks i gang:

 

 

Skulle helst ha filmet i bedre lys, men Lillepus trenger litt plass for seg selv, når hun holder på med ballen sin. Derfor måtte vi bare filme i gangen.

Jeg har tidligere skrevet om større godisballer for hund, og har fått tilbakemeldinger på at enkelte småhunder synes disse ballene blir for store, tunge og bråkete. Kanskje en ball ment for katter, kunne passe disse hundene?

For Lillepus er det hvertfall lite som kan måle seg med produkter som sørger for både hjernetrim, lek, og mat!

 

 

De siste par dagene har jeg i tillegg til å pusse og fikse på «Pass På Pus«, også opprettet en ny side for Dyreblogger. Jeg begynte jo med dette for lenge siden, men det var så demotiverende å blogge på gratisplatform, ettersom jeg aldri kunne få bloggen helt slik jeg ville. Derfor har jeg startet fresht på eget domene: Dyreblogger.no. Domenet har Bristols.no fikset, ettersom jeg ikke har noen mulighet til å registrere et .no domene selv.

Kjempehyggelig om dere tar turen innom Dyreblogger.no, og kanskje til og med sender info om deres egen blogg, slik at jeg kan legge den til i samlingen 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 kommentarer til “Go’bitball fra Catit – Genialt for «Lillepuser»”

Legg igjen en kommentar

CommentLuv badge

Subscribe without commenting

Facebook

Kontakt

Send en epost til bortisvingen@gmail.com eller bruk kontaktskjemaet
ommeg3

Hundetrener

Arkiv

Sgeh

Skandinavisk gruppe for etisk hundehold

Pass På Pus

Sponsorer

Tusen takk for at dere gjør det mulig for meg å holde konkurranser her på bloggen!

Bloglovin’

bloglovin

Instagram