Chloe og Lillepus sin første utstilling, Adelkattens Juleshow 2012

I går var det endelig tid for utstilling. Å ta med huskattene på utstilling er jo noe jeg har hatt lyst til, og gledet meg til, lenge! Litt nervøs var jeg jo. Jeg ante jo ikke hvordan kattene kom til å reagere. Det kom jo til å bli så mye nytt; sitte i bur, stor hall, fremmede folk som tar og løfter på dem, masse kattelyder, og ukjente lukter.

Klokken fem om morran dro vi hjemmefra. Jeg og Mamma var enige om at dette var galskap…

Litt før veterinærkontrollen åpnet stod vi klare med Lillepus, Chloe og Blyh.

 

Chloe i veterinærkontrollen

 

Det tok oss en god stund å få opp burgardinene, men etterhvert ble alle kattene innlosjert i burene sine.

 

 

Jeg hadde laget sidegardiner, slik at jeg kunne gi kattene litt mer ro, dersom det så ut at de trengte det. Chloe ville gjerne sitte og titte ut, mens Lillepus trivdes best i senga, bak gardina.

 

 

Vi så ganske raskt at Chloe var mye mer trygg og nysgjerrig enn det vi trodde hun ville være. Hun kunne gått bak en av gardinene, men valgte heller å sitte/ligge i åpningen og titte på alt og alle som beveget seg utenfor.

 

 

Lillepus derimot var ikke særlig fornøyd med å stå opp tidlig, kun for å bli puttet i bur! Hun deiset ned i bursengen, og der ble hun liggende å smådøse det meste av dagen.

 

 

Chloe var så trygg at det var ikke noe problem å ha henne på fanget før en siste finpuss!

 

 

 

En liten hvil…

 

Lillepus derimot ville helst holdes tett intil meg når hun var ute av buret.

 

 

 

Sånn omtrent klokken 13.00 skulle plutselig både Chloe og Lillepus opp, til forskjellige dommere, helt samtidig. Jeg husker ikke helt, hvordan det gikk for seg, for jeg var litt stressa, men jeg tror jeg fikk vist Chloe for dommer nr. 1 før jeg såvidt rakk å få Lillepus opp til dommer nr 2. Deretter skulle Chloe inn igjen for plassering hos dommer nr 1, før det igjen var Lillepus hos dommer nr 2.

 

Jeg og Chloe holder øye med når det er vår tur

 

Chloe var litt usikker på bordet de første sekundene, deretter ble hun riktig så grei. Hun stod med halen til værs, gned seg inntil hendene mine for å få kos, før hun like godt la seg ned.

 

 

 

Hun syntes fortsatt det var litt vemmelig at en fremmed mann skulle løfte på henne.

 

 

Dommeren sa at dette var kjempefin trening for henne, og oppmuntret oss til å komme tilbake. Chloe ble nummer tre.

 

 

Kritikken til Chloe lød slik:

Type: Fint bygget, medium stor. Noe tynne ben.
Hode: Rake linjer, bra hake
Øyne: Fin look. Bra farge – grønne
Ører: Medium store, fine.
Pels: Exellent stelt, noe vanskelig. Jevn farge og kvalitet.
Hale: Medium lang
Kondisjon: Exellent
Total inntrykk: Feminin og vakker ung frøken

 

Jeg hadde mer eller mindre bestemt meg for at hvis det kræsjet helt, ville jeg heller trekke Lillepus, enn å la noen andre vise én av dem for meg. Det var jo første gangen deres og jeg ville være der for dem. Lillepus var dessuten ikke i de beste humøret, så jeg ville heller trekke henne enn Chloe. Lillepus var ikke sint, eller redd, bare fornærmet. En fornærmet Lillepus kan være litt vrien å ha med å gjøre.

 

 

Lillepus klasket «anker-magen» sin ned på bordet. Da kunne vel ingen løfte henne…

 

 

 

«Så så pusen min, det er bare du og jeg. Du og jeg…»

 

Lillepus ga meg nesemoseklem, slik hun vanligvis gjør når jeg er stresset. Hun syntes nok jeg burde roe meg ned.

 

Lillepus ble nummer fire. Han sa det var på grunn av hennes blyghet. Jeg var jo kjempefornøyd! Det han kalte blyghet, var det jeg kalte en fornærmet Lillepus. Og det var denne «blygheten» som gjorde at jeg ble nervøs da dommeren bare løftet Lillepus ut av hendene mine under plasseringen, for å vise henne til publikum. «NÅ sier Lillepus snart at nok er nok», tenkte jeg, men Lillepus hverken sa, eller gjorde noe galt.

 

 

Lillepus sin kritikk:

Type: Fin storlek, fin substans og masse. Bra benstamme.
Hode: Rundt i formen, kileformet neseparti, bra hake.
Øyne: Ovale i formen (samt noe jeg ikke klarer å tyde…)
Ører: Sitter bredt og står opp
Pels: Mycket fin glans i pelsen! Tett. Fint presentert.
Hale: Kort. Bred ved roten, rund tupp.
Kondisjon: Mycket fin form for dagen
Total inntrykk: Lite blyg – men viser seg bra.

 

Først ble jeg litt fornærmet… «Kaller du halen til pusen min kort og tjukk???». Men så fikk jeg vite at det var visst bra det. Huskatthaler skal visst være slik. Jeg er jo både forundret og rørt over at noen kunne finne så mye fint å si om Lillepusen min. Jeg elsker jo den katten av hele mitt hjerte, men når sant skal sies, synes jeg jo i grunn at hun ser litt «kjedelig» ut, når man ikke vet hva som finnes på «innsiden». Jeg var også veldig overasket over at dommeren ikke en gang nevnte den digre kosemagen hennes. Dommere er kanskje vant til at kastrerte katter har et slikt heng, og klarer vel derfor å se forbi det. Dommer’n vet jo ikke at Lillepus fikk kastratheng lenge før hun ble kastrert. Jeg måtte dog knise litt av at dommer’n synes hun hadde «fin substans og masse». Veldig masse MASSE…

Begge dommerene virket veldig allrighte. De var flinke med kattene, og ikke minst flinke til å trekke frem det positive ved hver katt.

Det er også veldig koselig å få positive kommentarer på punktene pels og kondisjon. Mens ørene sitter der de sitter, og øynene er den formen de er, så er pels og kondisjon noe jeg som eier, og det stellet jeg gir dem, kan påvirke.

 

Shoppingrunden resulterte i et halsbånd som var «såååå Chloe»

 

Jeg er SÅ fornøyd med dagen: Hvordan kattene mine taklet det hele, bedømmingen, alle de koselige menneskene jeg snakket med, og de flotte kattene jeg fikk se.

 

For bilder av Blyh, mer om hans dag, og tilbakemeldingen han fikk fra dommeren, kan dere se dette facebookalbumet.

Selv tok jeg bare FEM bilder. Noe som ikke er helt vanlig til å være meg, men jeg hadde nok med å passe på pusekattene mine, og ikke minst meg selv. Noen av bildene her er tatt av Mamma, resten er tatt av Tone-Lill. Så heldig jeg var som hadde slike flinke fotografer! Tusen takk for masse flotte bilder, og minner fra huskattenes aller første utstilling! Dere var jo også alle tiders selskap!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 tanker om “Chloe og Lillepus sin første utstilling, Adelkattens Juleshow 2012

 1. Gratulere med vel overstått utstilling 🙂 Artig at det gikk så bra med dere 🙂

  Flaks at noen knipset bilder av dere. Det er jo et koselig minne å ha fra den første utstillingen 🙂
  gro postet nylig Pass på pusMy Profile

 2. HAREPUS MJAU OG KITO VOFF OG TONE LILL GRATULERER SÅ MASSE MED FLOTT UTSTILLING OG FLOTTE PLASSER, OG ENNÅ FØRSTE GANG PÅ UTSTILLING, JEG ER IMPONERT 🙂 MASSE GRATULASJONER FRA OSS TRE 🙂
  OG TUSEN TAKK FOR EN FLOTT DAG SAMMEN MED DERE:-)

 3. 😀 For en underholdende og morsom «reportasje» (ler ennå av setningen «Mamma og jeg var enige om at dette var galskap …»)! Og for noen flotte puser du har – gratulerer!!! Fant link til bloggen din på Facebook etter at Bodil i Norsk Huskattforening hadde lagt den ut. Skulle gjerne ha stilt ut min egen pelsgutt, men han ville antakelig ha lagt seg ned og dødsrallet allerede i bilen, så vi får droppe det. 😉

 4. Tusen hjertelig takk for en kjempekoselig utstillingsdag sammen deg, din mor og kattene deres! 🙂 Endelig fikk jeg treffe dem å se dem, og de er kjempenydelige! 🙂 <3 Falt pladask for de kjærlige øynene til Lillepus, divaen Chloe og Mamsen til CJ sin kjempherlige Blyh! 🙂

  Gratulerer så mye med kjempeflotte resultater! Du har all mulig grunn til å være fornøyd! 🙂

  Kjempefine bilder du har lagt ut fra utstillingen! 🙂

  Ønsker deg en kjempefin tirsdag! 🙂

  Purr, purr og klem fra Toril og kattene
  Toril postet nylig BILDER FRA ADELKATTENS JULEUTSTILLING 24.11 – 25.11.2012! 🙂My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting