For en tid tilbake fikk vi en utrolig kul hundesele i posten av Dyrebutikken Bristols.no. Jeg har gledet meg til å virkelig teste selen, og vise og fortelle dere hvordan det gikk. Det viste seg å være litt vanskeligere enn først antatt. Det er faktisk ikke så lett å skulle vise frem hvordan en sele ser ut, når man bare har langhåra flagrepelsbikkjer… Det ordnet seg dog til slutt, da vi fikk låne “korthårsmodell” til bildene.

Først vil jeg gjerne fortelle litt om hvorfor sele er et godt valg, og hvorfor mange hunder rett og slett ikke burde bruke halsbånd. Allerede tidlig på 90-tallet ble det blandt annet i Sverige utført undersøkelser rundt sammenhengen mellom nakeskader på hund og bruk av halsbånd. Her viste en undersøkelse av såkalte “problemhunder” at 90% av disse hadde nakkeproblemer (Hallgren 1991). Dette ble ofte bortforklart med at på den tiden var bruk av strupebånd mye mer utbredt enn det er i dag.

Har omfanget av nakkeskader gått ned? Gjelder dette kun “problemhunder”? En undersøkelse utført av veterinær Are Thoresen i 2011, viste at av 750 undersøkte hunder, hadde 78% problemer med nakken. Plagene kunne vise seg på forskjellige måter, slik som at hunden hadde problemer med å spise eller logre. Thoresen sier svært få er klar over at dette kan skyldes bruk av halsbånd, og ønsker seg flere undersøkelser og mer informasjon rundt dette.

Nå vil jeg på ingen måte prakke på noen å bruke sele, dersom dere ikke vil. Påprakking er i grunn en uting uansett hva det gjelder. Men vise dere vår søte tøffe rosa sele, DET skal jeg!

Selen vi har prøvd er Original fra Ezy Dog. Selen har en myk brystplate som fordeler vekten og gir god komfort og kontroll. Den ser ut til å være laget av meget solid materiale, og det er jo en fiffig liten detalj at kantene på selen er med refleks.

 

Som jeg sa, måtte vi låne en “korthårsmodell” – en avrøyta Sheltie

 

Når man skal finne en sele som passer hunden, bør man passe på at ingen stropper gnager bak forbeina, eller forhindrer skuldrene i å bevege seg naturlig.

 

 

 

Denne selen kommer med et avtagbart feste for bilsele.

 

 

Jeg har prøvd mitt beste for å svar på om denne selen er kræsjtestet. Jeg sendte mail til EzyDog og fikk følgende svar:

 

Good Morning Carina.

In answer to your question YES we do test ALL of our products to ensure safety to your pets.
the Car seat Attachment and Z-Click car restraints which we advise you to use while travelling are also tested to a high standard and we only use high quality materials to ensure this.

 

 

I følge denne mailen er altså selen kræsjtestet. Det står ikke noe om at selen er godkjent av for eksempel TÜV. Selen vil holde hunden fast på ett sted i bilen under transport, og den vil forhindre at hunden faller fremover ved normal nedbremsing. Mer enn det tørr jeg ikke gå god for, ettersom jeg ikke følte jeg fikk noe skikkelig svar på hvor omfattende tester selen har vært i gjennom. Jeg har dog lest utenlandske produktomtaler på nettet, som forteller at denne selen har reddet hunder fra trafikkskader, og at det er én av de bedre på markedet.

 

Den brede myke brystplata vil komme godt med ved en eventuell brå nedbremsing.

 

Brystplaten på selen er myk slik at den former seg etter hundens bryst, og gir en god ergonomisk passform. Nå fikk jo Bølla låne selen for at jeg skulle få tatt noen bilder av den, men selen var jo egentlig tiltenkt Carlisha. Etter Carlisha selv har brukt selen på ett par turer, kan man tydelig se at brystplaten (som var ganske flat til å begynne med) begynner å forme seg etter brystkassen hennes.

 

 

Jeg fikk jo ikke helt til å vise frem selen mens den satt på Carlisha. Selen ble godt gjemt under lang flagrepels. Det jeg kan vise dere, er hvor søt man blir av å få på seg en rosa sele, og hvor hoppende lykkelig man blir når den er komfortabel også!

Bilder av Carlisha på tur med selen sin:

 

 

 

 

 

 

 

Selen får du kjøpt hos Dyrebutikken Bristols.no, hvor du også finner størrelsesguide. Vår sele er Medium, og som dere kan se av bildene passet den både en medium/stor Sheltie og ei Beardistispe. Ganske justerbar med andre ord! Selen finnes i XXS til XL. Og skulle du mot formodning ikke like rosa… Så finnes selen også i svart, rød, og kamuflasjegrønn.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 thoughts on “EzyDog hundesele – Omtale og bilder

 1. Wow for en flott omtale! Er veldig imponert!
  Godt skrevet, og ikke minst meget seriøst at du til og med har kontaktet produsenten for å få svar på det du lurte på.
  Dette var virkelig bra!

 2. Har og et par slike til Casper, ganske fornøyd. Eneste jeg ikke liker er at stroppene er såpass smale, de krøller seg etter endel bruk og blir enda smalere og gnager litt (eller, han har ikke fått gnagsår da.). Men ellers synes jeg det er en veldig god sele, og er helt enig i det du mener om selebruk.
  Gå en tur i løpet av uka eller? Snoket deg opp på facebook så sender en melding der jeg 🙂
  Lola Pagola postet nylig Kickspark MaxMy Profile

  1. Noen av disse omtalene burde definitivt hatt et “oppfølgerinnlegg”, etter produktet har vært i bruk en god stund. Det er jo da man ser slitasjen, og hvordan produktet fungerer når det ikke lenger er helt nytt.
   Carina Josefine postet nylig Kung Fu KattMy Profile

 3. wow slik en vil jeg oxo ha ja ja ja voff voff voff 🙂
  ps,mor likte billedene, smilte varm når hun såg dem 🙂

  voff voff kito

 4. Så flott omtale! Og stilig sele 🙂 Dette innlegget inspirerte meg så mye, og ble så nysgjerrig på selen at jeg bestilte like greit en til min egen hund. Så får vi se om den faller i smak her i gården 🙂 Flotte bilder av hundene ♥

  1. jeg la merke til at den satt “anderledes” på Sheltien og Beardisen. Heldigvis gnagde den ikke på noen av dem, men når du sier det, kan jeg lett se at den kan være litt “vrien” på noen hundekropper.
   Carina Josefine postet nylig Kung Fu KattMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting