Makeover av Frisbee og test av Oster Mini Trimmer

Syv år gikk det, før jeg klippet ned Frisbee for første gang. Tenk at i syv år har han hatt det søteste smilet, hvor han trekker opp den ene leppa når han blir veldig glad – Uten at jeg visste om det! Nå som jeg vet om dette smilet, og har blitt bortskjemt med å se de fine brune øynene hans, har jeg lyst til å holde han nogenlunde nedklippet, hvertfall i fjeset.

Så da Frisbee så slik ut…

 

 

… måtte noe gjøres!

 

Dermed hadde jeg en perfekt mulighet til å teste vår nye Oster Mini trimmer. Dette er en liten batteridrevet trimmer, for å trimme skjegg, barter, føtter m.m. på hundene.

 

 

Trimmeren kommer med en ekstra hette man kan sette på dersom man synes pelsen blir for kort uten, en liten kam, og olje man må dryppe på bladene før bruk. Dette for å få et jevnt resultat, lengst mulig batteritid, og for at trimmeren skal holde seg best mulig.

 

Før jeg kunne gå løs på skjegg, barter, og føtter, måtte bikkjetrollet en tur i dusjen. Ingen trimmer har godt av å måtte jobbe seg gjennom skitt, lort, og hva som ellers måtte gjemme seg i et halvlangt beardisskjegg.

 

 

Jeg grovklippet skjegg og barter med saks før jeg satte i gang med mini trimmeren. Dette er jo en liten trimmer, uten de helt store valgene når det kommer til lengde. Slik jeg ser et har den i hovedsak to bruksområder for meg: Områder hvor jeg vil ha en kort jevn «klipp» (som på hundenes ben og føtter), og ellers for «fintrimming» av områder som allerede er barbert eller klippet med kraftigere utstyr, og/eller kun trenger en siste finnish.

I denne videoen ser dere siste finpussen på Frisbee sitt fjes, stell av Frisbee sine poter, og Tinka sine ben/poter:

 

 

 

Jeg ble faktisk rent overasket over hvor raskt og lett det var å stelle poter med trimmeren. Pels under potene fører ofte til snøklumper mellom tredeputene, noe som kan være svært ubehagelig å gå med. Om sommeren vil hunden dra med seg langt mere skitt og lort inn, dersom potene ikke er stelt. Hunder som løper mye på gressmatter (f.eks agilityhunder) burde få fjernet pelsen under potene, da den kan gjøre det glatt og ubehagelig å løpe på slikt underlag. Jeg har i alle år brukt saks med avrundet tupp for å stelle poter. Jeg har aldri tenkt over at jeg kunne bruke maskin. Jeg har jo heller aldri hatt en maskin som har vært liten og nett nok til å bruke under føttene og mellom tærne.

 

Dette kan vi godt venne oss til!

 

Denne trimmeren alene er ikke nok til å få styr på et hårete beardisfjes, men den er et fint hjelpemiddel. Dette er ikke på grunn av at den ikke er kraftig nok, jeg har enda ikke støtt på problemer av den grunn, men rett og slett fordi trimmeren i utgangspunktet klipper veldig kort. Det er derfor vanskelig (umulig?) å få et pent resultat dersom man gyver løs på en frisyre hvor pelsen skal være noe lengre. Den passer godt til «finpussen», men man må nok være litt lett på labben, og helst ha en hund som ligger ganske rolig.

Jeg er litt «perfeksjonist» når det gjelder beardisklippen min. Når Frisbee er nyklippet, pakker jeg som regel ned stellesaksa i sekken, tilfelle det skulle vise seg at det ble litt ujevnt, eller at jeg overså noen hår her eller der. Man må jo være beredt, plutselig dukker det opp den søte bikkjesnuppa! (Joda, jeg vet at søte bikkjesnupper ikke bryr seg stort om hårklipp, men JEG gjør!) Heretter blir nok mini trimmeren tatt med i stedet for saks. Dermed kan Frisbee være trygg på at matmor alltid er beredt! (Ja, så fremt jeg husker batterier da…)

 

 

For å oppsummere er dette en lett og nett trimmer som er lettvinn å ha med seg, og fungerer godt til det den er ment å gjøre. For meg er den perfekt å bruke på hundepoter og føtter, litt vanskeligere, men absolutt nyttig, på beardisfjes. Jeg kan tenke meg den er fin å bruke på områder hvor pelsen skal være veldig kort (men jeg hadde ikke så veldig lyst til å barbere en firkant oppå ryggen til Frisbee bare for å få dette bekreftet…).

Tusen takk til Bristols.no for at vi fikk teste denne 🙂

 

Jeg må jo poste noen flere bilder av hvor fin Frisbee ble. Han er jo bare verdens fineste Frisbee!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 tanker om “Makeover av Frisbee og test av Oster Mini Trimmer

 1. for en forvandling da gitt 🙂
  han er en ordentlig godklump og skjarmerende kar under all pelsen 🙂
  flotte billeder.
  den trimmeren har nåkk ikke kito bruk for…ikke i ansiktet ihvertfall 🙂 men potene derimot der trengs det og ikke bare kito men de to store mjauene trenger også under potene og den trimmeren var jo liten og hendig, skal se att det blir nåkk ett slik trimmer kjøp her i gården også 🙂
  kos dig med de søste dyrene dine og ha en fabelagtig uge 🙂

  • Den var VELDIG allright på potene altså! Faktisk overasket over hvor godt jeg likte den til det formålet. Vanligvis er jeg litt slik at «Nå har vi gjort det slik og sånn i ALLE år, så da skal vi gjøre det slik og sånn i fremtiden også» :p
   Carina Josefine postet nylig Kung Fu KattMy Profile

 2. Hmm, tror en slik kunne ha vært kjekt til stussing av pels i bakområdet på kattene. Spesiellt på Quatro som er ekstremt hårete rundt sine edlere deler, og derfor sliter meg og vaske seg skikkelig. Tror jaggu jeg skal bestille en! 🙂 God helg!
  Veronica postet nylig Katteleker til salgsMy Profile

  • Ja, der sier du noe! Chloe kunne jammen ha trengt en «stuss» baki der. Det blir noen utrivelige diskusjoner når bajs setter seg fast i belsen hennes. Hadde faktisk ikke tenkt på at denne kan brukes. Takk for tips!
   Carina Josefine postet nylig Kung Fu KattMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting