Fine lille Pia-mi på tur

På søndag var Mamma på hundeutstilling med Wishy og Lito (sistnevnte fikk til og med cert + BIR. Kritikk og bilde her). Mens de var borte, tjuvlånte jeg med meg Pia, og tok en liten tur på stranda ved jernbanemuseet på Hamar.

 

Pia er helt avrøytet, og fikk derfor på seg mariusgenser

 

 

Sheltie er jo ikke «min» rase, men akkurat når det gjelder Pia er jeg veldig myrsnipe. Jeg kan ikke forstå at det skal finnes vakrere sheltie enn henne.

 

Jenta i vinden

 

 

Poserer litt til ære for fotografen

 

Å leke er jo myyye morsommere enn å posere (foto: Unni)

Pia har jo dager hvor hun er stiv og støl i leddene sine. Dette ble veldig merkbart etter bestevenninen Tinka ble borte. Da hadde hun Pia par uker, hvor hun så ut til å ha veldig vondt, både fysisk og psykisk. Det virket som om hun bare hadde gitt opp hele livet. Pia var nok i sorg. Etter en stund ble Pia mer og mer seg selv igjen, men hun har fortsatt dager hvor Mamma gir henne smertestillende. Heldigvis er det ikke så mange av disse dagene enda, men jeg ville nå likevel være litt ekstra forsiktig med henne. Derfor bestemte jeg meg for å bære henne tilbake til bilen, da jeg synes hun hadde løpt nok.

Det syntes ikke Pia så veldig mye om…

Meg: Skal bære deg tilbake jeg, så du sparer bena dine.
Pia: !»#?@#¤&£%
(foto: Unni)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 tanker om “Fine lille Pia-mi på tur

 1. Sååå flott mariusgenser hun hadde på seg da :))) Følte seg nok flott i den.
  Klart at dyr også sørger….de forstår så mye mye mer enn vi er klar over tror jeg….. og jeg tror de forstår mye av det vi menneskene sier….

  Flotte bilder som vanlig, og de av deg og Pia var flott!
  Og det siste der Pia ble båret til bilen var jo artig :)))

  Ha en god natt 2-bente og 4-bente…
  klem <3<3<3

  • Av og nekter Pia å gå ut, før hun får på seg genseren sin. Så den er nok både flott og god for henne 🙂

   Det var veldig tydelig at Pia sørget når Tinka ble borte. Heldigvis hade jeg ikke henne hos meg da. Hun var hos Mamma. Jeg tror det hadde blitt rent for mye å skulle takle Pia sin sorg, i tillegg til min egen akkurat da… Så sårt når de er triste 🙁
   Carina Josefine postet nylig En skikkelig fin helgMy Profile

 2. Hei.
  Nå har jeg sittet i sikkert 2 timer og lest og sett på bloggen din.
  av De fine, nydelige dyrene du har og har hatt!
  Nydelige alle sammen.

  Men så såg jeg også at du driver med klikketrening på vertfall lillepus.
  Tok det lang tid før han «tok det»?
  Jeg har nettopp begynt med ene pusen min, men virker som om han ikke skjønner det, eller så gir han rett og slett Faen! haha

  • Hei !

   Så koselig at du kom innom bloggen min. Det er alltid så koselig å høre at noen har brukt litt tid her 🙂

   Lillepus «tok det» med en gang. Jeg begynte jo da hun var veldig ung. Chloe, min andre hunkatt brukte fler måneder bare å å ikke løpe sin vei når hun forstod at jeg forventet noe av henne.

   Du har sikkert lest om dette selv, men tilfelle du, eller andre som detter innom, skulle ha nytte av det, så tror jeg det er lurt å tenke på følgende ting helt i starten:

   1. Godis som pus er VILL etter. Det aller beste i verden! Jo mer glad i godisen pus er, jo mer motivert vil han være.

   2. Pus må få tid til å lære assosiere klikk med godis. Bruk noen økter på kun det. Klikk-godis, klikk-godis.

   3. Begynn å forsterke en atferd han tilbyr selv. Kanskje han setter seg foran deg etter en stund, dersom du holder favorittgodisen? Har du en katt som ruller rundt på gulvet? Gir «high five» for oppmerksomhet? Ellers som står på to for å nå noe? Da kan du bruke dette. Fra nå av er denne atferden et «triks» som kan klikkes og belønnes. Etterhvert kan du legge på komandoer (ord el bevegelse).

   4. Kan du ikke finne slike atferder, kan du «lede» pus. Jeg synes «gå rundt», er en atferd som er lett å lede katten inn i. Hold godis foran nesen og led den i en sirkel. Først klikker du etter en halvsirkel, kanskje mindre. Så øker du etterhvert, til dere har en hel sirkel. Etterhvert leder du mindre og mindre.

   5. Flere korte økter i stedet for en lang. Slutt mens pus fortsatt er interessert. Korte økter, deeeilig godis!
   Carina Josefine postet nylig En skikkelig fin helgMy Profile

 3. Fine bilder som alltid.
  Klart Pia også sørger over tapet av sin bestevenninne, men godt hun blir mer og mer seg selv igjen 🙂

  Håper det går bedre med deg også, selv om ingenting blir det samme igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting