Jeg har jo ikke fortalt det til så mange, sånn rett ut. Noen har jeg fortalt det til, fordi det er så vanskelig å holde alle sommerfuglene i magen helt for meg selv. I tillegg har jeg lagt ut bilder både her og der, uten å si så mye. Jeg ville ikke fortelle, tilfelle det ikke skulle bli slik. Mange har jo likevel lagt sammen to og to…

Jeg har jo drømt om min egen colliehanne i åresvis. Jeg har fått sommerfugler i magen og blitt varm om hjertet, hver gang jeg har fått kose med en. Vi har jo lett etter en colliehanne til meg en stund nå, men det å finne en som er akkurat slik jeg ønsker meg, det er ikke så lett. I tillegg skal jo alt annet klaffe også.

For ett par måneder siden begynte vi å tenke på et kull født på McBeal Collies. Moren til valpene var nydelig, og vi likte linjene godt. Oppdretter hadde faktisk to kull samtidig, født med litt over en ukes mellomrom. Også det andre kullet var interessant.

 

Oppdretter Veronika sendte bilder av Hermine og valpene

 

Allerede for halvanen måned siden snek jeg inn de første bildene av små collievalper på bloggen min. Jeg hadde da vært og sett på valpene for første gang. Den gangen var valpene bare ett par uker, men jeg synes det var både koselig og viktig å hilse på foreldrene, og på oppdretter.

 

2 uker gammel

 

3 uker senere dro jeg tilbake for andre gang. Denne gangen skulle jeg velge ut hvilken valp jeg ønsket. Jeg hadde allerede bestemt meg for å ta en av hannene i Hermine sitt kull. Mama hadde bestemt seg for å kjøpe ei tispe fra det andre kullet oppdretter hadde. Det fortalte jeg om i innlegget om lille Mima. I dette innlegget snek jeg jo også inn bilder av hanvalpen jeg hadde bestemt meg for. Jeg skrev til og med navnet hans under ett av bildene. Nommin.

 

5 uker gammel

 

Opdretteren til Nommin og Mima har hele veien vært utrolig flink til å sende oss bilder, og holde oss oppdatert. Det gjør godt, når man går slik og venter, og gleder seg.

 

Noen av bildene fra oppdretter

 

Torsdag kveld kunne jeg endelig holde Nommin i armene, og begynne å smake på ordene “min collie”. Tenk det da “Min COLLIE”.

De første par dagene har gått utrolig bra. Nommin er positiv og blid, leker, spiser med god apetitt, og sover stort sett hele natten gjennom. Jeg får jo ikke sove. Jeg ligger og titter på han, og gleder meg til han våkner. Forhåpentligvis klarer jeg å sove godt igjen snart, for man blir faktisk trøtt av å ligge våken og glede seg.

Vi har ikke brukt mye tid på å ta bilder, men litt har det blitt (og enda mere blir det nok…). Jeg har jo egentlig ikke tid til å sitte med kamera, samtidig er jeg jo så stolt av klumpen min at jeg må jo få vist han frem.

Her er da noen bilder av Nommin sine første dager “Borti Svingen”:

 

 

 

Like greit å gå tur med seg selv, synes Nommin

 

Litt ramp må man regne med…

 

“Kos med meg da”

 

Denne hjerteputa la vi igjen hos valpene da vi var på besøk ved femukersalder. Den er han veldig glad i.

 

 

 

Alle kattene tar det å ha fått valp i huset helt med ro. De snuser, stryker seg litt inntil, og fortsetter ellers med hverdagen som før. Jeg var jo litt bekymret for hva Dioz ville synes. Han har jo vært litt sær mot fremmede hunder tidligere. Det har gått over all forventning! Nommin tror jo faktisk på Dioz, når Dioz oppfører seg som “Prinsen av Borti Svingen”. Dioz liker undersotter som respekterer hans kongelighet.

 

 

Enn så lenge har det vært kun Frisbee her hjemme. Frisbee prøver taktikken som Tinka i sin tid prøvde på han: “Om jeg overser han lenge nok, så blir han kanskje borte“. Carlisha kommer hjem senere i dag, så det blir spennende å se hva hun synes om valpen. Hun er jo stort sett positiv til det meste.

Nå skal vi bort til Mamma, slik at Nommin kan få leke litt med Mima, før Mima drar til fórverten sin. Ha en fin dag!

 

 

Min collie <3

 

 

Husk fotokonkurransen vår!

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 thoughts on “Nommin – Endelig fikk jeg min collie

 1. Gratulere så mye med nytt tilskudd til familien! Flott å se at du gleder deg sånn over valpen 🙂
  Han er jo så søt, blir morro å følge med på han 🙂

 2. Må jo gratulere her også! Han ser virkelig ut som en ordentlig hjerteknuser, og jeg håper inderlig jeg får mulighet til å hilse på han og Frisbee og Carlisha en eller annen gang!
  Lykke til med en utfordrende valpeperiode. Hektisk mens det står på, men utrolig morsomt både mens det skjer og når man kan se tilbake på det 🙂
  Kjersti postet nylig Avslutning av prosjekt Ukens utsikt 2013My Profile

 3. Gratulerer med Nommin….en utrolig skjønn valp! Og et flott navn! Klart du synes dette er moro…. og jeg tror det er så bra for deg å ha fått Nommin slik at du ikke bare tenker på Tinka hele tiden…. I Nommin kan det hende du ser igjen Tinka…? Han blir en god trøst for deg og gir deg masse glede.

  Fortsatt god helg Carina.
  klemmer fra meg <3 <3 <3

 4. Gratulerer så mye med en nydelig Colliehann <3
  Husker hvordan jeg var da jeg hentet min Collie. De er herlige.
  Utrolig godt å høre st du gleder deg sånn over lille Nommin. Nyt den herlige valpetiden, er noe helt eget med Collievalpene <3

 5. åh nå fikk jeg tårer i øynene og det banker i hjertet- så utrolig godt for deg. Som jeg gleder meg til å følge deg og Nommin- helledussen for en sjarmør.

  åh som jeg gleder meg på dine vegne, dette var moro:)
  Prima postet nylig Treningen går fremoverMy Profile

 6. Gratulerer så masse med liten valp! Og så nydelig som han er :-D. Valpetiden er verdens koseligste tid – og det beste er at det bare er starten på et helt hundeliv av gleder. Det er så man får aldeles klump i halsen av det, noen ganger. Sååå kos!

  Vi ønsker dere alle sammen et riktig godt nytt år!!
  Kari Viken Olsen postet nylig Avslappet gjengMy Profile

 7. Gratulerer så mye 🙂 Så kjempesøt <3 🙂 Jeg gleder meg til å følge med på oppdateringene på hjerteknuseren 🙂

  Ønsker deg en kjempefin og god fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

  Purr, purr og klem fra Toril og kattene
  Toril postet nylig MITT FOTOMINNE 2013 🙂My Profile

 8. Nei åååh, helledussen så utroolig nydelig han var!
  så liten, låden og fin.
  fikk jo nermest lyst på en sånn liten skapning selv her jeg sitter!
  GRATULERE så mye med en liten hvalp i huset.
  og så bra pusene tok det så bra som det gjorde det!! 🙂
  Movingon postet nylig Mine favoritter – BilderMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting