Her kommer bidragene til fotokonkurransen “Ditt fotominne 2013“.  Hunder, katter, kanin, pinnedyr, og gris – Det må man vel få kalle en fin variasjon? 😀

 

Kategori KATT

 

Bilde 1

Whiskey i sommermodus . Hu trives godt i vinduskarmen om sommeren . Hu trives best der det er varmt og tørt.

– Unni

 

Bilde 2

Dette er minigrisen Elvis som tar seg en dukkert i plaskebassenget sitt.
Elvis deltar på vegne av sine kattesøstre som ønsker seg Frolicat Pounce 😉
 
– Signe Helene 🙂

 

Bilde 3


Bildet har veldig dårlig kvalitet, men er av Ferraria Afrodite, som har oppdaget TVn. Hun er ikke interessert i den når den står på, men med Pusur så var hun helt borte. Ikke bare den ene dagen, men dagen etter da vi satte på Pusur 2 også. Hun så på hele filmen, lurer på om hun ble forelska i rødpusen på TVn…

-Miriam

 

Bilde 4


Valget mitt falt på dette bildet, og viser 4 av de 6 kattungene (alle hannkatter) som Nadina fødte 07.06.2013 :)

Toril

 

Bilde 5


Lynx har sin egen stil når det gjelder avslapping. Sånn sitter han støtt, gjerne for å vaske seg på magen, eller kun for å kul’n.

– Lene

 

Bilde 6


I august så tok jeg inn pusekatten til søskenbarnet mitt siden hun ikke kunne ta seg av ham lengre. Pepsi het han og var bare året gammel. Stakkars var overfôret, dårlig børstet og eide null disiplin (for ødelegging av sofaen og biting “var jo søtt” måtte jeg jo skjønne…). Han hadde heller ikke vært til dyrlegen og heller ikke var han vaksinert før, han var jo heller ikke kastrert, men jeg fikk streng beskjed om å la ham få bli utekatt. Men da Pepsi kom i hus så fikk vi jo se at han var livredd for livet utenfor. Om døra står åpen for lenge så piler han under sofaen og kommer ikke frem igjen med det første, så han har fått blitt innekatt hos oss. Men vi fikk ham da til dyrlegen som snipp-snippet ham litt, chippet ham og gav ham alle nødvendige sprøyter og vaksiner, så nå er han en glad og sunn pusekatt! Pelsen fikk vi striglet og diet ble han satt på, så nå har han gått ned 0,6kg på to måneder og har ingen tovete klumper i pelsen lengre!

– Lise og Pepsi

 

Bilde 7


Sirius er en pusemann som ikke er helt sikker på hvilket dyr han er. Derfor har han bestemt at han er litt som bikkja Lucas og skal følge med på lufteturer i skogen som en lydig bikkje.

Sommeren 2013 var ingen unntak – Daglig gikk jeg og mine firbeinte venner på skogstur. Uansett hvilket vær, så skulle han være med. Fordi i skogen trives han seg best. Gamlefar Neko bruker jo å ta han med inn i skogen for å jakte og leke, så han kjenner til stiene veldig godt.

Utstyrt med kameraet rundt halsen, matboks til molte og en lomme full kattegodbiter gikk jeg og Sirius ut på tur. Lucas ble igjen, siden jeg skulle plukke bær og det er så irriterende å ha hans svære poter ødelegge alle bærene.

Før bærplukkingen startet bestemte jeg meg for å ta noen bilder av Sirius. Han er ikke den letteste modellen å ha med, så fort kameraet kommer fram skal han dunke hodet inn i linsen. Da jeg satt på huk for å få kameraet i den perfekte vinkelen, kom han løpende og hoppet opp på fanget mitt for å få kos.

Etter å ha knipset tusen skurrete bilder oppdaget Sirius noe intressant – En mus! Så han løp så fort hans korte ben kunne bære ham ned til enden av skogen og endte livet til gnageren. Første gang jeg har sett Sirius i aksjon. Hadde aldri trodd at klumsete minstemannen faktisk klarte å fange noe av det han jaktet på. Så liker å tenke at det var hans “first kill”.

Etter at halve musen var forsvunnet, gikk han fornøyd opp på ett fallen tre og vasket seg selv – Jeg så sjansen til å få tatt ett bilde der katten faktisk kom i fokus.

Derfor velger jeg dette bildet til konkurransen – Bildet har en liten historie!

– Katrine

 

Bilde 8


Dette er da min valp, Keiron og katten min, Mikkel. Bildet er tatt i romjula 2013 og viser første gang de delte på noe mat, har slitt litt med ressurs forsvar av godis mot Mikkel, så dette smeltet matmor hjertet fullstendig.

-Hanne

 

Kategori HUND/GNAGER m.m

 

Bilde 1


I 2013 fikk vi vår første hund, lille Ayla. Hun liker å leke gartner i kjøkkenhagen, og synes tele i bakken er noe tull.

– Marianne

 

Bilde 2


Bildet er tatt da Eileif, Nairo og jeg var på telttur i Tresticklan nasjonalpark i juli. Egentlig er vel bildet ganske intetsigende, men det betyr utrolig masse for meg. Vi hadde kommet frem til der vi skulle telte, Nairo sto bundet fast i et tre, og vi satt egentlig bare å slappet av før vi skulle i gang med matlaging. Selv om vi ikke hadde gått kjempelangt, så var det varmt og Nairo var trøtt og sliten, så han krøllet seg sammen i lyngen for å sove. Jeg satt og koste litt med han, og plutselig la han hodet i hånda mi og sovnet der. Jeg vet jo at Nairo stoler på meg, men allikvel var den følelsen av tillit fra han så overveldende at jeg egentlig ikke har ord for å beskrive det. Mammas lille vakre! <3

– Kjersti

 

Bilde 3


Høsten 2013 fikk junior 2 pinnedyr Vi har alltid hatt flere hunder, men han liker ikke at de er så uforutsigbare (les; glade og vimsete) Pinnedyrene er i slekt med gresshopper, men de er VELDIG rolige De kan sitte helt rolig veldig lenge, og de beveger seg sakte. Morsomme skapninger.

– Irene

 

Bilde 4

Hele 2013 har vært stappfullt av mange flotte minner. 2013 vil alltid være året vi fikk vår første hund. Av våre mange flotte turer og opplevelser husker jeg denne best. For en fantastisk følelse det var å se han løpe løs på valdresflya, i ren valpelykke. Som jeg gleder meg til mange flere fantastiske år med Torkel!

– Hannah

 

Bilde 5Et siste farvel, er av Benjamin ved Nefertaris “kiste”. Så det er jo litt vemodig å minnes med dette bildet, samtidig som jeg føler det sier ganske mye <3

-Anette

 

(Anette, når jeg fikk velge, valgte jeg dette fordi det er et av de vakreste bildene jeg så i 2013. Spesielt når man kjenner historien bak, er det umulig å ikke få tårer i øynene av)

 

Bilde 6

Dette er da Thorvald, en høstkveld i september. Vi hadde nettopp flyttet og prøvde å bli kjent med nytt område å leve i. Fikk tips av en kollega som pekte på et fjellområde når vi var ute og kjørte og sa at “der” er det nydelig å gå tur. Som sagt så gjort, etter jobb den dagen tok jeg vel verdensrekord i effektivitet hjemme og dro på en veldig spontan fjelltur. Jeg traff ikke en levende sjel hele turen, og det var som man kanskje ser på bildet, et fantastisk flott åpen landskap hvor man kunne se langt i alle retninger, i tillegg traff jeg med sol og blå himmel. Vi hadde ingen plan, bare gikk rundt og koste oss i naturen og tosomheten. Thorvald vandret rundt meg, snuste på dyrespor, tygget på pinner og poserte fint for meg om og om igjen. 2,5 time fikk vi kosa oss der, før jeg måtte feige ut for mørket, da jeg ikke hadde hodelykt og ikke var kjent. Jeg har vært der i ettertid, men da blåste og regnet det, men allikevel flott. Jeg gleder meg allerede til lysere dager så jeg kan komme meg opp dit igjen 🙂

Ellen

 

Bilde 7

Bildet jeg har valgt ut er tatt i Jotunheimen i sommer (vanskelig å bare velge ett synes jeg!!), der jeg var to helger på rad, først med pappa (der vi gikk Bessegen… puh!) og helgen etter med en venninne (og Casper sin venninne Tira). To fine helger, der Casper fikk løpe fritt i fjellet og kose seg.

lolapagola.com

 

Bilde 8

Mitt fotominne 2013 er da Guzzi fikk valper.

– Andrea

 

Tusen takk til alle som har sendt inn bilder og historier. Jeg følte ikke for å lage min egen årskavalkade for 2013, men på denne måten ble likevel det en fin avrunding av året som har vært.

Vinneren skal trekkes. Jeg hadde uansett aldri klart å velge.

 

Ha en fortsatt fin helg 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Bidrag til fotokonkurransen “Ditt fotominne 2013”

  1. fantastiske flotte billeder som er med og jeg har falt for… 😉 ja det er akurat det jeg har 🙂

    nå gleder jeg mig bare helt vilt å se hvordan denne trekningen blir, du har så mange morsomme påfunn når det gjelder trekning af konkuranser 🙂

  2. Så kjempefine bilder som har kommet inn! Kjempegøy å se dem 🙂 Selv syntes jeg at minigrisen Elvis var et kjempemorsomt bilde 😀

    Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂

    Purr, purr og klem fra Toril og kattene
    Toril postet nylig LITT OM Å HA UTEKATTER!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting