Dekken til Carlisha og seler til Nommin

Forrige uke var vi og handlet på Hamar hunde- og smådyrfôr. Nommin måtte ha sele, og Carlisha skulle hatt et skikkelig dekken.

Jeg er jo klar over hvor dumt det kan høres ut at jeg vil kle på ei så bepelset bikkje dekken, men Carlisha blir fort både kald og våt inn til skinnet. Hun har en helt annen type pels enn Frisbee, og er mye kaldere av seg. Inne ligger hun gjerne ved peisen, eller under dyna. Er hun ute i kaldt eller vått vær, skjelver hun og har det kjipt. Hun har jo brukt store sheltiedekken av og til, for den satt litt langt inne, det å skulle handle eget dekken til en beardis… Carlisha er jo mye lenger i ryggen enn en sheltie, så disse ble jo selvsagt altfor korte. Et dekken burde jo dekke både godt oppover nakken, og ikke minst hoftene og rompa.

Endelig fikk Ishabikkja sitt helt egne dekken, som dekker alt det skal dekke, og som beskytter henne mot både nedbør og kulde.

 

 

Dekkenet er fra Globus Sport, har vannavvisende trekk utenpå, fleece inni og har fuskepelskrage. Det har elastiske strikker til å ha rundt bena, og refleksbånd.

 

 

Jeg har tidligere målt Carlisha til 70 cm i rygglengde, så vi gikk rett på å prøve ett dekken som var 72 cm i ryggen. Såpass måtte det være, for å dekke rumpa skikkelig. Problemet var jo da at dekkenet ble altfor stort i «omkrets». Carlisha er jo en slank hund, med tanke på hvor lang hun er.

I kragen er det stramming med strikk, så det var foråvidt ikke noe stort problem. Verre var det at uansett hvor mye jeg strammet inn reimene i livet, var det jo altfor stort! Jeg sydde derfor inn omtrent 6 cm på hver av «klaffene» som går underifra og opp mot ryggen. Mer kunne jeg ikke sy inn der, uten at det ble klumpene. Jeg måtte derfor også klippe av den ene reima, klippe av omtrent 15 cm, for så å sy den på igjen. DA passet dekkenet helt perfekt!

 

Her ser dere både strammingen i nakken, og klaffene/reima som måtte syes dobbelt

 

 

 

Nommin fikk ikke bare én sele, men TO! Han fikk først en Dogman sele str 3. Helt enkel sele å vokse i, og etterhvert vokse fra. Jeg tror den kostet rundt 150 kr.

 

 

Her har han forstsatt ganske mye å gå på. Faktisk vil den nok sitte bedre, når han får vokst litt mer rundt brystkassa.

 

 

Sporline fra Biltema

 

Vi hadde jo egentlig tenkt å bare kjøpe «voksesele» i denne omgang. Det blir ikke alltid som man tenker. Dermed ble det også en Doxlock sele, str XL. Selger mente dette ville passe en fullvoksen colliehanne. For å være sikre, prøvde vi selen på Frisbee. Frisbee hadde mye å gå på, så da vil den nok passe en voksen Nommin.

 

 

Nå kan Nommin bare vokse 😀

Vi kjøpte også med en Y-stropp man kan feste på selen for mer stabilitet og bedre fordeling av trykk. Jeg har veldig lyst til å få laget personlige «borrelåsmerker» til sidene. Jeg må bare finne ut hvordan, eller eventuelt finne noen som tar på seg å lage. Tips taes i mot med takk 🙂

 

Frisbee fikk ikke noe nytt denne gangen. Ikke trenger han dekken, og selene fra da han var unghund, passer like godt i dag. Jeg har dog lyst på nye halsbånd til hele gjengen, men det får bli senere. Det er andre ting som står lengre opp på dyrenes ønskeliste 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 tanker om “Dekken til Carlisha og seler til Nommin

 1. Så flott et dekken, det satt jo helt perfekt når du hadde fått gjort de endringer som skulle til.
  Klart at selv en hund med mye pels trenger noe å varme seg på….
  Jeg hadde også alltid dekken eller en «jakke» på min Yorkshirehund, og mange lurte på det siden de og jo har mye pels. Men han frøs jo han og, og trengte noe å ha på seg.
  Du er så flink til å ordne så dyrene dine har det aller beste….og at de alle har det toppers!
  Ha en god natt.
  klem <3 <3 <3

 2. Fryser man så fryser man, uavhengig av tykk eller lang pels, og da er det greit å ha noe å kle på seg 🙂
  Om noen kommenterer valget om å bruke dekken på Carlisha så er det bare å si at det er like stor forskjell på hunder som mennesker. Noen kler på seg lite, andre mye.

  Ang den selen og borrelåsmerker, her er kanskje noe som kan passe

  http://www.ebay.com/itm/O-W-VELCO-LABELS-PATCHES-JULIUS-K9-IDC-POWER-HARNESS-K9-ORIGINAL1-3-99-2-7-98-/121172802630?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item1c36763c46

  Nommin er jo veldig søt i valpepelsen sin, blir spennende å se han i «voksen» pels etterhvert 🙂
  Heidi postet nylig Tulletur..My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting