Her er det hverdag. Jeg er jo i faktisk veldig glad i rolige og gode hverdager, selvom det ikke blir så mye å skrive i bloggen om.

De siste ukene har vi vært veldig flinke til å gå tur. Det er jo noe jeg har hatt problemer med å få energi til. Jeg pleide å si at mitt hovedproblem var smertene, men det var bare fordi jeg ikke så utmattelsen som et symptom.

Før jul begynte jeg å spise så kalt “steinalderkost” (paleo). Kort sagt vil det si at jeg holder med til ren mat. Kjøtt, fisk, egg, grønnsaker, frukt, nøtter, bær osv. Til å begynne med var jeg veldig nøye på å holde meg unna alt av gluten og laktose, sukker, korn, melkeprodukter og halv- og helfabrikat. Etter noen uker, følte jeg meg faktisk betydelig mindre utmattet. Det motiverte til å fortsette. De siste ukene har jeg unnet meg en yogurt i ny og ned, og jeg har spist taco med både rømme og saus i helgene. Så fort jeg spiser varer som inneholder gluten, føler jeg meg veldig utmattet igjen. Det prøver jeg å ungå.

Jeg må fortsatt velge. Skal jeg gå en times tur, så kan jeg ikke ha andre planer den dagen. Da er det rett hjem for å slappe av. Jeg synes det er litt harmelig, at jeg ikke både kan gå tur, OG ha en oppegående ettermidag. Jeg er nå likevel rimelig stolt av å klare den turen hver dag. Det hadde jeg ikke klart for noen måneder siden.

Jeg har ikke hatt med kamera på disse turene. Jeg prøver å bære på så lite som mulig. Litt instagrambilder har det blitt:

 

 

Jeg roterer på hvilke hunder jeg har med meg. Jeg har også begynt å ta med Nommin på disse turene. Jeg var litt redd for å overbelaste han, men han ser ut til å takle det fint. Han får jo gå løs, og har plenty av energi til å fjase og leke underveis. Det satt litt langt inne å ta av leiebåndet. Jeg er litt overbeskyttende i blandt, og skulle helst pakket han inn i bomull. Likevel synes jeg det er viktig at det å gå løs blir en helt naturlig del av livet, fra han er liten.

Jeg vet at det sitter enda lenger inne å slippe en voksen hund, som ikke er vant til å gå løs (og kanskje med god grunn). Carlisha fikk jo ikke løpe løs på tur, før vi i fjor befant oss på fjellet, og det var ikke en levende sjel på kilometers avstand. Da tenkte jeg “shit au, jeg tar av båndet”. Etter det har hun sjelden hatt bånd på tur, utenom båndtvangen, og utenom der vi møter på mange. Slik er Frisbee også, og jeg ønsker det samme fra Nommin.

 

 

Jeg får lett litt bakoversveis når jeg leser på forum om hvor mye andre valper på Nommin sin alder kan, hvor ofte de trener, og alt det avaserte de trener på. Jeg beundrer eiernes motivasjon og deres målbevissthet. Selv er jeg rimelig “slack” i forhold. Nommin skal holde seg nær meg på tur, komme når jeg vil, og fokusere på meg, selv når vi møter folk og dyr på tur. Han skal ogå gå fint i bånd når vi går i byen eller langs veien. Bortsett fra det, er det Kardemommeloven som gjelder. Der er vi.

Når det er sagt, så skal vi faktisk på kurs neste helg! Det blir mest for min skyld. Jeg gleder meg til å få tips og input. Helgekurs er nok ikke ideelt for valper. Jeg regner med at Nommin flater ut noen timer utpå lørdagen.

 

Nomminkos i pausa på “Bikkjetreff på Biri”

 

Bortsett fra våre små gåturer, tar vi livet med ro her hjemme. Hverdag.

 

 

Disse bildene er tatt midt på natten, og viser fire av mine sengekompiser:

 

Nommin bruker Junior som hodepute, og Lillepus bruker Carlisha som madrass.

 

Det er godt å være Lillepus, når man har en Isha å kosesove på

 

Ha en fortsatt fin helg 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “Turer og (mangel på) trening

 1. Bildene dine tatt av dyrene i sengen din midt på natten sier sitt ;
  du har gode, trygge dyr. De liker og elsker hverandre. Det er ikke vanskelig å se av bildene….
  Og det at du lar de få ligge med deg synes jeg er herlig. Det fikk min Gizmo lov til også…selvsagt! Det er noen som er så strenge på det der, men det forstår ikke jeg?
  Jeg tror du er flink til å porsjonere ut hva du orker og ikke orker. Når man ikke er helt frisk kan man ikke klare alt på en gang,-slik er det bare.
  Lykke til på helgekurset.
  klem <3

  1. Jeg tar det aldri for gitt at dyrene mine trives så godt sammen. Jeg føler meg veldig heldig, som har fått så omgjengelige dyr. Og jeg er heldig som får dele seng med dem 😉

   Takk, kommer nok en liten rapport når kurset er over 🙂
   Carina Josefine postet nylig Leketur på jordet My Profile

 2. hopper til og kommentere bildene først jeg!
  fy søren så utrolig nydelige dyr du har! smelter helt jeg.
  elsker og se hvordan dyrene dine kommer overens med hverandre og sover på, ved og under hverandre nermest!! skjønneste!!

  FLINK du er som kommer deg ut på tur, til tross for at du føler deg sliten!
  imponerende!! håper du blir bedre i formen!=)

  hvorfor stresse med og lære hundene alt mulig?
  når en kan nyte det at de ikke er helt utvokste?
  Joda, er greit og ha kustuts og den vanlige oppdragelsen, som gå fint, sitt, band og de basic greiene=)
  Han jeg har er 6 år, kan sitt,ligg, rull rundt, spill dø, hopp og gå løs..
  De han derimot IKKE kan er å gå å band! HELT utruulig ubrukelig i band!! haha
  Men godt han er søt og medgjørlig på alle andre plan! <3

 3. Flinke Carina! Det er ikke så greit når huet vil mer enn kroppen, det er problem jeg kjenner godt til. Du prøver virkelig, og det skal du ha masse honnør for. Det er jo helt supert at du har funnet et kosthold som faktisk hjelper deg. Krysser fingrene for at det stadig bli bedre 🙂

  De dyra dine er jo bare søte da, men skal innrømme at Lillepus er en katt jeg gjerne skulle ha blitt kjent med. Hun har kanskje ikke det mest spennende utseende sånn ved første øyekast, for dæven for en personlighet den frøkna har. Du har vært max heldig med denne altså 😉 OG jeg er enig med henne; Carlisha ser ut til å være en meget god madrass 😀

  Er enig med deg også, det er fryktelig tomt og ensomt uten dyr i senga. Å sovne til purring er fantastisk 😀
  Lene postet nylig Voffevenner og tur på jordetMy Profile

  1. Lillepus er spesiell. Når man klarer å se forbi et “kjedelig” ytre. Det bor liksom så mye i henne, som jeg aldri trodde fantes i noe annet dyr enn Tinka. Kanskje mer også, på noen områder.

   Sist de var på utstilling satt Chloe og Lillepus sammen i buret. Alle som stopppet roste jo Chloe, der hun satt søt som sukker og viste seg frem. Så kom ei lita jente og moren hennes. Jenta kunne vel være 4-6 år tenker jeg. Hun pekte på buret og utbrøt “SE MAMMA på den nydelige katten”. “Ja, den grå ja” svarte moren.
   “Neeeei, den svarte!” kom det fra jenta.

   Da ble jeg så varm om hjertet <3
   Carina Josefine postet nylig Dioz – Allergi og Comfy Cone My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting