Dioz – Allergi og Comfy Cone

Dioz har hatt problemer med allergi siden han var liten. Han får tørr hud, kløe, utslett og sår. De første ukene trodde vi sårene i tinningen kom av at han klødde i munnen. Deretter håpet vi på at det var hormonutslett, som ville forsvinne med kastreringen. Da allergitestene ga utslag på både husstøv og gress, var jo saken klar.

Vi tar forhåndsregler. Det meste av tekstiler vi absolutt ikke trenger, er fjernet. De fleste kattesengene er erstattet med biabed etterligninger fra Biltema. De finnes i både små og store størrelser, både til hund og katt. Kun en tekstilseng får stå, og det er Dioz sin favorittseng. Pyntegjenstander, bøker og nips er holdt til et absolutt minimum. Noen gjenstander og bøker jeg er spesielt glad i, får stå. Så tar jeg heller den ekstra jobben det er å tørke støv av de. Dioz får ikke være i rom det støvsuges, og får ikke komme inn før det er luftet, og luften har roet seg i rommet (slik at støvpartikler på rømmen får lagt seg). Om sommeren får han ikke være i kattegården når jeg klipper gress, og han får ikke være ute på helt nyklippet plen.

Jeg har alltid hatet å støvsuge, og tørke støv. Det går likevel overaskende greit, når jeg vet at det er for Dioz sin skyld, og ikke kun «for syns skyld». Jeg synes det er mye vanskeligere å skulle ta beslutninger om medisineringen hans, og andre behandlingsmetoder. Vi har prøvd Aloe Vera juice og gel, Baddaky og Viacutan og allergifór. Ikke noe av dette synes å hjelpe. Han står likevel på allergifór, for å ikke trigge evt. kryssallergier unødvendig.

 

På bildet ser dere sår hud – På bedringens vei

 

Hans hovedmedisin er Atopica. Det er en konstant og vanskelig vurdering, om hvor ofte han kan få Atopica. Ikke bare misliker jeg å gi han unødvendig medisin, men han får også løs avføring av den. Jeg prøver hele tiden å finne en god balanse mellom allergikontroll, og de andre hensynene som å taes.

Når sårene først kommer får han enten Atopica hver dag, eller han går av Atopica og over på kortison etter noen dager uten medisin. Dette fordi daglig Atopica er for hardt for magen. Dessuten føler jeg at Atopia ikke gjør jobben, når sårene først har kommet. I tillegg smører jeg med mykgjørende parfymefri krem, evt Fuciderm Vet, hvis huden/utslettet/sårene ser betente ut.

Det aller største utfordringen ved å få sårene til å gro, er jo selvsagt Dioz selv. Sårene på hodet, i tinningen og i ørene klør han på. Sårene på magen, bena, og lårene slikker han på så fort han får sjansen. Oppdager jeg sårene får sent, kan han klø og slikke seg til blods. Nå sjekker jeg hele pusen hver kveld.

Vi har prøvd flere forskjellige løsninger for at han ikke skal kunne klø og slikke på sårene sine.

 

 

Med body kan han fortsatt klø seg i ørene/tinningene, og han kan slikke på bena. Sokker hjalp mot sår i hode og nakken, men jorde jo ingenting mot sårene han kunne slikke på. Med plastikkskjermen kunne han fortsatt nå lårene og bena med tungen. Vi prøvde en tørre størrelse, for at den skulle nå lenger utenfor snuten hans, men da ble den for stor rundt nakken.

Også skal man jo passe på livskvaliteten oppi dette her da. Blir periodene hvor han må gå med dette for lange, så mister han liksom «gnisten». Jo mer han får slikket og klødd, jo lenger blir periodene.

Sist han hadde en runde, tenkte jeg at nå måtte jeg bare finne en annen løsning! Han brukte da plastikkskjerm, men kunne jo da likevel nå lårene sine, selv om det krevde litt mer innsats enn uten skjerm. Jeg spurte hos veterinærer og dyrebutikker. De kunne tilby en krage som ville stive av nakken, slik at han ikke fikk bøyd hodet i det hele tatt. Slik skulle han forhindres fra å slikke. Denne syntes jeg så innmari ubehagelig ut, så den takket jeg nei til. Vi prøvde en slags body man kunne feste bein på. Det fungerte hvertfall ikke.

På nettet kom jeg over noe som het Comfy Cone. Dette er en skjerm som er laget av mykt materiale og rekker lenger ut foran, enn det plastikkskjermen gjør. Comfy Cone lages av All Four Paws, og ideen til produktet kom da hunden deres hadde hatt en operajson på halen, og trengte skjerm. Hunden slo borti alt mulig med plastikkskjermen, og ble stresset av dette. Han kom seg ikke inn døråpninger, og hadde problemer med å drikke og spise. Matmor laget derfor en håndlaget skjerm i mykt materiale. Dette ble etterhvert til det som i dag selges under navnet Comfy Cone.

I Norge fant jeg kun en forhandler av Comfy Cone. Denne nettbutikken skulle ha 250 kr for skjermen, 113 kr i frakt, samt 40 kr i gebyret. 400 kr hadde en Comfy Cone str small kommet på, dersom jeg handlet fra Norge. På Ebay derimot fikk jeg samme skjermen for 180 kr INKLUDERT frakt.

 

 

Dioz hadde ingen negative reaksjoner på skjermbyttet. Nå er han jo så vant til å gå med skjerm, men jeg tenkte at han kanskje ville reagere på at denne ikke er gjennomsiktig, slik plastskjermen er. Det så ikke ut til å plage han i det hele tatt.  Han forstod fort at denne skjermen var myk, og ville ikke sette seg fast. Han sluttet å være redd for å gå inn i hundeburene som han er så glad i å ligge i. Han ble også mer aktiv i klatrestativene, og krøllet seg sammen i sengen sin for å sove. Det gjør han som regel ikke når han har på plastikkskjerm.

 

 

Dette var jo egentlig bare gledelige «bivirkninger». Det viktigste for meg, og grunnen til at jeg kjøpte denne, er at den rekker lenger frem enn det plastikkskjermene gjør. Men Comfy Cone har han ikke sjans til å få slikket noe sted på kroppen sin. Det betyr at sårene gror raskere, og tiden hvor han må gå med skjerm blir kortere.

 

 

Pr. i dag er Dioz symptomfri. Han sprudler rundt, glad for å være helt uten skjerm og body! Jeg krysser fingrene for en lang sårfri periode nå.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 tanker om “Dioz – Allergi og Comfy Cone

 1. Jeg bare sier det igjen:
  Det er en grunn til at «syke» dyr velger deg til sin slave!
  De vet at hos deg blir de godt tatt vare på!

 2. vi er så enige så enige med mamsen sin komentar!
  denne comfy cone er da bare super, idiotisk at den skal være så dyr i norge:-(

 3. Så godt dyrene har det hos deg <3 Du passer så på dem, er de syke eller har noen plager så tar du det på fult alvor og gjør det aller beste for dine kjære små… :)))
  Det er synd han er plaget så med allergier….og jeg skjønner hvor viktig det er at Dioz ikke slikker på sårene sine….
  Godt å høre at han pr nå er symptomfri og glad :)))
  Du er virkelig dyrenes venn du! Hos deg har dyr det GODT!

  klemmer fra meg <3 <3 <3

  • Ja, det er noe herk, disse allergiene 🙁 Heldigvis finnes det mye hjelp å få for å holde dem i sjakk. Det er denne slikkinga som ødelegger hele sårhealingen, så jeg har stor tro på at nå skal periodene med sår og utslett bli mye kortere fremover.

   Takk for fine ord, Liv Torhild <3
   Carina Josefine postet nylig Dioz – Allergi og Comfy Cone My Profile

 4. Hei

  Jeg har også hatt en katt som var allergisk og en av tingene som fikk henne til å klø var glansmiddelet i oppvaskemaskinen, etter vi sluttet å bruke det sluttet hun å klø. Det kan også være lurt å polstre kanten på plastikk skjermen og snu den andre veien sånn at skjermen dekker deler av kroppen og hodet er fritt når katten bøyer seg for å vaske dekker skjermen mer av kroppen.
  Wenche

  • Hei 🙂 Vil ikke katten likevel nå bena sine, dersom man snur skjermen? Kan se at det fungerer bra for sår på skuldre/bryst. Hvis jeg ikke misforstår helt hva du mente (i så fall beklager jeg:)

   Så bra dere fant ut hva katten deres reagerte på, slik at den slipper kløe 🙂
   Carina Josefine postet nylig Dioz – Allergi og Comfy Cone My Profile

 5. Huff, stakars Dioz. Og stakars Carina også, for det er søren ikke lett å stadig måtte forholde seg til et kronisk problem. Du nevner jo livskvalitet, og da regner jeg med at du mener det er der vurderinga ligger for når nok er nok. Det mener i hvertfall jeg, men det er fankern så vanskelig noen ganger å kontinuerlig skulle ta stilling til om plussene oppveier minusene over tid. Har man et snev av hjerte, klarer man jo rett og slett ikke å være objektiv og tenkte fullstendig fornuftig. Man vil så gjerne, man håper og ønsker. Nå sier jeg jo ikke at Dioz på noen måte lider mer enn han trives, det har jeg ingen forutsetninger for å mene noen ting om, bortsett fra at jeg kjenner deg såpass godt at jeg vet at du klarer å sette dyrenes behov over dine. Altså, jeg føler meg trygg på at du tar de riktige valgene 😉 Inntil da håper jeg Dioz vet hvor heldig han er som fikk komme til deg, for du er en del av en minoritet, få strekker seg så langt som du gjør. Jeg sender videre til deg en kommentar jeg fikk av en kompis engang: I mitt neste liv, vil jeg komme tilbake som katt hos deg 🙂
  Lene postet nylig Ayla blogger: Jeg sliter ut mammaMy Profile

  • For nå ligger det ikke i vurderingen «når nok er nok». Den tanken er så fjern, han måtte bli veldig veldig mye verre, før vurderingene gikk i den retningen. Pr i dag er han medisinfri i lange perioder (lenger perioder enn han er PÅ medisiner), og symptomfri enda mer. Vi har MYe og gå på, både mtp på symptomer, medisinering, dosering og typer. Vaksine har vi heller ikke prøvd.

   Når jeg sier livskvalitet, mener jeg nå balansen mellom medisiner kontra bivirkninger i perioder hvor han trenger medisiner, og beskyttelse (skjerm o.l.) versus tid til å boltre seg uten, iblandet hensynet til at jo mindre han går uten beskyttelse, jo raksere gror sårene. Alt dette er en del av livet til Dioz, selvom det ikke er en stor del.

   Livskvalitet må man tenke hele livet gjennom, ikke bare når man føler det nærmer seg slutten, Det gjør man både med friske dyr, og med dyr som har «ekstra utfordringer». Man tenker nok bare mere over det når man må ta spesielle hensyn. Det går ikke noen «automatikk» i det liksom.

   Takk for fine ord, Lene <3
   Carina Josefine postet nylig Dioz – Allergi og Comfy Cone My Profile

 6. Tenkte bare at hvis katten først klør så er det flere ting som er med på å forsterke kløingen og glansmiddelet kan være en av dem og at det kan være verd å prøve. Pjusken min hadde elefanthud på snutepartiet store deler av året og når jeg først koblet at gode perioder kom når vi var på hytten å var oppvaskemasinen lett å koble som en av syndebukkene. Pjusken min var 16 år og 8 mnd. år når hun ble avlivet i 2004.Størrelsen på skjermen har betydning for hvor mye den dekker

 7. Huff! Allergi er noe helt forferdelig herk! Håper han får være symptomfri livet ut fra nå av (selv om det kanskje er vel mye å håpe på). Men det ser ut som den Comfy Cone’en var tingen da – i alle fall mye, mye bedre enn veldig mye annet. Krysser fingrene for dere og lille Dioz 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting