Nommin på valpeshow

I går debuterte Nommin på valpeshow!

På torsdag ble Nommin badet, og på fredag ble han børstet og klippet. Han ble plutselig mer gylden i fargen, gitt…

I går kjørte vi hjemmefra rundt klokken syv (les: aaaltfor tidlig). Vi kom frem til Eina før klokken åtte, så vi hadde masse tid til å spise frokost og fluffe på pelsen.

Nommin varmet opp på sin måte.

 

Nommin varmer opp med å tigge litt

 

Litt over klokken ni, rett etter briarden og korthårscollien, var det Nommin sin tur.

(Jeg glemte kameraet mitt, så alle bildene er tatt med mamma sitt, og er derfor i litt laber kvalitet. Det var også vanskelige lysforhold og skarpe skygger.  Man ser da likevel det viktigste)

 

Nommin fremfor dommeren

 

Dommeren kjenner etter testikler. Nommin ser noe skeptisk ut.

 

Etter Nommin hadde vært inne, var det tispene sin tur. Jeg stilte Mima (også debutant), som ble beste tispe, og dermed skulle konkurrere med Nommin om å bli best i  rasen. Heldigvis fikk vi Torill til å gå med Mima, da de begge skulle inn i ringen samtidig.

 

Nommin foran, Mima bak.

 

Nommin vant, og ble BIR (Best I Rasen). Mima ble BIM (Best I Motsatt kjønn). Vi hadde jo tenkt at vi skulle inn i ringen, ut igjen, for så å dra på Biritreff. Slik ble det ikke da Nommin ble BIR, og skulle inn igjen i gruppa (og konkurrere mot de andre valpene fra Gruppe 1)  senere på dagen.

Vi fikk hvertfall masse tid til å ta skrytebilde med BIR-slufsa…

 

 

Og til å slappe av…

 

Nommin ble etterhvert trøtt, og midt i bedømmelsen av små selskapshunder, sovnet han godt.

 

I gruppa var det en nydelig briard, herlige Bamboo (korthårscollie), Nommin, og en fin sheltieguttt.

 

 

Briarden vant, Nommin ble nummer to, Bamboo nummer tre, og sheltien nummer fire.

 

Kritikkskjemaet lød slik:

«Maskulin, prima helhet. Vakkert hode og uttrykk. Gode ører. Balansert og meget godt vinklet. Utmerket overlinje. Prima pelskvalitet. Lette bevegelser med bra steg. Herlig temperament. Viser seg bra. Meget velvist.»

Jeg er kjempefornøyd med bedømmelsen! Særlig de tre siste kommentarene er spesielt trivelige, synes jeg.

Nommin oppførte seg veldig fint hele dagen. Han var positiv og blid. Jeg begynner dog allerede å merke litt den holdningen at dersom vi står opp innmari tidlig, og drar noe sted, da burde jeg diske opp med noe morsommere enn utstilling. Det blir det nok ordnings på, når vi kommer i gang med agility!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Jeg postet jo dette på facebook, men siden ikke alle følger oss på facebook, vil jeg poste det her også. Frisbee har hatt vondt i foten sin ett par dager. På fredag ga jeg han en smertestillende, før han fikk gå inn på soverommet og legge seg igjen. Vanligvis er soverommet bare for kveldstid, men har man vond fot, så har man lov til litt ekstra. Utpå dagen merket jeg at Lillepusen ikke svinset rundt meg slik hun pleier. Ikke kom hun da jeg ristet på matkoppen hennes heller.

Da fant jeg henne inne på soverommet, der hun lå og holdt rundt føttene til Frisbee.

 

 

Jeg slutter aldri å bli satt ut av den pusens empati og omsorg. Hun er så tunet inn på hvordan alle har det, og er det noen som ikke har det bra, så fanger hun det opp. Når hun trøster er hun myk, men bestemt. Det nytter ikke å ville være alene, dersom Lillepus har bestemt seg for at her trengs det trøst. Man kan sikkert si at jeg tillegger dyrene mine egenskaper de ikke har, og ofte er det kanskje noe i det. Når det gjelder Lillepus, er jeg dog helt sikker på at det bor noe i henne, som jeg aldri før har sett i noe dyr jeg har hatt.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Nå skal jeg ta ut chinchillaene og la de løpe en stund, før jeg bytter på buret deres. Deretter blir det en liten skogstur med bikkjene, og deretter skal jeg hjem og ordne premievegg til Nommin. Han har jo hele TO rosetter (BIR og BIG2), og det må man opplagt ha en vegg til!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 tanker om “Nommin på valpeshow

 1. Gratulerer med strålende kritikk og plassering på Nommin! Skjønner godt at du er fornøyd med den kritikken, ikke en eneste ting å sette fingeren på. Herlig 🙂
  Utseendemessig er Lillepus helt lik katten vi hadde da jeg var lita. Nøste var ingen snill katt, og selv om jeg husker at det var stas å ha katt, så er jeg glad jeg ikke har fler arr etter henne enn jeg har. Men siden du beskriver Lillepus på den måten du gjør, klarer jeg ikke å si for meg selv engang at kattene er like, for jeg ser personligheten til Lillepus på bildene, og dermed er hun ikke lik Nøste. Hmmm…ga dette noe mening i det hele tatt? Vanskelig å forklare 🙂
  Kjersti postet nylig To drømmecacheturerMy Profile

 2. Så flott med pris til Nommin, gratulerer :)))) Han er jo sååå flott, så forstår at han stikker av med priser….

  Det er moro å være på slike hundestevner. I familien min hadde vi en «labbetusshund» vi også når jeg var liten, og da hendte det at vi dro avgårde i 05-tiden hvis det var langt unna… men gleden ved å være med overskygget dette…. :))) Og vant Aaron så var det jo enda morsommere,,,
  Jeg hadde tenkt å stille ut min Gizmo jeg hadde i flere år, men dessverre var han for stor (hadde alt for lange ben til å være en yorkshireterrier) så det nyttet ikke. Men det at han var litt stor for rasen sin var det jeg syntes var så fint på han det :)))

  Så flott at dyrene passer på hverandre…og deg. Rørende er det…

  Ha en god uke!

  klem <3 <3 <3

 3. Wow, grattis til både deg og Nommin. Mest deg, kanskje, siden Nommin sikkert ikke bryr seg om sløyfer og sånt. Skjønner at det moro for deg å få gode tilbakemeldinger på det du kan påvirke, som temperament. Utseendet får du jo ikke gjort noe med, så de komplimentene går vel mest til genene hans 😛

  Kjersti, ingen katter er like. Vi har 10 av dem, og de er forskjellige alle sammen 😉 Lillepus, derimot, er nok egentlig ikke en katt. Hun er et transartet (fant opp nytt ord, inspirert av Grand prix :P) vesen. Hun født i «feil» kropp, en sykepleier i kattekropp. Katter er som hovedregel ikke empatisk anlagte. Lillepus er noe helt for seg selv, en fantastisk skapning som jeg misunner deg, Carina <3
  Lene postet nylig Jeg vant!My Profile

  • Lene: Jeg vet at ingen katter er like, og at de helt sikkert har like mange forskjellige personligheter som vi mennesker har og som hunder har. Det er bare det at jeg ikke er vant til katter og på generell basis er litt skeptiske til de siden jeg kan for lite om de. Men, tro du meg når jeg sier at jeg aldri lar sjansen til kattekos gå fra meg, for jeg vil gjerne bli venn med de 🙂
   Kjersti postet nylig Alderen setter sine sporMy Profile

 4. Gratulerer så mye med BIR og BIG2 😀 Det var jo litt av en fangst! Godt jobba 😀 Synes det ble mange, fine bilder likevel, til tross for kvaliteten (som jeg ikke la merke til). Alltid moro med slike resultater. Kult 😀
  Emilie postet nylig BullebesøkMy Profile

 5. KJEMPE MASSE GRATULASJONER HERFRA 🙂
  KLART DU SJARMERTE DOMMERENE, SE DIG SELV I SPEILET DA GITT ! NYDELIG ! 🙂

  MJAU MJAU OG VOFF VOFF

 6. artig at han gjorde det så bra! jeg har også lyst til å stille ut. Planene var jo å begynne med Yatzie, men slik ble det aldri. kanskje om noen mnd=)
  Jeg tror nesten det komemr til å bli værre for meg, for jeg har jo aldri stillt ut noe som helst.
  du får komme med en slik utstilling 1-2-3 guide=)
  marita postet nylig ValpenyttMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting