Sånn ganske plutselig, fikk jeg mulighet til å starte på Innlandet Hundesenteret sin hundetrenerutdannelse! Dette er noe jeg har hatt veldig lyst til, helt siden jeg begynte å holde kurs og være med som hjelpeinstruktør for Innlandet Hundesenter. Jeg trodde jo ikke at vi skulle få det til i år! Det blir veldig fint å kunne få papirer på kompetansen min, samt å få ny kunskap om de områdene hvor jeg ikke har så mye erfaring selv.

Utdannelsen er modulbasert og består av fire moduler. Målet er å bli Sertifisert hundetrener med spesialfelt atferd og problemløsning. Jeg har akkurat startet modul 1: Grunnkurs i atferd, hundens språk og problemløsning. Modul 1 består av fire helgesamlinger, obligatorisk lesing av litteraturliste, samt hjemmearbeid. Jeg er jo veldig spent på hvordan kroppen min vil takle dette i kombinasjon med ny jobb, men jeg er så motivert at det skal jeg klare. Jeg må bare være flink til å planlegge og tilrettelegge for meg selv.

 

blogg3

Nommin var med meg hele helgen

 

På denne første samlingen gikk vi gjennom flere forelesninger og hadde noe praktisk trening.

Beriket miljø, dominanse-teorien – og hvorfor den er (burde være) utdatert, hundens historie, hundens språk, ignorering, læringsteori, samt både teori og praksis rundt å gå pent i bånd, og passering av andre folk og dyr.

Det var litt vanskelig å virkelig få øvd på dette, da alle hundene som var med, allerede var så veldig flinke. Neste samling skal vi derfor ta med de meste utfordrende hundene vi har, slik at vi får litt å jobbe med (*kremtcarlishahosthark*)

Det var ikke så mye av det vi gikk igjennom som var helt nytt for meg. Jeg har jo fått være med på flere kurs som går mye på det samme, slik som hundens språk, beriket miljø m.m. Hundens historie har jeg jo lest mye om, samt at besøkshundkursene tok for seg dette, i tillegg til mye om dempende signaler og hundens språk. Læringsteorien sitter ganske så spikret helt fra vi lærte om Behaviourisme og Skinner på læreskolen. Dette er jo noe man bruker hver dag, og som hvertfall jeg kommer tilbake til igjen og igjen, når jeg tenker gjennom hvordan jeg skal lære hundene mine noe nytt, eller avlære uvaner. Mye har man jo bare godt av å repetere, og bli minnet på.

Enkelte av de temaene vi går gjennom har jeg veldig lyst til å skrive om på bloggen min. Akkurat nå kribler det litt i fingrene etter å skrive en artikkel om beriket miljø! Jeg kommer nok til å fortelle en god del om hva vi lærer om, og gjerne dele noe av det vi lærer videre.

Hundene som var med på samlingen, var stort sett inne i rommet hvor vi hadde forelesning. Det var overaskende rolig og harmonisk til at det faktisk var omtrent 10 hunder der inne. Nommin fikk sitte litt hos meg, i tillegg til at han fikk lov å bruke kontoret rett bak der jeg satt. Vi satte på en grønn grind, slik at han fikk litt mere bevegelsesfrihet og ro, samtidig som han kunne se og høre meg og de andre hundene. Han var litt masete helt i begynnelsen, men det gikk ganske fort over. Han fikk også hilse på flere fine hundefrøkner, som var veldig flinke til å si fra når Nommin ble litt for pågående. Det har Nommin veldig godt av. Han tror fortsatt at han er Gud’s gave til alt som lever.

Det var forsåvidt ikke bare en fin gruppe hunder, men også en herlig gruppe mennesker!

 

Nommin underholder seg selv, mens vi har forelesning 🙂

A video posted by Borti Svingen (@bortisvingen) on

 

Jeg gleder meg allerede til neste samling! 🙂

 

Jeg har jo ikke klart å jobbe på mange år, på grunn av muskler og ledd som ikke er “helt med”. Det at jeg nå har fått muligheten til å jobbe med noe jeg virkelig trives med, kjenner meg trygg på, og brenner for, i en tilpasset mengde, og til tider på dagen som passer kroppen min, betyr utrolig mye. Jeg har vært så heldig, som har blitt kjent med fantastiske personer til rett tid. Det er spesielt ett par damer som plutselig dukket opp i livet i mitt på  ulike måter, og som skulle vise seg å bety mye mer enn det jeg trodde, da jeg møtte dem første gangen. Man skal ha litt flaks i blandt!

 

Jeg begynner med unghundkurs og hverdagslydighetskurs etter påske. Ta kontakt med Innlandet Hundesenter dersom du er interessert, eller send meg en melding om du har spørsmål. Vi går også og tenker på andre typer kurs, så det her blir veldig spennende! 😀

 

blogg4

Nommin sliten etter helgen 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Da er jeg i gang med hundetrenerutdannelsen

  1. Så gøy! Jeg vil også bli trener etter hvert, må bare bli ferdig med studiene mine. Mer enn nok for hode og kropp med det hengende over meg. Heldigvis bare 1 år og 3 mnd igjen!

    Jeg leser gjerne om det du lærer, høres veldig spennende ut. Lykke til videre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting