Ednelig begynner de fleste faste turstiene å bli tørre nok til at de kan taes i bruk igjen etter vinteren. Jeg burde absolutt være flinkere til å finne nye turstier og nye steder, og jeg ser frem til topptur-kartet kommer ut (og det bør være like rundt hjørnet). Nå har vi ikke gått på vante stier på flere måneder, og da er de jo nesten som nye. Foreløpig koser vi oss veldig med det.

Været de siste par ukene har vært varierende. Vi har gått tur i…

 

…nydelig solskinn:

 

 

…øsepøsende regnvær:

blogg1

 

…og i “blås-bort-vær”

 

 

Bikkjene bryr seg lite om vær og vind, de koser seg uansett. Nommin krangler litt med langlina, men det går seg vel til ettersom han blir mer vant til den igjen.

Jeg leser jo på mange ulike grupper og blogger at folk sliter med at de møter løse hunder som absolutt skal hilse på deres hunder. Det problemet kan jeg ikke huske å ha hatt, der har vi vært heldige (bank i bordet). Det som derimot gjentar seg, er at småhundeiere er overbevist om at Nommin skal spise hunden deres. Så løper de rundt da, og forsøker å plukke opp hundene sine, mens Nommin bare står og ser rart på dem. Nommin spiser ikke småhunder. Ikke Carlisha heller. Jeg har jo lomma full av godis, som smaker mye bedre!

For å være alvorlig, så forstår jeg at folk med små hunder blir skeptiske og redde når man leser om at små hunder blir skadet av store hunder i media. Jeg synes likevel det er en innmari dum måte å takle problemet på. De lærer jo de små hundene sine at “store hunder er faktisk så farlige, at mor må løfte deg opp og beskytte deg“. Jeg gir alltid disse ekvipasjene god plass, jeg går ut av stier, jeg venter, jeg får oppmerksomheten til hundene mine. Jeg gjør det jeg kan for at de skal kunne passere oss på en god måte.

Så møter du oss på tur, så ta det med ro. Vi venter. Vi holder avstand. La hunden din passere på de fire beina den har. Det går bra 🙂

Nommin møtte en stor Berner hanne på tur i dag, og jeg tror Nommin selv var litt redd der ett øyeblikk. Han er ikke vant til hunder som er så mye større enn han. Av både praktiske og pedagogiske grunner kunne jeg ikke løfte bikkja, så han måtte pent gå forbi selv. Neste gang føler han seg sansynlivis enda tryggere, ettersom han fikk oppleve at den store bamsen slett ikke var skummel i det hele tatt.

 

Ellers jobber jeg for tiden tre kvelder i uka, med barn og hund- valp- unghund- og hverdagslydighetskurs. Fine folk og flinke bikkjer gjør det til en veldig trivelig jobb!

Vi “Borti Svingen” ønsker dere ei fortsatt fin uke! Det er jo nesten helg 😀

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 thoughts on “Turer i all slags vær, og hundene vi møter

 1. Småhundeiere kan være noen pussige typer ja :p møter ikke mange løse hunder på tur jeg heller heldigvis, men leser jo om at folk støter på mye rart på tur…
  Nina postet nylig Lykken er…My Profile

 2. Som småhundeier er jeg 110% enig med deg! Det dummeste jeg ser er folk som plukker opp lille kreket sitt i tide og utide. Det verste jeg har sett var de som plukket opp sin lille yorkie for å gå forbi Ayla, som jeg hadde i kort bånd utenfor butikken her :O Ayla, liksom, som knapt er større enn en yorkie selv. Jeg begynte å le, for det var helt absurd.

  Er det en ting jeg har vært nøye og konsekvent på når det gjelder Ayla, så er det at hun har fire bein som hører hjemme på bakken når vi er ute (bortsett fra halvparten av tida, når hun danser rundt på to, da :P). Ja, hun er fortsatt skeptisk til store hunder, og det er greit. Et velrettet dask kan drepe henne ved et uhell, så litt sunn forsiktighet er bare bra. Stort sett lar jeg henne finne ut av det selv, og vi har ennå til gode å møte noen som prøver presse sin store hund på henne. Jeg setter meg på huk, så kan hun gå bak meg om hun føler seg utrygg, men som oftest tar nysgjerrigheten overhånd, og hun bare MÅ hilse, selv om det er skummelt.

  Min erfaring er at folk med store hunder stort sett bruker huet, og gir Ayla tid til å finne ut av ting selv. Mulig jeg er litt naiv som stoler såpass som jeg gjør på andre hundeeiere, men jeg vet jo at de ved kan skade eller drepe henne, helt uten å mene henne noen vondt. Det er min marerittsituasjon at jeg ikke skal forstå alvoret i tide den dagen det virkelig er fare på ferde, men jeg kan ikke la min frykt gå ut over Ayla. Hun må mestre situasjoner selv så langt det er forsvarlig. Hun er ikke en liten hund, hun er en hund som tilfeldigvis er liten. Om du forstår forskjellen 😉
  Lene postet nylig Ozzy og Ophelia hos hver sin veterinærMy Profile

  1. Litt sunn skepsis er greit, men tenk hvor redd hun sansynligvis hadde vært dersom du hadde forsterket det ved å løfte henne opp!
   Det er ett alvorlig problem for mange, og man skal ikke le for mye av det. Men det er vanskelig å ikke trekke på smilebåndet også, når én liten dame, forsøker å samle tre små hunder i armene sine, fordi hun ser Nommin. Når hun plukker opp en, spretter den andre ut, den tredje er allerede på vei til Nommin. Og slik holder de på. Nommin bare ser på, og tror de leker :p
   Carina Josefine postet nylig Turer i all slags vær, og hundene vi møterMy Profile

 3. Når det gjelder turer, så anbefaler jeg på det sterkeste å bruke kartet på ut.no. Jeg har funnet utrolig mange nye turer der, både på skogsveier og stier. I tillegg må jeg jo innrømme at jeg har sett stier på kartet som jeg ikke klarer å finne igjen ute i naturen, men det har jo mer med vedlikehold å gjøre enn noe annet 😉

 4. næmmen løfter du ikke bikkja di opp når den møter andre store hunder 😉 jeg må si jeg lo godt av innlegget du skriver så bra og levende. og jeg er helt enige med deg la hundene bruke de 4 føttene sine og møte hverdagen 🙂 jeg fikk besøk av lille hund her da min hannhund kom inn, besøket tok opp sin hund og kjeftet og smelte på min hund at den skulle gå ut igjen !!! for å si det slik: det mennesket har ikke vært her i huset etter den episoden !!!

 5. Kjempekoselig å lese innlegget ditt 🙂 Jeg er jo skeptisk til hunder, og det er fordi jeg ble bitt av en puddel da jeg var lita. Vi hadde også en illsint hund i nabolaget som vi ungene og andre voksne i gata vår var redde for. Hvis den var løs ute i hagen, gikk vi en omvei for å ikke se henne. En gang hoppet hun over gjerdet, og gikk til angrep på hunden vår. Helt uten forvarsel. De som eide henne sa: “Det må da gå an å holde hunden deres innendørs når vår hund er inne”. Jeg fikk høre mange år etter at de som bodde i samme hus som den hunden var livredd for den hunden der. Foreldrene våre snakket med de som eide hunden, og ba dem være så snill å holde hunden i bånd. Da fikk de beskjed om at vi ungene kunne gå en omvei, for de aktet ikke å sette hunden sin i bånd.

  Jeg er mer skeptisk til små hunder, for det er de som virkelig kan bite. Tror små hunder må tøffe seg siden de er små?

  Jeg synes hundene dine er kjempefine, og de ser jo så gode og snille ut <3 <3 <3 🙂

  Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en kjempefin og god helg 🙂

  Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
  Toril postet nylig HAR DU KATT, HAR DU FAKTISK ANSVAR FOR Å TA VARE PÅ KATTEN DIN!My Profile

  1. Det kan ikke være lett å være skeptisk til hunder, de er jo overalt! Jeg ble også bitt av en Schæfer da jeg var liten, men slapp merkelig nok unna det å bli skeptisk. Kanskje fordi jeg selv hadde en collie hanne på den tiden, som “gjorde opp for det”.

   Du må jo bare hilse på mine hunder. Det er riktignok litt størrelse på dem, men de er veldig snille og gode.

   Klem til deg, mannen og kattene <3
   Carina Josefine postet nylig Turer i all slags vær, og hundene vi møterMy Profile

 6. Geocaching er veldig artig, du burde definitivt prøve det. De er jo en helt knall aktivitet for oss hundeeiere, jeg har funnet så mange fine steder nå pga. det, og jeg er ganske nybegynner, med bare litt over 100 funn. Løten er fint altså, familien har jo bodd i hamar i årevis, men jeg har aldri utforsket løten før nå. Flaut å si det, men jeg var i løten “by” for første gang for et par år siden *flir*. Mange fine cacher i skogen der, eller altså, mange cacher plassert på fine steder.
  Nina postet nylig Lykken er…My Profile

  1. Det er vel ganske nylig at jeg forstod at det er såpass utbredt at det er slike cacher også på småsteder, ikke bare i Oslomarka liksom. Løten er for meg bare ett sted jeg kjører forbi på vei til Elverum…
   Jeg blir veldig motivert av deg, og av andre bloggere som driver med det altså. Skal ikke se bort i fra at vi slenger oss på etterhvert 😀
   Carina Josefine postet nylig Turer i all slags vær, og hundene vi møterMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting