Dagene er blitt ganske travle, og ukene går fort. Plutselig er det altfor lenge siden vi lot høre fra oss, men nå skal jeg fortelle, og vise, litt av hva vi har holdt på med siden sist!

Hver dag består stort sett av tur, jobb og trening med bikkjene. Når det gjelder jobb har jeg avsluttet vårens ordinære valp- unghund- og hverdagslydighetskurs, og jeg har holdt triks- og aktiviseringskurs, samt innføring i utstilling. Jeg har også fullført modul 1 i hundetrenerutdannelsen!

 

 

Jeg har begynt med praksisen for modul 2 og 4 av hundetrenerutdannelsen. Det vil si at jeg skal ha åtte gratis privattimer, og jeg er godt i gang med disse. Senere skal jeg ha åtte konsultasjoner. I dag begynner vi valpekurs, som skal gå to ganger i uka. Så jeg skal nok ikke kjede meg i sommer heller 🙂

 

Isha følger med på undervisningen på hunddetrenerskolen (?)

 

Vi har ikke hatt muligheter til å dra på agilitytrening, da jeg som regel har holdt kurs på kveldene. Lydighet har jeg gått litt lei rett og slett. Jeg har lyst til å prøve rally-lydighet, men for å komme på trening i klubbene, må man først gå kurs, og det blir ikke før til høsten. Jeg kan liksom ikke nok til å holde på for meg selv heller.

Vi har derfor hatt det veldig gøy med å trene på triks og øvelser som er “bare for gøy”. Det er mye verdi i det som er “bare for gøy”. Det er jo slik med hunder som med oss mennesker, de man har det gøy med, de vil man gjerne være mere med. Når man ser bort i fra de “obligatoriske” lydighetsøvelsene, og tenker alternativt, kan man legge opp treningen etter hva som passer hund og eier. Tinka var veldig glad i å hoppe oppå ting. Nommin derimot er småredd for å miste bakkekontakten, så han trives best med triks på bakken. Han vil jeg derfor ikke lære de samme triksene jeg lærte Tinka. Nommin gjør andre ting. Slik kan man skreddersy øvelsene man trener på alt etter hva man synes er gøy.

 

Jeg har tatt noen små videoer av det vi trener på. Dette er på ingen måte ferdig og finpussa triks, det er ting vi jobber med 🙂

 

Første video er av Nommin som skrur av lyset i Innlandet Hundesenter sine lokaler. Han trives med å få noen “viktige” oppgaver. Klart det hadde vært mye lettere å bare skru av lyset selv, enn å bruke tid på å lære Nommin å gjøre det, men Nommin lyser opp, når han får beskjed om at det er på tide å slå av lyset. Det er blitt hans “greie”, hans oppgave.

Stillingstittel: Selvutnevnt lysslukker ved Innalndet Hundesenter. Fancy, ikke sant?

 

Første klippet er fra da jeg fortsatt måtte stå nære lysbryteren selv. Nå trenger jeg ikke det lenger.

 

Neste video er en ny oppgave han holder på å lære, nemlig å rydde opp lekene sine. Her har vi ikke kommet så veldig langt enda, men det kommer seg.

 

Neste skritt er å gjøre Nommin sikker på hvor lekene skal, uansett hvor jeg er i forhold til lekekassa, samt at han må bli vant til at det alltid er lekene på gulvet som skal plukkes opp, ikke de som allerede er i kassa.

 

Den siste videoen er rett og slett bare fjasetriks og wannabe-freestyle. Jeg har jo veldig lyst til å lære mer om freestyle, og til å gå kurs. Desverre har jeg ikke sett noen kurs i nærheten. Enn så lenge koser vi oss med å trene, uten å egentlig ha noe annet mål og mening, enn nettopp å ha det gøy 🙂

 

 

Jeg har  planer om å etterhvert lage steg-for-steg videoer om hvordan man kan lære inn noen av disse triksene. Det gleder jeg meg til å begynne med.

 

Som sagt er det ikke bare jobb og triksetrening dagene består av, det blir mange turer og mye kos også. Avslutter med noen mobilbilder (beklager kvaliteten) fra de siste ukene:

 

 

De dagene det har vært veldig varmt, har vi gått midnattsturer

 

Nommin møtte Alf på tur

 

Isha tok en “Frisbee” og fant seg ett gjørmespa

 

Natt “Borti Svingen”, mens det enda er lenge til vi må stå opp

 

Lillepusen på tur

 

Nommin på hundeutstilling. Det regnet og tordnet, så vi gjemte oss inne i teltet. Men da ble Nommin så innmari nysgjerrig på hva som skjedde på utsiden!

 

Kos inne i utstillingsteltet

 

I skrivende stund høljer det ned, og det tordenværet kommer og går. Håper på bedre vær, og på at dere koser dere i sommer – uansett hvordan været er hos dere 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 thoughts on “Triks- og treningsvideoer

 1. Dere er virkelig aktive om dagen, ingen tvil om det!
  Jeg gleder meg masse til steg-for-steg videoer av triks, for det er en del ting jeg har lyst til å lære Nairo som jeg ikke aner hvor jeg skal begynne 🙂

   1. Jeg har forsøkt lenge på å få han til å gå bakover, men jeg kommer ikke lenger enn at jeg må gå med han. Med en gang jeg stopper, stopper han, selv om jeg tror kommandoen “bakover” sitter. Dette ønsker jeg å utvikle videre til at han kan gå baklengs rundt meg f.eks.
    Så har vi dette med bakpartskontroll. Han klarer fint å stå med forbeina oppe på f.eks. en skammel og så gå rundt med bakbeina, men jeg vil dra det videre til at han står med bakbeina på skammelen og går rundt med forbeina. Og andre varianter av det.
    “Snurre” (at han går rundt seg selv) kan han, men han er så treg at det er komisk. Så jeg kunne tenke meg å finne ut hvordan jeg kan få en kjapp snurr, for jeg vet at han kan, jeg klarer bare ikke fremprovosere det til å sette en kommando på det. Men skulle jeg klare det, bør jeg jo bruke et annet ord enn “snurre”, for det er jo ordet for en treg snurr.
    Sikkert mye mer også, kommer bare ikke på noe i farta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Subscribe without commenting