Jeg er sertifisert hundetrener med spesialfelt atferd og problemløsning, utdannet ved Innlandet Hundesenter. Dette er en utdannelse som går over 15 måneder, og har stort fokus på atferd, problemløsning og hundens språk.
Jeg er også utdannet almennlærer med spesialpedagogikk.

 

Min treningsfilosofi

I all hundetrening har jeg stort fokus på det jeg ser som fire viktige grunnsteiner i hundetrening:

  • Motivasjon
  • Glede
  • Samspill
  • Mestring

Noe av det mest motiverende med jobben min, er når jeg kan hjelpe en ekvipasje å bygge opp disse grunnsteinene. Det viktige er ikke er alltid hva man trener på, men hvordan man gjør det. Har man det gøy sammen, vil man knytte bånd få god kontakt. Dette vil gjøre alle øvelser vil bli lettere å trene inn. De vi har det fint med, er de vi helst vil tilbringe tid sammen med. Slik er det med hunder også. Plukke på detaljer kan vi først gjøre, når alle disse fire grunnsteinene er på plass.

Videre er jeg opptatt av kommunikasjonen mellom menneske og hund. For at hund og menneske skal kunne jobbe godt sammen, må kommunikasjonen være god. Denne kommunikasjonen består av mye mer enn våre verbale kommandoer og håndsignaler. Hunden vil også påvirkes av kroppsspråk, tonefall og  sinnsstemning. Hunden på sin side sender oss mange signaler som forteller oss om hvordan den har det, om de forstår hva vi mener, og hvor mottagelig den er for læring akkurat nå.

Ved å være bevisst på eget språk og hvordan man fremstår for hunden, samt ved å lære seg å lese hundens signaler, vil man kunne minimere forstyrrelser i kommunikasjonen, og tilpasse treningen slik at man får mest ut av treningsøkten.

For å se hva jeg tulbyr av kurs og tjenester, gå til hjemmesiden min carinajosefine.no

 


 

instruktør

 

Skandinavisk gruppe for etisk hundehold

 

 

Jeg er med i Skandinavisk gruppe for etisk hundehold, hvilket betyr at jeg blandt annet forplikter meg til å fremme positive treningsmetoder uten straff og bruk av aversiver.