Jeg heter altså Carina Josefine. Huset deler jeg med bikkjetroll,  kattetroll og  chinchillaer. Vi bor midt i en sving, midt i skogen i Ringsaker, Hedmark.

Jeg er oppvokst med hunder, og hundeoppdrett. Du kan lese mer om min barndom, og hvordan det var å vokse opp “i en valpekasse”, i serien om “Hundene i mitt liv”. Min mor og jeg  driver Sunborne Kennel sammen.

Av hundesporter ligger Agility mitt hjerte nærmest. Jeg har konkurrert med Tinka i klasse 3, og hadde veldig mye gøy med det. Kanskje det passer seg slik at jeg ender opp i konkurranseringen igjen en dag? Jeg har også veldig lyst til å lære mer om Freestyle, en gren jeg synes ser veldig morsom ut! Rallylydighet er også noe jeg er nysgjerrig på. Jeg har vært veldig mye på utstilling i løpet av mitt liv, både som barn og voksen. Når det gjelder hundetrening er jeg opptatt av lek, og positive metoder, og jeg er glad i å la hundene tenke selv.

 

 

Når det gjelder hund, er min hjertesak hunder med epilepsi. Fra 2002 – 2013 hadde jeg en hund med denne sykdommen. Det har gjort noe med meg. Jeg har lært mye om ansvar, om å sette noen andre før meg selv, og om bekymringer, men også om min egen styrke, og om mestring!  Jeg vet hva en slik sykdom gjør med hele familien, ikke bare hunden. Tinka kunne ikke være hjemme alene, hun fikk medisiner hver eneste dag, og selv om man tok alle forhåndsregler vet man aldri når neste anfall kommer. Slik lever mange med epi-hunder. Jeg synes det er viktig at folk får mere kunskap om sykdommen, og ikke minst er det viktig at man jobber for en holdning som sier at det er galt å avle på hunder med epilepsi, og nære slektinger av disse!

Besøk gjerne facebooksiden Epilepsi hos hund.

 

bloggmeg1

 Meg og Tinka 

 

Jeg har vokst opp med Shetland Sheepdog og Collie. Sheltien er litt i minste laget for min personlige smak, men Collie SKAL jeg ha igjen, en dag (Og jammen kom Nommin i Januar 2014). Jeg har også blitt sjarmert av Bearded Collien sitt lykkelige og sjarmerende vesen, og seg ser for meg at dette er rase jeg aldri kommer til å slippe helt taket på.

Det er først de siste årene (2010-) jeg har blitt mer interessert i katter. Jeg har alltid hatt katt, men ikke interessert meg nevneverdig utover det at de er godt selskap, og gode å ha når de jakter. Nå har jeg sett mer, lært mer, og gjort mer, som har gitt meg mer innsikt i utfordringene rundt å høyne kattens verdi, og deres levestandard. Jeg har etterhvert blitt svært interessert i alt fra kattens helse og atferd, klikkertrening og utstilling med katt. Det startet med Lillepus.

Med untak av Junior, som har levd som utekatt (kan gå ut og inn som han vil), hele sitt liv, så vil jeg holde kattene mine som innekatter. Innekatter krever mer av meg som eier, og dette har gjort sitt til at jeg har blitt mer aktiv og bevisst mitt eget kattehold. Litt mer rundt det å holde innekatter, kan du lese her.

 

bloggmeg2

 Lillepus og meg

 

Jeg er utdannet lærer, med fordypning i IKT, Kunst og håndverk (ja, faktisk…), og engelsk. Jeg har også ett års påbygging i spesialpedagogikk, og et halvår i Organisasjon og ledelse. Jeg er så heldig at jeg får jobbe som instruktør ved Innlandet Hundesenter, noe jeg trives veldig godt med. Jeg holder også på med hundetrenerutdannelsen, slik at jeg blir Sertifisert hundetrener med spesialfelt atferd og problemløsning. Informasjonsside om meg som instruktør finner du her.

Dyrene er min største interesse, men jeg er også veldig glad i foto og fotoredigering og blogging og skriving.

 

meg

 

Har du spørsmål om meg, dyra, eller bloggen min, kan du bare ta kontakt ved å sende en epost til bortisvingen@gmail.com, bruke kontaktskjemaet oppe i menyen, eller legge igjen en kommentar. Tilbakemeldinger er alltid koselig 🙂